Енергийни техники – причини за енергийния вампиризъм и как да се предпазваме и съхраняваме от външни енергийни намеси.

Случва се често, особено на по-отворените хора в енергиен аспект, когато са на публично място да усетят, че енергията им изтича. Ако няма някаква обяснима причина за намаляването на силите или на промяната на настроението, следва да обърнем внимание, защо се е получило така. Много от хората в днешно време са намалили или изцяло са се откъснали от природата. Когато сме сред Майката Природа, ние несъзнателно или осъзнато получаваме енергия от земята, простора, слънцето, луната, водата, дърветата и прочие. Щом занемарим този контакт в нас се усеща дефицит. Недостиг на енергия, сили и жизненост. Това от само себе си води до търсене на други лесни източници на енергия. Пак казвам, това може да е осъзнато, т.е. нарочно черпене на енергия или неосъзнато, т.е. подсъзнателно, инстинктивно включване към някой достъпен биоенергоизточник. Най-често това са близкостоящите хора. Още повече, че по-добрите, по-състрадателните и отзивчиви личности, не се скъпят и са готови винаги да отдадат помощ и сили на някой наистина нуждаещ се човек. Те по начало са отворени и достъпни за теглене на енергия. Един друг вид хора са непредубедени и невнимателни и така те също могат да станат лесна жертва на енергийно източване. Да не говорим, че абсолютно всеки може да бъде обект на едно такова енергийно вмешателство. Знам, знам, че сега има хора, които ще кажат: “От мен не могат да изчерпят енергия.” Да, има и по-затворени, по-трудно достъпни индивиди, които лесно не се поддават на външни намеси, но да се надяваш на това е като да си представяш, че физически си неуязвим.
Така или иначе, повече или по-малко всички сме податливи. Още повече, че енергийните вампири, често теглят енергия, за някакви си техни, порочни, извратени или мерзки цели, които да постигат с енергия взета наготово и лесно.
Вярно, добре би било, ако човек има желание да помага, но едно е да помогнеш на някой наистина нуждаещ се, а съвсем друго е да станеш жертва на някой извратеняк или лентяй, който заради пороците си, мързела, нежеланието, противоречивостта и раздвоението в мисленето си, се е изключил от Първоизточника и Майката Природа.
Как можем да разберем, че сме обект на енергийно вмешателство?
Когато силите ни ни напускат, без да има някаква обяснима причина. Или крайниците ни започват да отмаляват. Може да усетим някаква дезориентация, замайване или ни обхваща някаква нервност, раздразнителност, апатия, душевно безсилие и прочие.
Това се случва, когато сме в непосредствена близост, до няколко метра, до въпросните лица опериращи или черпещи енергия от вас. Не подценявайте този вид изсмукване на силите ви, защото това ще остави дефицит във вас. Дотук говорим за начините, при които се черпи енергия директно от разстояние, без да сте в близост и комуникация. Друг начин за изчерпване на енергията ви може да става, когато сте в непосредствена близост, в разговор – споделяне, съчувствие, съжаление. Или ако позволите да ви ядосат и в обясненията и директно вие сами да влеете енергията си в събеседника си. 
Въобще, начините за източването на силите ви могат да бъдат най-различни като маневри и похвати. При всички случаи обаче след близостта или комуникацията с тези хора вие ще се чувствате като изсмукани – без сили и с чувство, че сте били. използвани. 
Как да се защитим от такъв вид вмешателства в био енергетиката ви? 
На първо място е да сте винаги будни. В смисъл, когато медитирате и достигнете състоянието на спокоен и невъзмутим ум, да продължите да го поддържате в ежедневието си. Така своевременно и бързо ще можете да усетите още при първите опити за източването на енергията ви и ще можете да реагирате на мига. После можете да направите няколко неща: 
1. Да кръстосате ръцете и краката си, така че да се заключите, т.е. да затворите енергийната верига вътре във вас. 
2. Да усетите, да разберете от къде точно идва това вмешателство и по възможност да се отстраните от него – да не сте в близост. 
3. Ако сте в контакт или в някаква комуникация, ги прекратете. 
4. Ако чувствате, че ви манипулира емоционално да преустановете всякакви отношения. 
5. Да излезете на чист въздух, това може да е до морето, планината, гората, полето, дърветата и да си подишате.
6. Ако не можете да се отстраните от енергийния вампир, тогава можете да направите дишане уджай от йога като визуализирате чрез издишването как прекъсвате връзката със субекта, който изтегля енергията ви 
7. Мислено, чрез психичната си енергия да изградите около вас нещо като щит, може да е като да си представите, че сте в средата на яйце, а около вас черупката е като неразрушим щит. Поддържайте тази психическа настройка през цялото време докато сте в близък досег до енергийния вампир. 
8. Пак мислено, чрез психиката си, можете да поставите огледало пред вас, така че теглещият енергията ви да вижда себе си и така, да атакува собствената си енергия. Пак това психическо излъчване и настройка трябва да се поддържа през цялото време докато сте в близост до похитителя на енергия. Тази близост може да е до няколко десетки метра. 
9. Ако сте установили точно потока от енергия, който отива към вампира, можете да го отстраните от вас и да го насочите към някоя шахта или мръсен канал. Така енергията, която той ще черпи ще е оттам. Този мисловна защита също трябва да се поддържа мислено през цялото време, докато трае изчерпването. Малко е жестоко това, но „на зла круша – зъл прът“
10. Ако в медитация изчезнете в Пустотата и ако поддържате това състояние на ума и тялото, просто вампирът ще бъде безпомощен да направи каквото и да е. Тогава той наистина ще се усъмни в способностите си да краде енергия.
Достатъчни са тези методи, за да можете да се защитите от всякакъв вид подобни интервенции. Стига да можете да ги прилагате, а това може да стане само, ако всеки ден упражнявате медитативните и енергийните си умения!
Основната техника за това е „Медитацията за наблюдение и не въвличане в ума“
Надявам се, че съм ви бил полезен. Посещавайте ме на този адрес, а аз ще се постарая да отговарям и често да пиша на теми, които са актуални в съвременното ни ежедневие и необходими, за да можете да възстановявате и да съхранявате психическото си здраве и кондиция.

11 thoughts on “Енергийни техники – причини за енергийния вампиризъм и как да се предпазваме и съхраняваме от външни енергийни намеси.”

  1. Георги Боев

    …. Мн. интресно и полезно, дори и само от едно прочитане, Уважаеми Нед, благодарейки Ти и Искрено….!….

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *