Загубването на връзката със Себе си е причината за всички болести и страдания.

Именно изгубената или нарушената връзка със Себе си е причината за болестите, страданията, неудачите, в които попадаме. Има ли човек контакт с божествената си Същност, има и нейното знание – интуиция. Този усет не идва от ума, знанията или опита. Интуицията произтича от Духовната ни Същност. 

Разбира се, ако решим да следваме интуицията си, ние би било добре да се уверим, че това наистина е знание идващо от Същността ни. Лесно може да се объркаме, като последваме някоя идея произтичаща от ума – като последица от някое желание или чисто човешка мисъл.

Хората, които умеят да слушат интуицията си, дори и да се разболеят,  лесно могат да коригират причините за болестта и бързо да се възстановят.

Когато не знаете причината за една болест и когато науката и съвременната медицина са безпомощни да ви помогнат, е добре да можете да се вслушате в Себе си. Също, ако са ви сполетели някакви неудачи, това е знак да отправите вниманието си към Истинската си Природа. Което е непосилно за хората, за възможностите на Майката природа е обичайно и не е невъзможно да бъде поправено.

Знаете, епидемиите погубват голяма част от популациите, но в крайна сметка само дотолкова, доколкото е необходимо за да се поддържа равновесието, баланса между тях.

Умеем ли да сме в единство със Себе си, начинът ни на живот ще е такъв, че няма да влизаме в конфликти и дапротиворечим на законите на живота.

Пропуснатото единство с Вътрешната ни Природа, прави умът ни да се лута в безкрайните лабиринти от мисли и в крайна сметка да се изгубим и да не виждаме истинската причина за болестите и неудачите.

Щом сме Себе си, първо, ние ще знаем първопричината за болестта. 

Второ, бидейки Себе си, можем директно да и повлияем. 

Имам предвид, че щом съединим мислено определена част от тялото с Вътрешната си Същност, тази част се хармонизира, очиства се енергийно и от това тъканите в организма се възстановяват

Например, ако се насочим към болестта или болния участък и ако произнасяме на глас или мислено “ОМ” и когато се стремим този проблемен участък също да вибрира в тази честота на произнасянето, той ще се очисти и ще започне да се възстановява от болестта. Разбира се, всичко зависи от конкретните възможности на практикуващия, но колкото повече се упражнявате в това, толкова по-добри ще са резултатите ви.

Ако сте напреднали в медитативната си практика и сте в състояние да успокоявате ума си, тогава можете да опитате следната техника:

Когато успокоите ума си и го въведете в естественото му, пусто – спокойно, уравновесено и умиротворено състояние, т.е. когато влезете в Изначалната Пустота, пробвайте се, ментално да пренесете болестта или болния участък на тялото си в Нея – в Пустотата и се опитайте да задържите проблемното място, колкото е възможно по-дълго време в Пустотата. Много добре се повлияват функционалните заболявания, но също може да бъдат лекувани и органични болести. Всичко зависи от това доколко и как можете да използвате психиката си и дали сте в състояние да генерирате психична енергия, да я насочвате и да въздействате чрез нея.

Казахме,  че чрез медитацията си от една страна ще стигнете до първопричината за едно заболяване и чрез медитативните техники можете директно да им повлияете. Упражнявайте медитацията си и психиката си редовно, за да сте силни и с добри възможности да прилагате психичните си сили, за да сте здрави, а и да можете да въздействате на заобикалящата ви среда и хората около вас. Това разбира се, би следвало да е за благородни цели!

Хората са забравили или са на път да забравят могъщата сила на психиката. 

Нека да не ви излиза от ума, че психиката е тази, която ни променяла и ни водила през еволюцията. Тя е тази, която ни адаптирала, коригирала и променяла през вековете. Благодарение на нея сме оцелели през милионите години на създаването ни като същества и благодарение на променяме живота си. 

Духът формира психиката, а психиката създава, въздейства и управлява целия организъм. Нека никой да не подценява възможностите на човешката психика и енергия!!

Ще ви напомня основната техника за медитация:

Наблюдавате ума си, но няма да се захващате с мислите, които ще се появяват. Не бива да бързате и да очаквате бърз резултат от практиката си. Няма да развивате мислите, които ще изплуват в съзнанието ви. Няма да им отдавате значение и не бива да се стремите да ги променяте. Не се опитвате да гоните лошите и светотатствените мисли. Не бива да искате да задържите добрите мисли. Просто гледате умът си и всичко, което той генерира, но не бива да се намесвате в работата му. Като стоите така и внимавате да не се въвлечете и го наблюдавате, умът ви постепенно ще утихне и ще стане безмълвен. Така ще можете да навлезете в естественото, пусто състояние на ума си – непроменено от живота и събитията. Ще отразявате нещата такива, каквито са от Истинската ви Природа.

Ако се опитвате да моделирате ума си, за да мисли правилно, вие пак ще го затваряте в някаква концепция или модел. 

Целта е, не вие да създавате мисленето и ума, а да го приведете в единство с Изначалната му – Вечна природа. Така той ще бъде такъв какъвто е през Вечността, а няма да е моделиран, формиран, да му е зададена някаква посока или програма 

Дзен не е правилно поведение. Дзен не са правилни концепции, идеи или формирано мислене.

Дзен – това е да познаваш, да се слееш и да последваш Истинската си Природа. Да се такъв каквато е твоята Вечна, Изначална и неделима от Безкрая – Буда Природа!

9 thoughts on “Загубването на връзката със Себе си е причината за всички болести и страдания.”

  1. Juliana Nikova- Kourti

    “Знаете, епидемиите погубват голяма част от популациите, но в крайна сметка само дотолкова, доколкото е необходимо за да се поддържа равновесието, баланса между тях.” Благодаря ти, Нед! 🙏🍀🍀🍀

  2. Благодаря за труда ви и за това, че ви открих. Нова съм в медитирането и много ми помагате. Бъдете здрав!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *