Оптимална подготовка на Имунната система

Когато човек желае да направи обща профилактика на организма си и оптимално да подготви имунната си система, за да се справя с евентуални атаки, то той следва да спре приема на всякакви животински продукти и добавените химически вещества, които се съдържат в промишлено създадените и обработени храни!

Гледам, много хора изтръпват от страх при мисълта, че може да се заразим с някаква инфекциозна болест и по-точно от коронавирус. Ами, ако човек си поддържа организма и винаги внимава да не го замърсява или претоварва, няма да бъде никакъв проблем да преодолее всякакви вмешателства в него, дори без да приемаме някакви специални лекарства.

В моменти на такива заплахи за здравето, като различните щамове грип или други епидемии, е просто задължително всеки да намали до минимум, не, не да намали, а да спре да консумира животински продукти, докато опасността от заразяване премине.

Следващата важна стъпка е да направим психиката си стабилна, устойчива и силна. Имайки солидна психическа сила, първо, никаква болест няма да може да пробие енергийната ви защита. 

Знаете, че хората се разболяват предимно, когато са разстроени, разпилени, раними и уязвими психически. Тогава и имунната защита става неспособна да ни защитава качествено от всякакви видове бактерии, паразити, вируси. Страхът е голяма предпоставка и покана за всякакъв вид болести. Несигурността, лабилния и тревожен ум, също.

Психическата енергия може да генерира огромни сили, защото тя не се състои само от електромагнетизъм, а съдържа в себе си всички видове сили и енергии. 

Магически способности притежава психиката на всеки човек, но за съжаление, ние хората сме я направили да закърнее, да отслабне и да стане неспособна да ни служи. Всъщност, често пъти някой притежава психически сили, за да въздейства не само върху мисленето и емоционалността си, но и върху материята. Могъщата психическа сила може да убие всеки вирус или паразит за минути, но хората нямат тези познание и тази увереност.

Имайки Силата в себе си, те просто стоят безучастни и не я използват, и всичко това е от невежество, бездуховност и неверие. 

Колосална мощ притежава психиката ни. Много пъти в моментите на крайна опасност или въпиеща необходимост са се случвали направо “чудеса”, които наистина впечатляват, но хората са изгубили знанието и уменията си за работа и въздействие с психичната енергия. 

Всички тези прекалени предупреждения за смъртоносната болест, щяха да предизвикат само смях. А сега какво се получава – цели икономики ще навлязат в рецесия, заради заплахата от заразяване и смърт. Нормално е хората да се тревожат, защото те фактически нямат оръжие срещу този мор. Не, не че нямат – имат, но са го забравили и не го поддържат.

Да беше проблемът само тази зараза, както и да е, но той целият живот е превърнат в една огромна заплаха. Зададе се застудяване и медиите тръбят – простудни, респираторни болести, грип! Грип! Спасявайте се, страшно е! Излезе малко вятър и пак, внимание, код червено, ще се мре! Падне през зимата малко сняг – айде… унищожението на света настъпва. Сега имало било корона вирус – апокалипсисът започнал.

Ето затова човек е длъжен да се научи да медитира и да стои стабилно в Себе си. Необходимо е да се завърнем в Същинската си Природа и тогава никой и нищо няма да е в състояние да ви подвежда, заплашва, шантажира и принуждава. 

С времето ще възстановите способностите на психиката си да се справя с всякакви подобни заплахи и опасности. Смешни неща са това!

Имало било корона вирус… Хайде, ако има навити доктори, ще ви дам да ме заразите доброволно, за да наблюдавате и да видите, колко време ще преживее тази болест в моя организъм – николко, никакъв шанс няма да и дам!

Казвам това, не за да направя някакво шоу, а защото сам на себе си съм си доказал тези неща през дългите години на медитативната ми практика и съм минал и преодолял всевъзможни изпитания и бих искал и другите хора – всички, да възвърнат уменията си и колосалната мощ на тяхната психика.

Не е проблемът в корона вируса, в нас хората е проблемът. Ние, всички хора, сме отделени от Майката Природа и Изначалната си Същност, и сме станали слаби и немощни, и не сме в състояние да се справим и с най-дребните здравословни проблеми и вмешателства. Днес е корона вирус, утре ще е някакъв политик – демагог, лъжец, измамник, купуващ гласовете ви с пари и лъжи… – това не е много по-различно от една болест, само че една болест атакува тялото ви отвътре, а той отвън. Ще търсим измислени лекарства или законови средства, за да се справим с тях ли? 

Средствата са в самите нас – имайки воденето на Вътрешния Пилот, никой няма да може нито да ви разболее, нито да ви води за носа, мамейки ви!

Сега ще ви напомня основната медитативна техника в Дзен:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Няма да се занимавате с мислите, няма да ги развивате и няма да ги моделирате. Просто, ще стоите и ще гледате работата на ума, но без да участвате и без да позволявате да бъдете въвлечени в мислите. Така, постепенно с времето, ще навлезете в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа, ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде.

Този, който следва Вътрешната си Природа, той върви в ходовете на Пустотата, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

9 thoughts on “Оптимална подготовка на Имунната система”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *