Патогенните енергии – как да се предпазваме, как да се освобождаваме и да изличим създадените от тях стереотипи на работа в психиката и физическото тяло?

По начина, по който се упражнявате в медитация, после ще се справяте с вътрешните и външните предизвикателства.

Вътрешните противници са нашите умове с всичките им продължения като емоционалност, темперамент, чувства, подтици, идеи и прочие. Към тях спадат и енергиите, които са успели да проникнат в нас и така или иначе оказват въздействие върху ума, психиката, физиката, функциите на тялото. Ако в миналото сте имали неблагоразумието или разсеяността във вас да проникне патогенна енергия, вие сте си намерили проблем.

Някой ще каже: „Какъв проблем, просто когато успеем да прогоним от организма си патогенните енергии и всичко в него ще се нормализира. Да, така е, и същевременно не е така. Колкото по-дълго една патогенна енергия циркулира в организма – във вътрешните енергийни канали, толкова повече свои стереотипи тя създава. Това са един вид навици, по които психиката и функциите на тялото ви работят. След време дори и да отстраните патогенната енергия, начинът на работа, по който тя е програмирала и формирала в организма ви, ще ви се налага тепърва да коригирате. Затова, не е удачно да оставяте външни енергии дълго време да циркулират в тялото ви.

Ето например, ако сте позволили на някаква подобна нехармонична енергия да работи вътре във вас – в психиката ви, тя създава свои модели на поведение – навици и умът ви е привикнал да работи по начина на патогенната енергия. Ако дълго време сте били под въздействие на страх пораждан от патогенна сила, то след отстраняването и ще трябва да се позанимавате и с разрушаването на така създадения стереотип да се страхувате. Това може да са страх, чувство на потиснатост, депресия, гняв, самосъжаление и всичко останало, което поражда страдания или заблуди. Никак не е полезно дълго време да сте под въздействието на подобни енергии. То ако питате мен въобще не бива да ги допускате в организма си, но когато така или иначе те са проникнали във вас, е добре, час по-скоро да ги ликвидирате.

Как патогенните енергии проникват в тялото и психиката ви?

Първото условие е, вие да сте разсеяни, отпуснати, отслабили защитата си или в моменти на психическа или физическа слабост. Това може да стане по много начини:

Примерно, ако сте изложени на ниски температури и нямате добра защита. Тогава студената патогенна енергия може да проникне в тялото ви и да порази различни участъци от организма ви. Също, може да стане, когато сте изморени, тогава патогенната енергия излъчваща се от хора, биоенергийни полета, замърсена среда, в която пребивавате и др, може да проникне през очите ви, ушите, кожата или другите отвори на тялото ви. В зависимост, каква точно е патогенната енергия – каква е нейната специфика, тя може да причини най-различни поражения. Ако влезе в някоя част от главата, тя ще причини проблеми свързани с тези центрове. Или ако влезе в тялото, през краката или ръцете тя ще предизвика болести свързани точно с тези части. Може да възпали периферните ви нерви, може да създаде дисхармонична енергия, която да действа асиметрично като стяга мускулите ви от едната страна и така да ротира определени зони от гръбначния стълб. Човек може да се чуди как така го е заболял гърба и как това се е случило само от едно изкашляне или кихане. Всъщност, патогенната енергия е работила в този участък, а кихането е само последната провокация.

Когато говорим за патогенни енергии, това е много общо казано.

Има патогенни енергии идващи от различни вещества, течности, земята, въздуха, луната, слънцето или различни невидими биоенергийни полета. Има други, които са продукт на човешката дейност – психиката, мислите, емоциите. Ако някой ви завижда силно, неговия ум генерира патогенна енергия, която може да ви атакува директно. Всички знаете за разните клетви, с които си служат много от хората. Ако са изпълени с много заряд те наистина въздействат!

Всъщност, какво е една клетва. Ако няма силна мисъл, изречените думи нямат голяма сила. Но ако някой дълго време е набирал сили в психиката си и изрече нещо, то има силата дори да промени материята. Да, да промени дори генетичния ви код. 

Психичната енергия, когато е сгъстена има голяма сила, не я подценявайте!

Дори животните могат да генерират такава енергия, която да има страшни поражения върху психиката и физическото тяло. Влиянието на патогенната енергия може да е случайно или преднамерено. В смисъл, ако минете случайно през някаква местност и тя е заредена с негативна енергия, вие ще се замърсите – това е случайно. Но ако някой ви мрази, ненавижда и генерира сили, и ги отправи срещу вас, те ще ви въздействат според неговия зададен модел. 

Така разпространените в различните етноси магии – енергии, също имат огромно влияние върху материята. Използвайки различни източници на енергия – това са предмети, мъртви животни или хора, заклинания, джинове, демонична помощ и др., те генерират енергии и имайки вашето ДНК, те го атакуват директно. Или оставяйки предмет в близост до вас целят да влязат в енергетиката ви и ума ви и така да постигнат целите си. Може да е невидимо, но те оставят отпечатъка си върху обекта, който атакуват.

Много хора си мислят: „Има магия, ако вярваш. Ако не вярваш, тя не може да ти въздейства и нищо не може да ти направи.“ 

Блажени вярващите!

Ако падне камък върху главата ти, дали ще има значение дали вярваш или не вярваш, действието си е действие, ударът ще те порази без значение вярата ти. 

Съвсем друг е въпросът, дали ли предоставяш ума си да развива негативни мисли относно въздействията. Ако се оставяш на фантазиите си, тогава умът ти допълнително ще ти създава проблеми, ще те обърква и тревожи и това ще е автоувреждане нямащо нищо общо с атаката.

В действителност, патогенните енергии най-много объркват енергетиката в тялото – енергийните вихри – чакрите и оттам пряко действат върху ендокринната система. Съвременната медицина ще установи, че има дефицит или свръхпроизводство на хормони и вещества и ще се опитва по изкуствен начин да възстанови баланса, но за мен това са отчаяни мерки. Едно ще възстановиш – друго ще повредиш.

Истинското лечение е в отстраняването на патогенните енергии и второ, превъзмогването и унищожаването на създадените от тях патологични стереотипи и модели на работа на организма.

Когато веднъж премахнете дълго действалите патогенни сили от тялото си, тепърва ще трябва да се преборите с оставените от тях следи. Това е подобно на ума. Ако дълго време човек е мислил по един начин – имал е мнения, разбирания, изградени концепции за света и хората, дори в някакъв момент да прозре истината, ще му трябва време, за да преодолее предишните си схващания.

Ако вземем предвид най-обикновена изстинка или вирус и го унищожим с вътрешната си енергия, ще е нужен период от биологично време, в който лигавицата и поразените участъци да се възстановят.

А какво остава за по-сложните, по-тежките заболявания. Човек трябва да се зареди с търпение и стоицизъм, с воля и дисциплина, за да може да преодолее дълго формираните от патогенната енергия патологични стереотипи на работа на поразените участъци и функции.

Кой е начинът да се защитим и да сме неуязвими за патогенните енергии?

Начинът е човек никога да не занемарява наблюдението си, т.е. винаги да си буден!

Щом сме единни с Вътрешната си Природа, ние ще имаме интуицията и способностите да не се поддаваме и практически да сме неуязвими за атаките на патогенните енергии.

Водим ли се от интуицията извираща от Първоизточника, спасени сме, независимо от възможните опасности. Изгубим ли Себе си, ще изгубим сигурността си и спасението си!

А какво да правим, ако вече сме били позаспали и сме били поразени от патогенна енергия.

Ами ще търсите някой, който е вещ по въпроса и може да ви освободи.

И след като ви освободи, тогава не заспивайте и не занемарявайте наблюдението си, за да не се замърсите отново.

Практикувайки медитацията си вие също можете постепенно да преодолеете патогенните енергии и да ги отстраните от тялото и организма си. След това просто не бива да захвърляте медитативните си умения, а е добре да ги развивате и усъвършенствате. Така ще се очиствате своевременно и ще бъдете недосегаеми за бъдещите атаки на невидимите патогенни сили.

Силата е в постоянната медитативна практика. И гледайте да не допускате да бъдете пробити и завладени подобни дисхармонични енергии, защото има много от тях, за които ако не вземете мерки навреме, могат да ви отнемат жизнеността и дори живота. 

Знаете, медитацията е, за да успокоите ума си, за да можете да се свържете с Вътрешната ви Природа и тя да ви води и наставлява навсякъде и във всичко. Имате ли Себе си – ще имате всичко. Ако нямате Себе си, първото нещо, което трябва да направите е да се завърнете в „дома си“ – Истинската си Природа.

Бидейки единни със Себе си, вие ще сте единни с невъобразимото могъщество на Безкрая, а за него непреодолими противници и болести не съществуват.

Практикувайте медитативните техники и скоро ще достигнете до Същността си – Себе си!

Пожелавам ви успех! 

PS Друг път ще говорим по-детайлно за различните видове патогенни енергии и как е удачно да се постъпва, за да бъдат неутрализирани.

11 thoughts on “Патогенните енергии – как да се предпазваме, как да се освобождаваме и да изличим създадените от тях стереотипи на работа в психиката и физическото тяло?”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *