Сутрешни размисли – страхът – обсебващият невидим разрушител на психиката.

Едно от най-големите изпитания за психиката е страхът.

Страхът, и от какво ги е страх най-много хората? Страх ги е от смъртта, от болести, да не е изгубят важен за тях човек, да на загубят работата си, да не останат на улицата без средства и още много други страхове…. Той е и причината за повечето психични разстройства. Всъщност, за да има някакъв страх, би трябвало да има нещо, към което сме се привързали. И ако следваме реда в горното изброяване, вероятно сме привързани към живота, към здравето си, към някой човек, към работата и кариерата си, към сигурността и уюта си.. и прочие. За да сме привързани, към каквото и да е, означава, че сме го поставили някъде напред в приоритетите си, и като първа мярка срещу страха ще трябва да ги пренаредим.

Според мен, най-важното нещо в живота трябва да бъде Безграничният и Неговият Промисъл. Чак след това могат да бъдат семейството – съпруга/та, децата, после приятелите, парите и т.н.. Не можеш да не зачиташ Майката Природа и всичко в психиката ти да е наред – в такъв случай винаги нещо ще куца в нея.

Страх ни е от смъртта?

Нерепо е. Ами, всеки от нас е бил много по-дълго мъртъв отколкото жив, ако въобще може да се прави такова разграничение. Смъртта е най-сигурното нещо в живота. Всичко друго може да не се състои, но… смъртта ще дойде със сигурност!

И защо трябва да ни е страх от нея?? Защо? Защото не знаем, какво е там отвъд ли?

Ами, ако на първо място сме поставили Безграничния, какво е значението, какво ще е отвъд. Там ще е Безграничния и това изчерпва всичко. Щом Той е там, от какво да се страхуваме?! Нищо страшно не може да ни се случи – абсолютно нищо!

Страх ни е от болести ли?

Те, болестите не идват така самоцелно. Майката Природа ни изпраща болести, за да ни покаже, че някъде правим фал. В момента, в който ние осъзнаем тази наша грешка, идва и моментът или начинът на изцелението! Болест, означава внимание! Внимание ти грешиш!!! Поправи грешката си и ще бъдеш здрав.

От какво тогава да ни е страх?

Ааа, може би, ние искаме да грешим и да продължаваме да сме здрави?! Е, няма как да стане това. Страх не бива да има, защото ако сме изрядни по отношение на Майката Природа, няма да има и болест! Ще бъдем здрави.

Страх ни е да не загубим важен човек?

Защо да ни е страх, и къде ще го загубим? Ако сме в Себе си, ще знаем, че нищо не може да се сли против волята на Безграничното. Тези, които трябва да бъдат с нас никой и нищо не може да ни отнеме! И ако временно сме разделени, то това ще бъде поправено от времето и пак ще бъдем заедно с тях. Няма как да изгубим някой, няма. Законът на Вселената е непоклатим. Страхът е абсолютно неоснователен!

Страх ние да не загубим работата си и да не останем на улицата ли?!

Ами, нали знаете, че Земята се върти в Нищото, ей така без опора и без основа, върху която да стои. Но тя стои напук на всички наши представи. Така е и с вас. Дори и да загубите работата си и да останете на улицата, Оня, който държи Земята, Слънцето, планетите, звездите в Нищото ще се погрижи за вас и няма да мизерствате. Ще мизерствате само, ако разчитате на материалната си осигуреност и точно чрез нея можете да изпаднете в немилост. Така, че страхът е неоснователен и безсмислен. Безграничният Аз знае перфектно, как да ви помогне и спаси. Разчитайте на уменията на ума си, но не забравяйте и Него!

Страх ви е да не се изложите пред хората ли? – Да не паднете някъде на улицата и.. да се изложите…

Голяяяма работа станало, ами паднете и се изложете и нека после да не ви е страх от това. Нищо страшно няма, ако се изложим. Хайде!

Какво като се изложа?!

Какво ще стане, някой ще ме подиграва ли?

Прекрасно, очаквам шеги, каквото и да се случи е подобно на майтап.

Страхът обаче не е майтап, той наистина може да ви разболее. Освободете се от него възможно най-скоро!

Когато редовно практикувате медитацията си, вие позволявате на ума си да се освобождава от товара на страха.. От бремето на преживяванията и психичните травми, и малко по малко се очиствате от наслояванията в подсъзнанието ви. Неусетно, след няколко години практика, просто няма да се познаете. Ще установите, че сте станали по-спокойни, по-толерантни, по-уверени и стабилни, по-търпеливи и по-мъдри!

Здравето е във вашите ръце. Практикувайте медитативните си техники редовно и знайте, че само и единствено вие владеете съдбата, живота, бъдещето си чрез могъщото водачество на Безграничния Аз!

Успех!

16 thoughts on “Сутрешни размисли – страхът – обсебващият невидим разрушител на психиката.”

  1. От деца ни внушават, колко лошо нещо е смъртта, загубата на близки, приятели във физическия свят.Това, което сме наблюдавали, като поведение и отношение се запечатва в нашето съзнание. Постепенно търсещият променя мисленето си, но в живота, болката при такива обстоятелства остава.Може би притъпена, но показваща вътрешната ни съпротива към случилото се. Защо не приемаме живота такъв, какъвто е? Въпреки знанието, което имаме? Защото нямаме практическо потвърждение, не можем да се свържем със заминалия.Само сме трупали знания, но не сме медитирали, не сме се свързали с Вътрешната си същност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.