Устройство на света и Коронавирус

Ех, че ми харесва тази карантина! Де да можеше завинаги да е така. Хората не се събират на тълпи. Сврели са се в домовете и не си показват и носа навън. Винаги съм си мечтал животът да е подобен на този, както е в момента. 

Е да, имам една забележка, че това което става би било добре да е въпрос на възпитание, дисциплина, духовност, зачитане и уважение към другите хора, а не както е сега – от страх… Ами то сега е подобно на както когато някога съм бил изолиран и съм живял в отшелничество. Няма събирания, без викове и крясъци по улиците, няма скандали, агресивност или силна музика посред нощ. Тихо, тихо като в рая. Никой не ти влиза в личното физическо пространство и не ти се изкашля в лицето. И не се блъска на опашката в магазина. Не ти подава мазната си и немита цял ден ръка за ръкуване. И неглижирайки те, не ти се препречва по улицата, не плюе и не хвърля носните си кърпи където му падне.

Много ми допада, но както казах, всичко това да не бъде по принуда, а винаги да е обичайното и естествено състояние. Наистина, много би ми се нравило хората да бяха дисциплинирани и да се отнасяха към другите като към себе си, но това да не беше от някаква пресметливост или от смъртен страх, а по този начин да беше изградено мисленето им, чувствата им, действията им.

Добре, и преди, и в наши дни всички роптаят против угнетяването и експлоатацията на човек от човека. И всички са склонни да винят световната конспирация, манипулираното устройство и реда в съвременния свят, разните тайни общества, алчните и мастити бизнесмени, банките, рептилите, кръглата земя, замърсяването на планетата от животинските изпражнения и не знам си още какво.

Ами не се ли получава същото както с корона вируса, как мислите?!  Устройството на света е такова, защото такова е мисленето на всеки отделен човек.

Ето, колкото и статии да напиша, и колкото и свети книги да има написани, и колкото и голямо да е духовното наследство от древността до наши дни, много малко хора се обръщат към тях, четат и ги прилагат на практика. Другите си вървят по инерция и се подчиняват на законите на силата, принудата и на манипулирането.

Хайде, сега чисто хипотетично да си представим само един аспект от един експеримент. Примерно, какво би се получило ако на всеки човек му раздадем по 1 000 000 евро, на абсолютно всеки?!. 

Веднага ще ви кажа какво ще се получи! Почти никой няма повече да работи, всеки ще се юрне да харчи и “да живее”, няма да има нито ток, нито вода, нито храна, нито ще може да се въведе някакъв ред! Е и защо ще се получи така? Ами защото в нас преобладава примитивното съзнание и подсъзнание. Ако я няма принудата, ние нямаме съвест да си изпълняваме задълженията и да се държим като духовни същества! У хората преобладават само мислене за удоволствия, за лично облагодетелстване, за собствено щастие и тотално неглижиране на другите хора и останалия свят. Говоря за по-голямата част от хората, разбира се, не за всички.

Има наистина много свестни, духовни и жертвоготовни хора, на които може да се гласува абсолютно доверие, и на които без съмнение може да се разчита!!

В този експеримент ще се получи нещо подобно на това, както всеки е дарен със здраве от Майката Природа. Имаме здравето, да, но какво се получава? Съсипваме го защото, когато го имаме не можем да го оценим. Не го пазим, не го профилактираме, не зачитаме правила и препоръки и много рядко се съобразяваме със здравните съвети, дотогава докато не го загубим. После тръгваме да ходим по мъките, но уви, напразно. Тогава вече се съобразяваме, но това пак е един вид заставяне, безизходица.

Ето затова ми харесва тази карантина, но и същевременно не ми харесва, защото всичко е по принуда – от смъртен страх! Не са виновни световната конспирация, политиците и изтънчените финансови манипулатори. Самите ние хората сме си виновни – с нашия манталитет, с възгледите и отношение към за света. С нашия начин на мислене, възприятия и реакции към света, създаваме предпоставки да бъдем управлявани и да се отнасят към нас по този начин. Ако коригираме мисленето си, ще бъде коригиран и света и начините, по които се отнасят с нас, това е неминуемо.

А що се отнася до профилактиката и лечението на корона вируса, практиката сама го показва. Тази болест далеч не убива всички, които са заразени от нея. Ако всеки можеше да пази карантина в тялото си и живота си, т.е имайки силна имунна защита, а тя идва с природосъобразния живот и мислене, когато сме в такт с Вътрешната си Природа, ако хората можеха да пазят дисциплина и да поддръжат телата си здрави и силни, пораженията от нея далеч нямаше да са толкова драстични.

И друго, ако всеки превърнеше живота си в една сериозна духовна практика, щеше да може да помага и на другите с енергията – с излъчването си, независимо от физическите разстояние.

Пак ще синтезирам най-важното: Когато човек е в единен Ритъм с Истинската си Природа, той неусетно коригира мисленето си, привеждайки го и правейки го единно с Вътрешната си Същност. Така се получава и с емоциите, и с действията и с помощта и посвещението си към другите хора. И тогава никакви корона вируси, и никакви вируси във вид на корони – като гордост, самолюбие, незачитане, няма да могат да го заразят и да владеят мисленето и поведението му!

Тук, в група Дзен, ние се тренираме, за да може да се привеждаме в единен Ритъм с Истинската ни Природа:

Медитирайки, ние не се захващаме с мислите, които ще се появяват в ума. Не се опитваме да ги коригираме. Не правим опити да ги изхвърлим от съзнанието си или да ги потиснем. Не отдаваме значение на мислите и не се опитваме да ги променяме. Просто стоим и наблюдаваме ума си – как мислите възникват, как стоят и как отминават. Не ги развиваме и не ги последваме. Така постепенно с времето умът ви от само себе си ще се успокои, ще навлезе в пустото, естествено, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската – Буда Природата ви. Ще Я познаете и ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде.

Този, който следва Себе си, той следва Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте здрави и да можете да постигате определените си цели!

ПП Утре ще постна една медитативна и дихателна техника, за усилване на функцията на белите дробове и за повишаване на защитата и жизнената им сила! С нея, без проблем, ще можете да прекъснете, примерно, един грип дори и вече да ви е обхванал и да сте по средата, в разгара на болестта.

4 thoughts on “Устройство на света и Коронавирус”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *