Всички неща произтичат – раждат се, поддържат се и накрая се завръщат в Изначалната Пустота.

Гледам, че във ФБ, в група в Дзен вече има над 90 000 души. Това ме радва защото, колкото повече хора са в групата, толкова по-голям шанс има да научат и да практикуват медитацията и енергийните техники. А практиката в медитацията и енергийните техники е от решаващо значение за здравето на всеки човек, за роднините, за приятелите, за близките му. Едно от най-важните неща на този свят е здравето, а то идва от психиката, от потоците енергия в тялото – от нервната система и т.н… всичко следва своят ход.

Днес обаче, няма да ви говоря за ползите от медитацията върху здравето. Думата ми ще е за нещо малко по-различно. То е същото, но един друг аспект. Ще говорим за енергийното приложение върху “външния свят”. Ето, изгледайте това видео. Написал съм по-долу и превода на текста и като го изгледате ще ви стане по-ясно какво искам да ви кажа:

Преводът на клипа е:

“Всеки знае, как се играе домино, Това което имаме тук верига от домина. Може би не всеки знае, че доминото може да удря друго домино, което е един път и половина по-голямо и така, тук аз имам верига от домино, всяко от които е един път и половина по-голямо от предишното и най-малкото домино е високо около 5 мм и е дебело 1 мм и аз ще го поставя внимателно. Има 13 домина и най-голямото домино е тежко около 50 кг и е високо повече от 1 метър. Готови ли сте? Бууум… Това бяха 13 домина. А ако домината бяха 29, то последното домино би било високо колкото Импаиър Стейт Билдинг (това е 102 етажен небосъргач).. Нека да видим пак! …Ето малко физика. Какво се случва според физиката? Всеки път когато изправяте домино вие го вдигате срещу гравитацията и това складира потенциална гравитационна енергия във веригата от домино и вие само трябва леко да го побутнете с върха на пръстите си и така да задействате цялата верига.. домината падат с достатъчно енергия за да съборят следващото домино и така се освобождава енергия за следващото.. Оказва, че увеличението на серия от 13 домина е около 2 милиона. Така, че прилагаме съвсем малко енергия в началото и имаме 2 милиона пъти повече в края. Разбира се ние поставяме тази енергия като ги повдигаме и ги поставяме в този вид верижна реакция. Вие я задействате и с всяка стъпка се освобождава все повече и повече енергия.. Нека да го видим пак на забавен кадър..”

Невидимата психическа енергия има същото свойство, но е много по-силна. Малко става сложно, ако искам да обясня целия и принцип и то само в един кратък пост, но ще се опитам. Психичната (вътрешната, фина) енергия инициира всички процеси в тялото ни, но не в само в тялото ни, а психичната енергия инициира абсолютно всички процеси във Вселената. Нека да си представим тази редица домино, която продължава до микро ниво, т.е. до най-малките частици на мирозданието, примерно до субатомни частици. След това можем да си я представим не само като линия, а като кръг в който се разпространява зададената енергия. После можем да я вземем като сфера, която по същия начин работи като вълна от енергията на доминото.Принципът в духовното е същият – дори ако вземем за пример материята тя също би могла да се задейства от това микро, нано или още по-фино ниво. Така се получава и в действителност. Задейства се духовната енергия, след която последват верижни реакции. Вследствие на тях последва материализация и създаването на всичко живо и неживо. Всичко идва от Духа – създава се живее и завършва – унищожава се от Психичната енергия – Духа.

Така например всички по-напредничави Духовни общества първо задействат духовната и после психична енергия, и впоследствие всичко се “материализира”, чрез обичайните земни закони, правила, и процеси.. Не случайно духовните общества са и окултни. Абсолютно всички, които познавате! И в Америка, и в Европа, и Близкия Изток.. всички те си инициират процесите чрез духовната – психична енергия. Задейства се верижна реакция и.. в крайна сметка се стига до реализация на това, което са намислили, инициирали, задействали.Да, знам че има груби материалисти, които ще ме попитат сега: “Ти това можеш ли да го докажеш?!”

Нямам намерение да се впускам в излишни приказки, но практиката в света сама по себе си го доказва. Не ми се впуска в излишни приказки, но като аналогия за това доказателството може да е дори един мобилен смарт телефон. Никой не може да си представи, че енергията, която обменя всеки миг телефона ни, минава през много стени, през различни прегради и изпраща и приема информация, без да можем да усетим това със сетивата си. Много по-фина садуховната, психичната и вътрешната енергия. Да, много по-фини и по-мощни от елекромагнитните вълни и полета чрез които работи смарт телефонът.Ще го видите резултатите от практиката!Всички страни, държави, групи, общества…, които са проспериращи, си имат духовно ядро – религия, ритуали, свещеници, служби, духовно пречистване и т.н. Всички, няма да ги изброявам сега, вие сами можете.Духовните ядра, инициират като информация, като енергиен образец, това което искат да се случи, да се развие, да се реализира в бъдеще. Последват верижни реакции и евентуална материализация на това, което са задали, ако успеят да се преборят и да се наложат над другите, разбира се.Затова духовните страни просперират, затова са велики и са винаги близко до целите си!Липсата на духовност в нашата страна (има духовност, но тя е по-скоро формална) е причината обществото ни идържавата да е на това положение и сме с тенденция да се заличим от картата на света.. Затова, защото нямаме силна Духовно въздействие, защита, работа. И ако не се коригираме в това отношение ние наистина вървим към това да бъдем изтрити от света.За това ми е думата днес!

Сега в група Дзен сме над 90 000 души, и още много други, които не са в групата четат и практикуват медитация. Ето, 90 000 са повече от 1,5% от населението на България, нали така? А има и още потенциал… !

Ако тук, в група Дзен се научим да медитираме и да прилагаме енергийните техники, със сигурност можем да си помогнем и като държава. Само да не ме разберете погрешно! Това, което ви говоря няма отношение към стачки, протести, към сваляне на някой от власт, или пък лобиране за един или за друг. Няма такива неща тук. Нищо подобно няма. Става въпрос за духовно иницииране на определени процеси и задействането им в ефира. От това ще последват верижни реакции, които ще поставят нещата на точното им място. Да инициираме с определена насоченост това, което бихме искали да се получи като краен резултат. Ако го направим вещо, както трябва, всички процеси след това ще се развият според зададената цел и ще се случат без ние пряко да ги определяме точно как или да участваме в реализацията им!И бих искал да се знае като правило и да се запомни:“Няма и не може дълго да просъществува никой – нито хора, нито държава, нито кауза.. без да има духовност, невъзможно е!”

Друго полезно нещо, което можем да направим чрез духовната-психичната енергия е запазването и спасяването на планетета. На природата – чистота и целостта на всичко съществуващо. Казах ви неща, които на някой може да му изглеждат като научна фантастика. Но не е научна фантастика, а е реалност! Да, въздействието – работата чрез Духовната енергия съществува от както съществува човечеството, и ако си заравяме главите в пясъка то ще си е само за наша сметка – ще си останем безпомощни, уязвими и ще тънем в мизерия.

Нека сега, да обърнем гръб на завистта, на желанието за самоизтъкване, на желанията за материална печалба и да направим нещо полезно за себе си като общество, за Майката Природа и за съхраняването на планетата ни!

Колкото повече хора тренират и прилагат медитацията и енергийните техники, толкова резултатът ще е по-ярък!

Пожелавам ви упорити всекидневни медитативни практики.

Успех!

5 thoughts on “Всички неща произтичат – раждат се, поддържат се и накрая се завръщат в Изначалната Пустота.”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *