Някои основни правила и принципи при използване на психичната енергия

Преди човек да пристъпи към използването на Вътрешната енергия е задължително да знае едни определени неща:

Първо, би следвало да се знае, че това което направиш чрез Вътрешната си енергия, също може да носи кармични последствия. Няма значение дали нещо ще го направиш с някоя част от тялото си – с ум – крака, ръце, с жест, с глас, с мълчание или ще си послужиш с енергията си. Кармата ще ви последва според това, какво сте направили, а не дали е чрез някоя част на тялото си или е чрез енергия. Затова, всичко което постигате чрез Вътрешните си сили следва да есамо за благородни цели, да е добронамерено, да е от полза и в услуга на всички, които са единни с Цялото или се стремят за спазват законите на Безкрая и Буда Природата си.

Второ, за да сте успешни в прилагането на Вътрешната енергия е необходимо да сте развили волята, самодисциплината и увереността в себе си. Не може да тръгнете да въздействате и като видите, че трудно ще се получи да се откажете понеже нямате воля. Не може да е нужно да упражнявате Вътрешните си сили ежедневно, а да нямате изграден характер и самодисциплина. Също, често пъти целите са трудно преодолими, и ако нямате вяра, устойчивост, невъзмутимост, лесно сами ще започнете да се колебаете, което не е в полза на прилагането на енергияи в крайна сметка да се откажете. А целта може да е да спасите нечий живот или да промените и да изчистите бъдещите си кармични натрупвания. 

Как мислите, дали ще е добре да се усъмните, сами да се разубедите и да включите на задна скорост?! 

Често пъти целите, които човек си поставя и преследва да постигне са трудни и не е възможно само чрез еднократно въздействие да получите желания краен резултат. Може би ще ви трябва много вяра, упоритост, стоицизъм, за да наслагвате енергията си още, и още, и още.. дотогава, докато постигнете целта си. Ако лесно се отказвате, няма как да имате добри резултати.

Третото важно нещо е, да сте непоколебими във вярата си във Вътрешната си Същност и знанията идващи Отвътре. Тук трябва да сте внимателни, дали една информация идва от Същността ви или е продукт на някое от желанията, мненията, изградените ви стереотипи на мислене. Винаги слушайте и следвайте интуицията си, без да особено да се смущавате дали умът ви ще се съгласява с нея, дали ще е на противното или някакво друго мнение. Приоритетът, правило номер едно, винаги е единството с Вътрешната си Природа. Затова казвам, че да прилагаш и да въздействаш чрез Вътрешната си енергия е като да ходиш в минно поле. Никога не се отклонявайте от това, към което Дълбоката ви, Истинската ви Природа ви води и насочва! Оттук следва никога да не изоставяте медитативната си практика, защото тя ще ви държи будни за това, към което Същинската ви Природа ви напътства.

Четвърто, не се страхувайте да прилагате Вътрешната си енергия. Щом спазвате правилата, вие не можете да сгрешите или да си навредите – Вие ще сте напътствани от вашата Истинска Природа, и на Нея вие би следвало да имате неограничено, пълно, абсолютно доверие. Ако когато прилагате вътрешната енергия вие сте уплашени, боязливи, неуверени, ако във вас има чувство на страх, то вие сами ще блокирате енергията си и така ще си станете противници сами на себе си. И освен обектите, на които ще въздействате и от които ще имате съпротивление, вие сами ще си създавате препятствие чрез чувството на страх. Ако ще ви е страх да се изправите срещу някакъв обект или противник, по-добре се откажетеЯ Справете се първо със страха в себе си и тогава отново атакувайте определената цел!

Пето, знайте, че Вътрешната енергия също има параметри подобни, примерно, на всеки друг вид енергия. Тя има сила, плътност – наситеност, насоченост, напрежение, моментно или продължително действие във времето и прочие. Също, тя носи заряда и характеристиките, които сте и задали при формирането и. Майсторството и успеха зависят от уменията този, който оперира с нея. В нашето объркано съвремие има много хора, които по един първичен, първобитен начин се опитват да използват Вътрешната енергия или да създават Външна фина биоенергия. Не се учудвайте, защото когато човек не е много наясно в създаването, формирането, прилагането или очистването на такъв вид енергии, не му се получава.

Много е лесно да кажеш:

“Ами нищо не става, не ми се получи..”, “Понякога става много добре, а понякога нищо не мога..“ Или: „Аз какво се опитах да направя, пък то как се извъртяха нещата…“

Променят се условията, изменят се многото фактори, от които зависи работата на енергията. Понякога може да има препятствия, може другите източници на енергия да променят заданието ви и като краен резултат, вместо полза и постигане на целта, да се получи навреждане или пък резултатът да е негативен за самите вас.

Това е като всичко друго – можеш или не можеш, умееш или не го умееш.

Прилагането на Вътрешната енергия може да бъде много полезно, като например, да се излекуваш от заболяване, което не се е повлияло чрез никакви други средства.

Може да се инициират срещи и събития, които е немислимо да бъдат осъществени преднамерено по друг начин. 

Може да създаваш или да предотвратяваш случки или ситуации, тъй като Вътрешната енергия работи на много фино ниво и по принцип, тя е в основата на живота и посредством нея всичко се осъществява.

Можеш да въздействаш върху лица, предмети, върху обекти или пространството или всичко друго, което е важно или имате намерение да осъществите.

Въобще, вътрешната енергия може да се оприличи на компютър с различни приложения, но тя е невидима, има интелект и много по-успешна отколкото съвременните устройства. Още от древни времена хората са се научили да я познават, да я създават и използват, но тези знания винаги са се предавали лично и от поколение на поколение.

Времената са вече други! Ако искаме да спасим природата, планетата, живота на земята да бъде продължен, е време да започнем да си служим с Вътрешната енергия, да си проправяме път към целите си и да осъществяваме необходимите проекти.

Силните хора на деня, имат силата на властта, парите, славата, но пък ние имаме могъществото на Вездесъщатапсихична енергия! Това са различни светове на енергия, които са несравними и резултатът от сблъсъка е ясен. 

Естествено, че ще победи животът, а не алчността. Не покварата и не невежеството, което води живота на планетатакъм унищожение!

Нека да ви припомня базовата медитативна техника:

Наблюдавате ума си, но не се захващате с мислите, които ще изплуват в съзнанието ви. Не се опитвате да се очистите или да изхвърляте негативните мисли. Не се опитвате да ги замествате с позитивни – Не! Просто стоите и гледате ума си дотогава, докато той се успокои и утихне, но от само себе си – без да го насилвате. Няма да бързате с резултата – изисква се време умът да утихне от само себе си. Когато това стане, умът ви ще започне да отразява Истинската виПрирода. Чистият, свободен от паразитни мисли ум няма да е формиран според човешките предразсъдъци и очаквания обичаен начин на мислене, а ще е центриран във Вечната ви Същност и ще е Нейно точно проявление!

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

Утре следва продължение по темата..

16 thoughts on “Някои основни правила и принципи при използване на психичната енергия”

  1. Много благодаря! Ако мога да помоля и за информацията относно законите на Безграничното, бих била благодарна :))

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *