Обмен на Невидими Енергии и Предпазване

Често пъти не си даваме сметка, че енергиите излъчвани от средата, хората и ефира, сред която прекарваме времето си, ни влияят не по-малко токсично от вредните храни и течности, който по навик консумираме. 

Навремето хората са имали традиции и правила, към които са се придържали и така са намалявали до минимум влиянието на нехармоничните и патологични енергии. В Библията, например, се казва, че който се допре до мъртвец, да бъде нечист седем дена. Или друго – сред хората има поверие, че едно новородено бебе, тъй като е още слабо и защитата му не е изградена, не бива да бъде излагано на погледите – енергиите на хората… Тези правила са точно за това, за да се намали влиянието на вредните въздействия на патологичните енергии.

Макар енергиите да са невидими, те се излъчват от източника си – той може да е от земята, от пространството, от различни обекти или хора. Всеки човек чрез очите, чрез тялото, аурата си е в постоянен енергообмен със средата и хората около него – приема и предава енергия. 

Енергия може да се обменя дори не само с обекти в непосредствена близост, но и с такива, които са на далечно разстояние. Може да се случи така, че без да има логическа и обяснима причина, човек да се почуства зле – да има главоболие, общо неразположение или състоянието му да е като на човек, консумирал някаква нечиста, отровна храна. Колкото и изследвания да си правите, няма да можете да установите причината за тези страдания, защото енергията е много фина и няма как да бъде уловена. Тя може да минава през прегради, стени, пространства и прониквайки в организма, да го порази. 

За патологичната енергия се говори още 2500 г преди Христа, в книгата “Нейдзин” на Хуанди – Жълтият император. Но това не е само китайско понятие. 

В традициите на почти всички народи има подобни предания как разни невидими сили нападат или манипулират беззащитни хора. Разбира се, древните хора не са можели да си обяснят подобни неща и са си ги представяли по начин близък, удобен до техния начин на мислене.

Това, което ние би трябвало да знаем, че освен видими материални вещества и отрови, има и невидими – недоловими за обикновените човешки сетива, енергии. Ако искаме да се предпазим и да можем да се съхраним, ние би следвало да знаем някои неща.

Първо, винаги е добре да внимаваме и да не се отваряме енергийно, защото ние хората си имаме естествена защита против патологичните и зли енергии, но ако допуснем грешката да отворим “вратите” на енергиите в нас, тогава ще сме много уязвими. Затова не е желателно човек да участва в разни спиритични сеанси – викане да духове на умрели, демони или други невидими същества. В момента, в който ги викаме, за да можем да ги усетим и да улавяме техните послание, се отваряме. В такъв момент на “отваряне на крепостта отвътре” е много вероятно някакъв вид невидима енергия или същност да проникне в тялото и после да не можете да я изгоните – да се освободите от нея. Така се отключват много психични заболявания и страдания. Не бива човек да премахва защитата си, и да прави опити влиза в контакт с такива същества.

Друг вариант да се замърсите може да е, ако отидете на някое нечисто място – там където обитават нечисти енергии. Ако все пак ви се наложи да преминете през такова място, то е добре да сте нащрек, да сте будни и да сте в медитация. Така дори и да преминете през нечисти полета, ще останете незасегнати от тях. Е, може да полепне нещо външно, но то лесно се чисти и няма да има последствия.

Трети начин да попаднете в обсега на злите сили е да ги призовавате или да искате от тях някаква услуга – да ви отворят някаква важна врата – да постигнете някаква цел. Те може да ви се струват добри и отзивчиви, но не се лъжете! Все едно да отидете в банка и да поискате заем. Да, там хората са много добри, направо са “благородни и великодушни”, но само дотогава докато ви направят зависими. След това години, десетилетия, че и много повече понякога ще ви се наложи да ги обслужвате и да работите само за тях.

Има още много варианти да попаднем във вниманието на нечестивите енергии. Ще ви приведа пример с библейският Йов, който е предизвикал Сатана, заради това, че е чист и праведен и така бива подложен на изпитания. Праведният Христос също бива посетен от Сатана, за да му предложи богатствата на целия свят. Гаутама Буда бива атакуван от Изкусителят Мара и неговите дъщери, за да попадне в клопката им, но Буда остава верен на Себе си и не се поддава на изкушенията.

Ще има моменти, в които всеки ще бъде подлаган на изпитания и трудности. Има само два варианта: Да се съблазниш и да тръгнеш след изкушенията или да останеш верен на Истинската си Същност. Ако приемеш предложенията на Мара, то нищо хубаво няма да те чака за в бъдеще – само лутане, скитане и страдания в ада на самсара. Ако си верен на Истинската си Природа, ще си свободен от илюзии, привързаности, от невежество и ще принадлежиш само на Себе си.

Думата ми днес е затова: Ако все пак се случи да бъдете атакувани от някакъв вид патологична енергия или невидими зли сили, е добре да знаете как да се очистите от тях и как да не ви навредят! 

Това, което трябва да направите, е да съберете силите си, волята си, Духа си и да пристъпите към медитация. В началото ще ви е адски трудно, но вие няма да бързате и няма да давате всичките сили само за един миг. Започвате да медитирате, въпреки шумния ум и въпреки бурните емоции. Мобилизирате се и подхващате медитацията си, т.е. да наблюдавате ума – идеите, мислите, емоциите, разните двигателни подтици, но така, че да не участвате в тях и да не им се подвеждате. Може в главата ви да бучат заплахи, може да имате някакъв страх, може да се сещате за изкусителни неща… Няма значение, ще продължавате да наблюдавате ума си дотогава, докато той започне да утихва. Това ще е знак, че очистването е започнало и ще ви е необходимо още малко упорство докато го доведете докрай. 

Когато медитирате и наблюдавате ума си, може да имате болки, може да имате неразположения и най-различни усещания. Щом сте решени да приложите волята си докрай, не трябва да се подвеждате по никакви мисли, които ще спохождат ума ви. Наблюдавате ума си и не се въвличате. Щом се слеете със Себе си, патологичните енергии повече няма да имат никаква власт и почва да останат във вас и ще напуснат тялото ви. Може да не се получи от един път, но постоянството ще ви доведе до успеха! Щом сте единни със Себе си, никаква сила няма да има власт над вас, нито да проникне в тялото, нито ще може да ви завладее.

Този, който следва своята Истинска Природа, той върви в Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика!

9 thoughts on “Обмен на Невидими Енергии и Предпазване”

  1. Благодаря ти, Нед! Помощта винаги идва навреме и нищо не е случайно, както и твоите полезните напътствия за очистване и предпазване. Намасте…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *