Освобождаване от Напрежението и Енергийно Очистване

Природосъобразният начин на живот е това, от което се нуждае всеки съвременен човек. Когато се появи някакъв здравословен проблем, хората почти не се замислят, отправят се към болницата и се оставят в ръцете на лекарите. И така е правилно да бъде, но ако качеството на медицинските услуги беше на нужната висота. 

Ето, България е на едно от първите места в света по смъртност на глава на населението. Най-често хората страдат от прекомерен стрес и от заболявания на сърдечносъдовата система – инфаркт, инсулт.

Разбирам, ако нямаше изход от тази ситуация и ако не можеше по никакъв начин да направим някакъв полезен ход, щях да я приема. А то не само, че има изход, но и ако хората водеха природосъобразен начин на живот, и ако умееха техниката на медитация, не само че нямаше да има толкова много болни, но и дори повечето от тежко и “нелечимо” болните биха се излекували завинаги.

Множеството здравословни проблеми идват от това, че хората не знаят как да се освободят от напрежението и не могат да се очистват енергийно. Тук живеем живот като на война, а всъщност война няма, но несигурността и страхът от неизвестното бъдеще ни парализира и не ни дава покой. 

Липсата на култура на хранене също взема своя дан. Независимо от религията, навремето хората са постели, а християните са имали почти 200 дни в годината в които да се яде месо е било забранено…

Е, винаги е имало хора, които са се отнасяли пренебрежително към постите. Чувал съм някои от тях да казват: “Какви пости ще спазвам. Пости – за прости.” Добре, много “добро” отношение, но без да подозират, че това е отношение към тяхното си собствено здраве.

Древните хора са били много мъдри. Спирайки животинските продукти и всякакви мазнини, организмът не е можел да ги получи отвън и така е започвал да разгражда мазнините и холестеролните плаки и по този начин постепенно съдовете, артериите, са ставали чисти и широки като магистрали. Ето една добра профилактика на заболяванията на сърцето, мозъка и вътрешните органи.. И всичко това без лекарства, без препарати и не знам си какви още реклами на медикаменти. Чисто, природосъобразно, здравословно. 

А сега какво, запушили са се съдовете на сърцето и веднага интервенции – стендове, байпас, плюс хапове до края на живота. А колко добра профилактика има – дори не е необходимо да правите пълно гладуване, за да може организмът ви да разгради плаките в съдовете ви. Това, което ви трябва е само да преминете изцяло на плодове. Щом не се внасят мазнини в организма, той ще започне да разгражда мазнините в тялото ви и така ще се очистите. Много ли е трудно, да карате 1 месец в годината на плодове, трудно ли е? Да, трудно е първите няколко дена, докато организмът ви се адаптира, после е лесно и няма да забележите как е минало времето. А да ви бъркат в сърцето по-лесно ли е? Да ходите от кабинет на кабинет, да се опитват да ви унижават и изнудват и накрая да ви направят зависими като наркомани. 

Искам да апелирам към тези, които имат подобни проблеми! Просто преминете за 1 месец на плодове и след това внимавайте с животинските продукти. Естествено, че не е необходимо да ги спирате тотално, но значително трябва да намалите приема на месо, месни и млечни продукти. Те не биха били толкова вредни, ако бяха екологично чисти. Сега обаче те са направо отровни и консумирането им води до повишаване на артериалното налягане, до аритмии, до запушване да артериите и други “подаръци”. 

Приятели, ако имате близки вам хора, страдащи от подобни здравословни проблеми, просто ги информирайте. Нека да спрат да приемат всякакви мазнини – да преминат на плодова диета и нещата ще се върнат в нормалния си ритъм. Това са древни прийоми, които не бива да пренебрегвате! Сигурен съм, че ако хората предприемат едно по-правилно и природосъобразно хранене, тези болести ще намалеят и ще изчезнат напълно!

Другият голям бич за съвременните хора, това е стресът! Нямаше да пиша всичко това, ако нямаше решение и за него. Невежеството е много лошо нещо, защото дори и да имаш изход от една ситуация, ако си несведущ и не знаеш какво да направиш, край!

Ако хората бяха поне малко гъвкави, а не така вкостенели в разбиранията и заниманията си и ако можеха поне един малък съвет да вземат в това отношение, те биха се избавили от много напълно излишни болести и страдания, но уви…

Тук, в група Дзен, ние редовно говорим за медитацията, която може да ви очисти от стреса и чрез нея да се натренирате така, че да не сте толкова уязвими и раними към него. Примерно, ако човек си изгради един всекидневен режим – медитация сутрин и вечер, ще може да се освободи от натрупания стрес и с времето да работи за преодоляването на порочните стереотипи в характера. Защото, когато влезе в ход медитацията и щом поддържате редовна медитативната си практика, стресът ще намалее и ще изчезне и това е гарантирано.

И какво се получава? На първо място сме в света по сърдечносъдови заболявания поради невежество. Ако се постараем, има лесни начини да се избавим от страданията, но просто е необходимо сериозно да се заемем със здравето си. Това е.

Сега пак ще ви напиша техниката на медитацията, с която можете да се борите със стреса ефективно и в бъдеще да станете неуязвими за него:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Просто ще ги гледате и ще внимават да не ви увлекат в тях. Няма да им се противопоставяте, няма да искате да ги променяте или да спрете мисленето си. Внимавайки в тях и не поддавайки им се, те постепенно ще отслабват и ще изчезнат от само себе си. Така ще навлезете в пустото, безмълвно, умиротворено и невъзмутимо състояние на Истинската си Природа. Ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде.

Този, който следва Себе си, той върви в Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика!

12 thoughts on “Освобождаване от Напрежението и Енергийно Очистване”

  1. Напиши моля техники за дишането, че май се оказа, че и това не правим като хората а и сега като трябва да прекарам и 9 работни часа с маска??????!!!!!!!!!! 😴😴😴😴😴😴

  2. Благодаря!!!! Ако мога да попитам, как би могъл да се адаптира този режим спрямо диабетици?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *