Поява на физическото измерение на Грешката

Рядко пускам телевизора и то е, когато искам да чуя някаква новина. Почти цялото време от новините беше заето със заразата, която вече била и в нашата страна. Чудно ми е как добре се задействаха медиите, че чак прекалиха. 

Ако за отклоняването от Истинската ни Природа се отделяше толкова време за новини, медицината наистина щеше да е безценна. Значи един нищо и никакъв вирус, който може да убива само слабите, немощните и пациентите, които страдат и от някакво друго заболяване и се питам какво би станало, ако всички обръщаха внимание не само на новините за заразата, а действително се занимаваха с наистина належащи проблеми.

Нека да видим какво би станало, ако всички се стараеха по същия начин, за да могат хората да се завърнат и да пребивават само във Вечната си – Истинската си Същност.

Светът не би бил същият. Законите щяха да се спазват и то не защото ни грози някаква глоба или жестоко наказание, а просто защото винаги бихме изразявали Себе си. Дори и да се появеше някаква болест, зараза, чума, влизайки в Същността си, ние веднага бихме разбрали причините за нея. 

Казвам причините, защото винаги има една първопричина и тя е духовна. Когато някой с нещо се отклони и напусне Извечната си Същност, се появява и физическото измерение на грешката. Първопричината е непослушанието, незачитането, неуважението към Божествената Същност, която се намира във всеки от нас, и като следствие и според простъпката проблемът ще се прояви и на физическо ниво.

Тъй като ние хората сме загубили връзката с Духа си, не можем веднага или трудно достигаме до Първопричината – до зачатъка на провинението още когато е на духовно ниво. Загубвайки – закърнявяайки духовното си око, ние сме слепи за фините измерения на Вселената.

Можем да улавяме само нещата, когато те се проявят на грубо материално ниво. Сетивата ни могат да улавят причините, но само когато те се проявяват на физическо ниво, тогава ги забелязваме. С електронните микроскопи и уреди, улавяме и най-малките за нас клетки и процеси в тях, но те далеч не са всичко. 

Има фактори, с които духът работи, които са много по-фини, по-бързи и неуловими за нас хората, особено когато разчитаме на очите, ушите или ума си. Понякога ни се струва, че сме установили със сигурност първопричинителят на едно заболяване. Гледайки чрез грубите си материални възможности, ние стигаме до там и заключаваме, че първопричината е еди коя си. Но улавяйки тези неща само с телесните си възможности и примитивни сетива, това не само, че не е първопричината, а не е дори и средата на веригата, от която проблемът възниква. Бъхтят се, изследват, направо се изтезават, за да стигнат до първопричината, която всъщност се оказва само късно верижно следствие на определени духовни закони. 

Един вирус, една болест, едно съдбоносно събитие или международен проблем възникват първо на духовно ниво. Когато нещата бъдат сътворени на духовно и след това на енергийно ниво, чак тогава те могат да се проявят и на физическо или химично стъпало. 

Първият – невидимият стадий, е винаги духовният. Следва енергийният образец и чак тогава нещата се материализират в нашето измерение и едва тогава ние можем да ги забележим, да разсъждаваме и заключаваме логически.

Затова, когато някога някой от пророците е говорил, е било добре той да бъде слушан. В древните свети книги са записани много подобни събития. Появява се пророк, който говори: “Така и така направихте и нарушихте законите на Безграничното. Сега спрете и се поправете! Ако не вземете от дума, ще се случи неща, които не сте и допускали, че могат да станат.”

Такива са законите на света. Всичко – целият Космос е организиран и управляван от невидими духовни закони. А видимите, физическите закони, са само следствие на духовните. И ако сме открили физическата първопричина за едно заболяване или случващо се събитие – бедствие или унищожително природно явление, то това съвсем не означава, че сме схванали Истинската – духовната причина за него.

И сегашният случай – и той не прави изключение. Вместо хората да погледнат чрез Духа си и да установят първопричината за болестта, те търсят, гърчат се от мъки да установят физическия причинител и да намерят начини за неутрализирането му. Ами да, ще намерите физическите причини и ще ги спрете, но как ще спрете Духът. Него може да го спрем само като видим, с какво сме сбъркали и като се поправим. Само така може да спре едно бедствие, наказание или предстоящата лекция изнесена от Майката Природа. Да, лекция, която или ще бъде научена или ще бъде изстрадана.

Добре е да знаем, че колкото по-малко се лутаме в безизходица и колкото по-бързо се завърнем в Себе си, толкова по-малко ще са причините за страданията ни. За да можем да възстановим духовните си знания и умения е належащо да практикуваме медитацията си:

Медитирайки, ние не обръщаме внимание на мислите и не се захващаме с тях. Оставяме ги да възникват, да стоят и да отминават. Не ги развиваме, не им отдаваме значение, не ги моделираме. Само стоим и внимаваме да не се въвличаме в мисленето. Така, постепенно, умът ще утихва, ще се успокои и ще навлезе в естественото, пусто, добронамерено и умиротворено състояние на Истинската си Природа. Ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде!

Този, който следва Вътрешната си Природа, той върви в Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте здрави и да можете да постигате определените си цели!

4 thoughts on “Поява на физическото измерение на Грешката”

  1. Здравей, с благодарност, Нед! По принуда не сме тук. Водещото е начинът, по който поднасяш обобщена, синтезирана, с необходимите акценти за по-леко усвояване от нас информация. Достъпна. Помощ е всичко, публикувано във фейсбук и личния блог. Който иска да чете, прилага – ще го стори. Благодаря ти! Спокойни почивни дни и лека вечер!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *