Панически атаки, ОКР, обременена психика – как да се излекуваме завинаги от тях?

Едни от най-масовите психични или нервни проблеми са паническите атаки. Симптомите на една паническа атака могат да са най-различни, но ако все пак се опитаме да обобщим, те се проявяват със силно сърцебиене, изпотяване, учестено дишане, страх, тревожно чувство на безизходица, замайване, измамно усещане за близка смърт. Още повече, че тези симптоми се проявяват в някакви моменти, когато човек не би трябвало да се чувства безпомощен. Напълно здрави хора, но с обременена психика могат да попаднат в подобни страдания. Така постепенно човек става неуверен в себе си и напълно подвластен на кризите. Според спецификата на психиката на болния са и различните мисли и усещания в моментите на паническата атака.

Защо хората не успяват да победят кризите на паник атаките и ОКР – обсесивно-компулсивни разстройства, въпреки че знаят, че те са продукт на стрес, претоварената психика и илюзорни представи за фатален живот и бъдеще?

Сега ще ви кажа една по-различна от научната гледна точка за произхода на паник атаките и психичните разстройства.

Когато стане въпрос за тревожността, страховете, разстроената психика, съвременната наука се обосновава с прекомерният стрес и “прегарянето” претоварването на психиката. Не, че това не е вярно, разбира се, че е. Това е механизмът, по който психиката ни се срива и е в невъзможност да продължи да работи адекватно. Тълкуванията на съвременната психология и науката са адекватни и точни, но те не започват от самото начало на проблема, а от средата на логическата верига. Всъщност, човек може и да не е толкова претоварен и стресиран и пак да попадне в подобни страдания – защо е така?

Сега ще ви кажа етиологията на тази болест според биоенергийната терапия.

Ние преди още да сме изградени като психика, нерви, функции и органи сме енергия. Във фините невидими вътрешните канали на тялото тече енергия, която е в основата на работата на клетките и целия организъм. Макар от по общ аспект, всичко в тялото да е изрядно, ако има дефицит на вътрешна енергия, тялото ще изпадне в колапс.

И обратно, дори да ни се струва, че тялото не може да функционира, ако вътрешната енергия е на ниво, по едни неведоми за нас хората пътища, тъканите и функциите на организма се възстановяват и ние буквално можем да прегазим болестта или безизходицата. Сиреч, още преди да има психика, нерви и различни функции, всичко се е определяло от вътрешната ни енергия. Човек е в постоянно взаимодействие, в енергообмен със заобикалящата го среда и с хората, с които той е в контакт и общение. Чрез енергийните отвори на тялото – очи, уши, уста, нос, кожа, полови органи, анус, нервните окончания по различни части на тялото, ние обменяме енергия със света около нас – хора, предмети, заобикалящата ни среда и т.н. В момент, когато сме отслабнали или сме се разсеяли, или може да сме в някакъв дефицит на енергия, или ако сме отслабнали до такава степен, че някой отвън – това може да е човек, енергийно поле или замърсена среда, да влезе през нашата енергийна защита.

Какво се получава при енергийно вмешателство?

Чуждата патогенна енергия започва да циркулира в нашите енергийни канали и по този начин разстройва работата им. Според особеностите на патогенната енергия е и нейното влияние върху организма ни.

Примерно, ако сте в момент на слабост и някой ваш опонент – било то човек, енергийно поле или друга някаква енергийна индивидуалност са в близост до вас, може да проникне през енергийната ви защита и да влезе, да влее в организма ви неговата енергия. Ето ви готовата болест. Започвайки да циркулира в тялото ви и по-точно в средния ви или друг енергиен канал, тази патогенна енергия ще променя функциите и ще разстройва цялата енергетика на тялото ви. От разстроената енергетика ще се нарушат функциите на нервната, ендокринната системи и вътрешните ви органи. Така вие ще се чувствате слаби, немощни и неспособни да се справите и да изгоните този вид патогенна енергия. И дори да осъзнавате, че всички тези натрапчиви мисли, треперенето, задуха, сърцебиенето и хормоналния ви дисбаланс са неоснователни и са само на “нервна почва”, вие нищо няма да можете да направите, за да подобрите състоянието си. В самото начало чуждото енергийно влияние ще е само на ниво енергия и разстройване на функциите на нервната система, а по-късно това ще се отрази върху работата на жлезите с вътрешна секреция – панкреас, щитовидна жлеза, надбъбречни жлези, простатата или матката, тимусната жлеза, хипофизата и т.н., на органите и на здравето ви като цяло. И болните осланяйки се на съветите на съвременната наука, ще се чудят и маят как така уж им няма нищо, а са болни – разстроени, с разбита психика и с болнаво тяло. Еми да, ще се чудят, защото съвременната наука още не е достигнала – не е доказала движението на биоенергията в енергийните меридиани. Когато отидете на лекар, той ще вдигне рамене и ще ви каже: “това е автоимунно заболяване и за него нямаме ефективно лечение, ще ви препоръчам спокойствие и здрава храна”, само че всичко това ще е във вид на благопожелание, защото един страдащ от панически атаки, ОКР или автоимунни заболявания пациент не може нито да се успокои, а храната колкото и да е здрава, щом се консумира когато ни е притеснено, тревожно или когато самото ни наше тяло – имунната ни система изяжда клетките ни, здравата храна няма да ви бъде от полза, за да се излекувате.

Сега ще ви дам един друг пример, за да съм по-ясен:

Какъв е механизмът на влюбването?

Някой харесва човек от другия пол и така той доброволно приема част от неговата енергия да циркулира в него. Така, той един вид се слива с обекта на любовта си. Приетата енергия започва да циркулира и така, влюбеният започва да мисли постоянно за възлюбения си. Колкото повече той се отдава на тази любов (на приетата енергия) толкова повече той става обсебен. Често пъти се получава така, че този който доброволно е допуснал енергията в тялото си, е на границата на лудостта. Разбира се, това може да е станало и взаимно, но мисълта ми е, че ако слушате съветите на съвременната наука, които ще ви казват: “Ама не се загубвай съвсем, обектът на любовта ти не те заслужава, напусни го.” Това няма да ви е от никаква полза, защото с ума си вие ще знаете, че партньорът ви е некоректен или неподходящ за вас, но сърцето ви ще е обсебено от него и вие ще сте в неговата власт. Тук думите и логиката ще са безпомощни, нали така? Ето това е от биоенергийната зависимост.

По същия начин, ако някой е навлязъл в енергетиката ви, дори и да знаете, че всички тези кризи са несъстоятелни и плод на въображението ви, вие нищо няма да можете да направите, за да се избавите от тях. Това е защото вие работите на мисловно, а не на енергийно ниво. Ето, затова паническите атаки, ОКР, автоимунните заболявания и психическата обремененост са толкова упорити и сте в невъзможност да ги преборите.

Тази тема е много дълга и трудно ще я изчерпя в една кратка статия, но ако искате да се излекувате наистина от паник атаките, обсесивно-компулсивните разстройства и другите тревожни и депресивни състояния, на първо място трябва да обърнете внимание на очистването на енергетиката на тялото си – освобождаването на енергийните канали от чуждите патогенни енергии.

Сега някои ще кажат: “Ама аз ходих на църква, или нося разни амулети, или червени конци, или имам някаква друга защита от незнам кой си ангел или енергиен защитник.”

Добре, щом като имате протекцията на някой, защо все още страдате?

Това означава, че този енергиен пазител нещо не се справя!

Всичко е в тясна зависимост от параметрите. Ако за да изгоните една патогенна енергия е необходима сила, примерно 10 единици, а вие приложите 3 или 4, ще я изгоните ли? Няма, разбира се. Същото е и с вашата защита или очистващата ви сила, ако тя е недостатъчна. И при невъзможност да се справите, вие още повече ще се обезсърчавате и отчайвате.

А колко е лесно само, когато знаеш начините..

Някой може да прилага неимоверно голяма сила, за да може да се справи с евентуалния противник, а друг може леко, технично, деликатно и без големи усилия да се разправи с него и да го победи. Първият може и да не успее, но този, който е наясно с противника и начините и функцията му на работа, няма да се мае дълго и никак няма да се затрудни.

Ще ви кажа накратко как да се предпазвате от такъв вид биоенергийни вмешателства, а когато така или иначе вече сте допуснали в енергетиката си, как да се освободите от тях.

За да се запазите от енергийни манипулации е добре да знаете следното:

Когато сте изморени, отслабнали енергийно или не сте в кондиция, гледайте да не сте в контакт с другите. Желателно е да се усамотите в стаята си или да излезете в усамотение сред природата. В тези случаи не влизайте в конфликт и стойте далеч от възможните дразнители и хората, които ви смущават. Също, избягвайте да ходите сред замърсена биоенергийна среда – гробища, изоставени къщи и местности, които не излъчват хармонична енергия, и които усещате като натоварващи, които ви въздействат лошо. Може да ходите на такива места само, ако сте в кондиция и ако се чувствате силни енергийно, за да преодолеете влиянието им. Не участвайте в разни спиритически сеанси, защото така се отваряте енергийно и последствията от това могат да са опасни и непредсказуеми. Патогенната енергия може да дойде от хора, от невидими биоенергийни полета или нечиста среда. Избягвайте ги.

Бъдете винаги нащрек и внимавайте да не се поддавате на разни манипулации, внушения или някакъв друг вид енергийна обработка.

Как да постъпим ако вече сме допуснали да се разболеем и ако често изпадаме в панически атаки?

Не случайно ви говоря толкова често за медитативните техники. Някой може да опитва с всички сили да се освободи от патогенните енергийни влияния, а друг с фината си техника да направи това без никакво затруднение.

Когато медитираме, ние всъщност постепенно се очистваме от всички външни и патогенни енергии. В началото медитацията може да предизвиква кризи, конвулсии, треперене и други реакции свързани с изтичането на патогенните енергии. Започвайки да наблюдавате ума или дишането си, и като не се захващате с външните енергии трансформирани като мисли – чувства, емоции, подтици, вие правите така, че те да се разреждат, изчезват и утихват. Впоследствие, тялото и функциите ви ще се успокоят и ще навлязат в руслото на естествения си ход.

Чисто практически как да се очистваме?

Като не се въвличаме в енергиите във вид на мисли, емоции, чувства или подтици. Патогенните енергии ще се опитват да ви обсебват, ще ви навяват депресивни чувства или както се казва в древните книги – демоните ще ви нашепват разни небивалици. Вие бидейки стоици и с тренираната си самодисциплина ще стоите невъзмутими, ще наблюдавате ума си и всичко, което възниква и се опитва да ви отклони, но след като не му се поддавате, то ще напусне тялото ви и така ще се очистите.

Медитацията е могъщ метод, за очистване и освобождаване от биоенергийните влияния, стига да сте упорити и волеви в постоянното и прилагане. В първите медитативни тренировки във вас може да се появи чувство на напрегнатост, страх или желание да прекратите медитацията си. Няма да я прекратявате, а по-скоро я засилете. Така с времето патогенните енергии ще се отправят към някоя от вратите на тялото – очи, уши, крайници, уста, нервни окончания и прочие, и ще ви напуснат. След което ще се радвате на крепко здраве и психическа стабилност. 5Разбира се, самото очистване е свързано с кризи, но така е по начало всяко – във всяко очистване има кризи.

По този начин ще спрат паник атаките, тревожните разстройства, автоимунните заболявания ще престанат – ще е необходимо само да възстановите щетите от дълго продължилата болест, също и обсесиите. Така отново ще принадлежите само и единствено на Себе си. Друг път пак ще пиша по тази тема и ще разширяваме познанията и практическия опит по отношение патогенните енергийни влияния.

Сега бих искал добре да осмислите, това което ви казах в тази статия и скоро да пристъпите към очистване на енергетиката на тялото си, защото само така ще се освободите от болестите и страданията.

Пожелавам ви успех!

20 thoughts on “Панически атаки, ОКР, обременена психика – как да се излекуваме завинаги от тях?”

 1. Здравей, Нед! Тази статия е повече от полезна за хората, в лечението на депресивни състояния!!! Благодаря ти за подробното обяснение, за точността и същинското лечение на този съвременен бич на човека!
  🙂

  1. Не знам защо излизам като анонимен, Нед!
   Маргаритка съм.
   Бъди много здрав! 🙂

 2. Анелия Русанова

  Благодаря, Нед <3 От няколко дни съм с точно такива кризи, каквито описваш… Имам и автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Вече не си задасам въпроса:"Защо ми се случва всичко това? ", а "Как да го преодолея за да продължа?". Някои от отговорите просто изникват, осъзнавайки, че са били ТАМ през цялото време, но съм ги търсела по грешният начин. Благодаря ти с всяка клетка на тялото си! Бъди благословен, приятелю <3

 3. Благодаря ти, скъпи Нед! Потвърждавам абсолютно, за твоите телепатични свръхспособности! Не сме се виждали, нито се познаваме, но ти знаеш всичко за мен и четеш мислите и състоянията ми.. знаеш точно от каква духовна храна имам нужда и ми я доставяш на момента.. това е невероятно, но факт! ❤️

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *