Замърсен ефир

Мислите, които нахлуват в ума ни, не винаги са плод на наши разсъждения или хрумвания. Човешкият ум е подобен на радиоапарат, който може да улавя най-различни честоти. Колкото по-чувствителен е човек, толкова ще е по-податлив на влиянията изпълващи ефира. 

Когато сме в добра кондиция, нашата защита до голяма степен неутрализира полетата на енергийно влияние. Но когато имаме пробив в енергията си и се оголим или тя стане рехава, тогава неминуемо сме податливи на тези външни биоенергийни влияния. 

В съвременния свят ефирът е много замърсен поради нечистота на човешките умове, от покварени действия, алчност, нечисти намерения и др. Каквито мисли, емоции, идеи или действия се извършват по света, такива биоенергийни полета се създават и по-сензитивните хора може да ги уловят или даже да ги преживяват като свои, без изобщо да имат идея или да са целели това. 

Ако човек е по-затворен енергийно, дори такива полета да преминават през него, той не може да ги регистрира осъзнато, т.е. не, че те няма да му въздействат, но той ще приема влиянието им като обичайни свои мисли и състояния.

Хората, които са по-отворени енергийно може често пъти да се чудят: “Абе, как може да ми минават такива уродливи мисли през ума??? Аз никога не съм мислил по този начин, нито съм такъв човек, не съм си и представял, че подобни мисли или подтици могат да се зародят в главата ми, защо се получава така??!! Може би полудявам, затова се появяват тези изродени състояния в мен…”

И от подобни мисли за излизане извън релсите настъпва паника и хаотични действия – приемане на лекарства, успокоителни или други медикаменти, които притъпяват чувствителността. От това пък се получава, че в последствие не могат да изпълняват обичайните си задължения и работата си. И така се върви към деградация.

Тези енергийни полета пораждат мисли, които са много досадни, коварни, плашещи, стряскащи. Примерно, майка гледа детето си и се страхува да не го нарани по някакъв начин. Естествено, че детето ú е смисълът на живота и тя не би го направила и никога не би помислила това, но заобикалящата нечиста енергия, в комбинация с отслабналата енергетика на човек, създават подобни мисли. 

Или в други случаи, когато на човек му минават мисли за самоубийство или може да са някакви похотливи подтици към нищо неподозиращи хора, или да извърши някакви постъпки, които са абсолютно неадекватни, грозни, неуместни или излагащи го. Добре е да се знае, че когато се появяват такива мисли, емоции, подтици или информация, те не са продукт на нашия собствен ум, а са енергии, в които сме попаднали или те са минали по някаква причина през нас – през психиката ни. 

От една страна замърсеният ефир причинява този вид въздействия. А от друга, за да може да се индуцират и възпроизведат подобни мисли в нас, ние сме с отслабена – с оголена енергетика. 

Отслабената ни енергийна защита може да е заради преумора, натрупан стрес, изтощение или някакво поляризирано мислене, в което се лутаме от една крайност в друга. Но дори и човек да е в напълно добра кондиция, психическа форма и устойчивост, ако биоенергийните полета, преминаващи през нас са силни, те пак могат да създадат мисли, които са присъщи на заряда им. 

Тези биоенергийни полета не идват от нищо, те са създадени от хора и разни други енергийни източници. Може никой да не ги е изпращал да дойдат специално при вас, за да ви навредят. Те се генерират от мислите на хората около вас или някъде по света. 

Ефирът е по-различен от чисто физическите ни представи за пространства и разстояния, т.е. тези полета може да са много силни и да са създадени някъде другаде по света, но когато попаднете на тяхната честота, те да активират мисли, емоции – страх, тревожност, униние и т.н. или подобно състояния във вас. 

Също като радиоапарата, който може да приема вълни от далечни разстояния, така е и с биоенергийните полета. Попаднете ли на тяхната честота, те ще възпроизведат мисли, емоции или подтици за действия характерни за тяхната същност.

Добре е да информирате и други ваши приятели, които не са в нашата Дзен група. Усетите ли подобни влияния, не бива да се паникьосвате и да започвате да си мислите, че нещо с вас не е наред! 

Нищо страшно няма, просто ще знаете, че е вероятно да сте отслабнали енергийно или е вероятно да сте попаднали в някакво по-силно биоенергийно поле, което да генерира във вас разни състояния – да приемате някаква информация, а още по-вероятно да е дезинформация или и двете едновременно. Може във вашето съзнание да нахлуят натрапчиви мисли или откровени лъжи и дезинформация, които да се представят като истини и да възбуждат негативни емоции..

Няма да се безпокоите и няма да правите панически и хаотични действия. Това, което трябва да направите е да игнорирате тотално този вид въздействия – да не се захващате с тях.

Ако сте оттренирали добре медитацията си, можете директно да пристъпите към нея. Дори и да сте новаци в практиките, пак ще е много полезно и препоръчително да я направите. 

Медитацията ще ви помогне да се очистите от подобен вид въздействия, влияния и неконтролирано навлизане на енергия и информация (дезинформация) във вас. Започвате си практиката, като трябва да знаете, че към този род мисли, емоции, подтици, следва да се отнасяте с абсолютно игнориране. Това важи и за тези, и за другите мисли. 

Наблюдавате ума си и всичко, което ще се появява в него: енергии, мисли – емоции, подтици, но няма да се захващате с тях. Няма да спорите с мислите, няма да ги оборвате, няма да ги отхвърляте или одобрявате! Каквото и действие да направите с ума си, това би означавало да се въвлечете и така тези биополета да използват вашата енергия. 

Няма да отдавате значения на мислите, няма да им вярвате и няма да се въвличате в тях – нито с добро отношение, нито с лошо! Просто ще стоите, ще ги наблюдавате, няма да вземате участие и няма се захващате с нито една от мислите. 

Стоейки така и внимавайки да не се въвличате, отначало силата на тези натрапени мисли, емоции, подтици ще бъде голяма, но като не им давате от енергията си чрез участието си, те ще отслабнат и ще изчезнат. 

И така, в ежедневието, появи ли се подобно влияние на разни биополета, включвате медитацията си. Независимо къде се намирате и с кой сте. Можете леко да медитирате, без това да си проличава външно. Така, ако не се поддавате, умът ви ще се успокои и ще навлезе в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа. Ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги, навсякъде. 

Този, който следва Себе си, той следва ходовете на Изначалната Пустота, той не може да бъде разстройван, не греши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

5 thoughts on “Замърсен ефир”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *