Най-добрият период за Завръщане към Себе си

Едва ли може да има по-добър от сегашния период през целия живот за тези, които са решили да се вземат в ръце и да поработят върху себе си – върху медитацията и завърщането в Истинския си Дом. Дори и да си вземете отпуск, той пак ще е пълен с разни планове и ангажименти и накрая, както винаги ще се окаже, че сте нямали време за самите себе си. 

Сега правителството, медиите, затварянето на границите, постоянната и агресивна пропаганда, ни призовават към изолация. Обичайно, целият ни живот е продиктуван от безспирния и постоянно препускащ ум. Повечето хора отдавна са забравили как да почиват пълноценно. А и да не са забравили, те просто не могат да се отпуснат и да успокоят ума си. По същия начин протича и живота. 

Не знам за вас, но на мен тази болест не ми изглежда като проклятие, а като благословение. Да, знам, че има хора, които са починали от нея и това е един негативен момент. Но това, което се създава като подходящи условия, за да можем да осмислим битието си и да се завърнем към Себе си, е уникално. Наред с гледането на филми и четенето на книги, би се получило много добре, ако всеки отделя от изоблното си ежедневно време за медитативни упражнения. Така не само, че времето ви прекарано в карантина няма да е загубено, но ще е оползотворено и изпълнено със смисъл.

Ако погледнем без емоции на ситуацията ще видим, че Вездесъщата Вселена ни е подсигурила, направо е отделила специално време, за да можем да се заемем и да обърнем внимание на разстроения си ум и да се поупражняваме в завръщането и оставането в Себе си. Единното Цяло е толкова многообразно, толкова многолико и безгранично, че в него има абсолютно всичко.

Ето, едни разпалват и внушават чрез медиите смъртен страх и паника сред хората, за да предизвикат финансова криза, от която след това да извлекат изгода, като получат по-добър контрол върху масите.

На друг тази суматоха му идва добре дошла, направо е като манна небесна, защото тъкмо са го заклещили с някакви компромати и… глътка въздух – цялото внимание е прехвърлено другаде вън от него и обвиненията.

Трети използва ситуацията, за да спечели някоя друга пара, като намира стоки, които са на изчезване и така да увеличи богатството си, а и кармата си, разбира се!

Четвърти, така и така не му се работи, я по-добре да си почине, пък после ще му мисли, а и каквото стане…

Пети ще може да неутрализира съперниците си, като в създадената ситуация налее масло в огъня, ще се спре работа и така ще им помогне да се гърчат и фалират.

Колкото хора, толкова цели и толкова различен смисъл има в тази пандемия.

Няма нищо по-добро на този свят – нито всичките му пари, нито всичките несметни богатства, нито имотите, нито положението в обществото или каквото и да е друго могат да се съизмерват с едно съвсем обикновено нещо. Това нещо е способността да се завърнеш в Истинския си Дом – Себе си.

Ето, чисто хипотетично, ако би дошъл господаря на Този или Онзи свят, независимо кой си мислите, че е той – Господ Бог или Сатаната с всичките си дяволи, и ако би ми предложил: “Можеш да си избереш, каквото желаеш? Всичките богатства и златото, или властта над хората и света, или да ти изпълня някое друго желание – просто избери!“

Дори и не бих се замислил, че на първо място искам да съм Себе си. Несъизмерими са тези неща с Истинската ни Природа, невъзможно е, немислимо е, несъстоятелно е въобще да се прави паралел между тях.

Бих му казал: “Вземи си всичките пари, богатства, имоти, обществено положение и други възможни съблазни и ми остави, само това което винаги ми е принадлежало – Себе си. Вземи си реквизитите и да ти видя гърба!”

Но това може да оцени само този, който знае цената на Вътрешната си Същност и е наясно, че когато си в единство с нея, всичко друго – и богатствата, и златото, и благосъстоянието ще дойдат от само себе си и е невъзможно да те подминат.

Е, казах ви какво мисля по най-важния въпрос – кое е най-стойностното и най-ценното нещо на света и извън него… И като е така, сега вие преценете какъв да е вашият избор и какво ще правите в тази криза? 

Можете да изберете да сте сред тези, които очакват неминуемата предстояща финансова криза, или да изберете да баламосвате хората с разни паники и страхове, за да останете на власт, или пък да се облагодетелствате, като ловите риба в мътна вода, а може пък да сте решили само да си починете и да помързелувате.

Избирайте, но знайте, че госпожа Карма добре ви наблюдава и после, когато ви присъди “наградата”, не се изненадвайте и не изпадайте в немилост и самосъжаление, защото вие сте сътворили тази ситуация – тази сцена, и ще се наложи да изиграете всички нейни роли докрай. 

Контролът върху масите може да бъде най-много дотогава, докато Смъртта почука на вратата ви – след това ще се окажете в така създадената ситуация и сред тези, които сте манипулирали. Търсенето и реализирането на материални облаги не може да продължи след смъртта ви и ще се наложи да оставите на някой друг всичко, което сте спечелили, няма как – евро, долари, недвижимости, активи – всиичко! 

Временните неща ще ви бъдат отнети и така или иначе ще се разделите с тях, защото те така или иначе са обречени на разпад! Това, което никой никога не може да ви отнеме, да разруши, да унищожи или да промени е вашата Истинска Природа. 

Е, сега вие кажете кое е добре да изберете. Временните богатства, удоволствията и лицемерното уважение в обществото или вечната си свобода, блаженство, могъществото и Вездесъщата власт на Изначалната си Същност. Избирайте!

Сега да ви припомня техниката на медитация, която ще ви доведе до Истинския ви Дом!

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Не се опитвайте да ги спирате или да ги изхвърлите от ума си. Не ги развивайте, не ги оценявайте на добри или лоши, не правите опити да ги заменяте или моделирате. Просто стоите и гледате и не се въвличате в тях. Ако имате търпениеето да не участвате в мислите, да не бързате с резултатите и да не отпада дисциплината ви, с времето, ще навлезете в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа, ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде.

Този, който върви в синхрон с Истинската си Природа, той е в Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви, упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

6 thoughts on “Най-добрият период за Завръщане към Себе си”

  1. Здравей, Нед! Безценна информация, помощ и отдаденост! Благодаря ти, приятелю!

  2. Лично за мен изминалата година беше много ползотворна.

    Благодаря Нед, за безценната помощ която ни оказваш!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *