Власт и Духовно ядро

Днес ми идва на ум една мъдра мисъл от древна източна поговорка, в която се казва: “Мъдрецът знае, че е по-добре да седиш на брега на някой отдалечен планински поток, отколкото да си император на целия свят.”

Погледнато бегло, някой може да изтълкува, че смисълът е, че няма смисъл от домогването за пари и власт, защото животът сред природата носи истинско щастие, за разлика от тези, които управляват. И това е вярно, но…

Всъщност, в нея има много по-дълбок смисъл и той е, че когато някой е в Същността на нещата, той може да управлява света и без непременно да заема пост и кариера в управлението. Не е случайно, че всички, които имат намерение да са във властта – общества, етноси, нации и винаги, са били подкрепяни от едно силно духовно ядро, което духовно ядро да инициира и да подкрепя всички настоящи и бъдещи намерения и действия. 

Някой, който е още не се е събудил добре, може да каже: “А, за какво са ми тези търтеи, те нищо не вършат, напразно ги уважават и почитат, а и вземат незаслужено участие в разпределянето на баницата..?”

Да, на пръв, а даже и на втори поглед, те нищо не вършат… Или ако може да се види тяхната дейност, тя е да имат някакво влияние върху народа – върху масите. Това пак е едно повърхностно виждане и отношение по въпроса.

Никой буден ум, обаче, не бива да подценява духовните хора и влиянието им върху света! Макар и действията им да са невидими и незабележими за очите и за ума, това не означава, че те отсъстват.

Духовната поддръжка и инициациите имат много силно влияние върху събитията, живота и бъдещето на света. Ще се опитам да обясня. 

Може би сте чували за “Ефектът на пеперудата”. Казано метафорично, размахването на крилата на една пеперуда, може да предизвика огромно влияние и промени в развитието и траекторията на далечно торнадо.

Когато духовните адепти инициират определена цел, те повлияват в същността на нещата на най-малко, най-фино ниво. Оттам последват серии, може би милиони или милиарди верижни реакции, които водят към осъществяването на дадена цел. Но първо, най-напред нещата се решават на духовно ниво – между различните духовни адепти. 

Още, когато нещата са невидими, фини, незабележими, тогава сблъсъкът от деликатните духовни енергии предрешава нещата – резултата и изхода от събитията и постигането на дадена цел.

Първо нещата се определят от различните духовни фактори. Който надделее, той ще спечели след това и битките на физическо ниво. По-слабите в духовно отношение не могат да проектират и да защитят своите намерения и планове и за тях ще остане това, на което са способни и което заслужават. 

Ето така стоят нещата – една битка, една война, събития или една развръзка се определят от невидимия свят – от противопоставянето и подчиняването на духовните сили и след това на събитията, още на духовно – енергийно ниво. 

После всичко, което се случва в света, е само предрешена, предпоставена и напълно предвидима и ясна верижна реакция. Подобно на това, като завъртим на ключа на автомобила, той ще запали – ще поддръжа точните си обороти, ще загрява до определена степен, ще има дадена мощност и т.н.. Така е и с въздействията на духовно ниво и инициациите. 

Битката, подчинението, предпоставянето на последващите събития се решават от духовните адепти. Те, според това доколко са в синхрон с природата и законите на вселената, могат да влияят на живота и света, а после, всичко останало е само последващи нелинейни верижни реакции, които няма как да бъдат различни от енергийната матрица.

Така е с катаклизмите, така е с бедствията, така е и с болестите. Каквото решат или постигнат духовните водачи, това се случва и след това. Може външно да изглежда, че политиците решават или че икономистите, финансистите или военните сили са от решаващо значение. Не, не, не! 

Първо нещата се определят в един енергиен образец и всичко последващо са само последващи реакции, които са строго определени и които не могат да се отклонят или да бъдат променени по някакъв друг начин. Ето това е Ефектът на пеперудата. 

Когато духовните адепти достигнат до определен резултат и решат нещо, никой не е в състояние да го измени или да му повлияе. Нито икономистите, нито военните, нито политиците, нито изпълнителите. Те ще се движат само според този невидим енергиен образец, поставен и предопределен от решаването на нещата в духовен план – сблъсъка, противопоставянето и в последствеие построяването на йерархията между различните духовни ядра!

Да не си помислите, че тези неща са непостижими. Винаги, абсолютно винаги от съществуването на света до наши дни, а и занапред, историята се е случвала и е била предопределяна от духовните водачи и адепти. Ако си силен в духовното, ще бъдеш силен след това и във физическите аспекти и нива. А ако си слаб в духовното, ще бъдеш подчинен и във видимия свят. Няма да ви пиша примери, огледайте се добре и ще видите! 

Ето този закон, приятели, е добре да запомните и никога да не го забравяте. Никога, защото от него зависи живота, бъдещето и благоденствието ви – на вас, на децата ви и на поколенията занапред!

Този закон не се влияе от различните видове религии и учения, той зависи само от духовната ви сила, мощ и възможността ви да оперирате и да реализирате намеренията и целите си, чрез духовната си сила.

Този закон е в тясна взаимовръзка с нашето посвещение и отдаденост на Безграничното. Ако човек е лоялен и посветен на Изначалното, той ще е могъщ – ще има и сили и възможности, а ако е колеблив, разпилян, двоумящ се или само повърхностен в посвещението си, ще има и съответното влияние върху събитията.

Разбрахте ме, защо всички трябва да работим върху духовните си сили и умения, нали? В момент на такива изпитания се вижда кой до какво ниво е достигнал. 

Ето, например, официалните религии, сега обявиха, че “няма смисъл да се посещават свещените домове, за да не се заразели хората…” Хахахахах.. колко смешен довод! Едно време божиите люде така ли бягаха от изпитанията, така ли се криеха и се отказваха от вярата си? “Не, не, но сега времената са други и хората са други, и затова” – ще е обяснението.

Обърнете внимание на това и се вземете в ръце, за да практикувате духовните си техники. Ето ви пак медитацията, която очиствайки ви, ще ви направи силни, могъщи духовно:

Наблюдавайте ума си, но без да се захващате за мислите, които ще изплуват в съзнанието ви. Няма да се искате да спрете мислите! Няма да се опитвате да ги изхвърлите от ума си! Няма да ги развивате и няма да ги променяте! Просто ще стоите, ще наблюдавате ума си, без да се участвате и да се въвличате в мислите! Така, с времето и с очистването на ума, ще навлезете в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа, ще се слеете с Нея и ще Я последвате винаги и навсякъде!

Този, който следва своята Същинска Природа, той върви в Пътя на Изначалната Пустота, той не може да сгреши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте здрави и да можете да постигате определените си цели!

6 thoughts on “Власт и Духовно ядро”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *