Осъзнаване и оздравяване на човечеството

Ето, сега всички започваме да разбираме колко малко му е нужно човек, за да оцелее, а и да живее щастливо. Накъде беше се запътило човечеството, ако го попиташе някой, нямаше да има смислен отговор. Само до преди няколко седмици, почти всеки щеше да отговори: “Да се обезпечим материално, за да имаме шанс да сме щастливи.”

Бяхме зинали с едни уста, само да имаше начин щяхме целия свят да глътнем. Нуждаем се от съвсем малко, за да можем да съществуваме, но и същевременно ни е необходима много духовна работа и посвещение, за да се завърнем в щастието си.

Поначало, за да е щастлив човек не му трябва много. Ако вземем пример от животните, те са щастливи само от това, че днес са живи и здрави. Бягат, скачат, радват се и не се вживяват много какво ще бъде утре. В тях работи с цяла сила инстинктът и промисълът на Майката Природа.

Ако всички ние се завърнем в духовната си Същност, Небето знае как да ни даде, за да не сме лишени от нищо, да можем да живеем, да се образоваме, да общуваме помежду си и с Вселената и да пребиваваме в Изначалното си Състояние.

Хубаво е, че ни се случва всичко това. Ако мислим първосигнално, ще отхвърлим всякаква полза от карантината и няма да видим ползата от изолацията и днешните страдания на цялото човечество.

Хайде сега да се замислим! Ако не беше се случила тази пандемия и всички бяхме презадоволени с всичко, какъв би бил живота ни?

Как какъв?! Пълна пародия – липса на всякаква духовност и смисъл на съществуването ни. Всеки щеше да си мисли разни кулинарии и начини за чувствени наслаждения, щеше да задоволява и презадоволява сетивата си, но не в обичайните и нормални нужди, а преследвайки все нови и нови удоволствия, бихме вървели към тотална деградация и разпад!

Нехаеха хората и си измислях всякакви отговори, които да са им удобни на тях: “И какво като се топят ледниците?”. “Ааа, голяма работа, винаги е имало такива цикли в природата” – е отговорът на хора със замъглен ум.

“Какво като океаните са пълни с боклуци и пластмаса?”. “Аа, това лично мен не ме интересува, да се оправят бизнесмените и тези, които ги замърсяват, мен не мен касае” – мислеха си повечето.

“И какво като хората се извращават – мъжете стават жени, а жените мъже?”. “Еми нали е демокрация, всичко е позволено, стига да не пречиш на другите” – така папагалски отговаряха ограничените хора.

“И какво като ценностите са се изгубили и никой не почита нито Господ, нито духовни учители…, нито Вселенски закони?”. “Ааа, ние също сме част от Вселената и щом правим така, значи такива са законите И.” – отвръщаха безверниците.

“Какъв е проблемът, че младите хора са посветили най-доброто си време на дрогата, на разврата, че са лабилни и болни психически и че деградират?”. “Времето е такова, какво да направим, вижте, целият свят вече е друг.” – биха казали малодушните.

Въобще светът вървеше към разруха и самоунищожение. Корона вирус, аз не го считам като болест, а като лекарство. Да, той е болест, защото убива болните и хората със слаб имунитет, но едновременно с това той ни лекува от самозабравата и бездуховността!

Лекарството често е горчиво, но пък лекува и възвръща към живот. От една страна поразява, но от друга ни освестява, вразумява. Да обикновено лекарят не предписва само едно лекарство. Така ще и с лечението на човечеството от бездуховността, неверието и безобразния му начин на мислене и поведение. Ще има още лекарства след това – ще има бедност, ще има бедствия, ще има неволи… Но в крайна сметка, ще го бъде! Да, така или иначе то ще бъде излекувано от болестите на безнравствеността, егоизма и желанието му само за личен просперитет, защото Лекарят е Вселената!

Колкото по-бързо човек се осъзнае, толкова по-скоро ще дойде и оздравяването на човечеството. Не може да стане много бързо това лечение, но то вече започна и не може да бъде спряно. Земята започна да се лекува от вирусите и бактериите наречени “Егоистични, бездушни и бездуховни хора”. Когато намерим начин да не вървим само след суетите, егоизма си и разделението си от Майката Природа, тогава и Земята ще се излекува, а и нашите болести, бедност, мизерия и бедствия ще престанат!

“Ама, мен не ме интересуват другите, аз си искам свободата и правото на щастлив живот” – казват хората с изразено лично индивидуално мислене и интереси.

“Не може, ние всички сме едно неделимо Цяло и всеки с пълната си сила би следвало да мисли както за себе си, така и за всеки друг, и за всички останали като цяло, само тогава щастието ще е възможно” – отговаря Майката Природа!

За хубаво ни се случват тези беди, нещастия, неволи, ограничения. Когато човечеството е болно, то следва да бъде излекувано. Иначе всичко ще е безсмислено, напразно и ненужно!

Нека всеки да впрегне силите си и да работи за завръщането в Духовната си Същност. Няма друг изход от тази ситуация и е добре да осъзнаем това. Колкото по-навреме, толкова по-добре!

Не случайно ви пиша, че медитацията е основната духовна техника и ако не можете да я прилагате и практикувате, всички останали техники: духовни, енергийни, дихателни, няма да ви се получават качествено.

Затова ето пак описанието на медитацията:

Когато медитирате, не се захващате с мислите, които ще изплуват в ума ви. Не се опитвайте да спрете ума си да не мисли! Не се пробвайте да изхвърлите мислите си от ума и не ги моделирайте и променяйте! Не отдавайте значение на мислите и не ги развивайте.

Това, което трябва да правите, е да наблюдавате ума си, но да не вземате участие в него. И също да не се въвличате в мисленето. Само внимавате и не се вкопчвате в нито една мисъл. Така постепенно и с времето ще навлезете в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа. Ще се слеете с Нея и ще Я последвате и с ума си, и с емоциите си и във всичките си действия.

Този, който следва Вътрешната си Същност, той следва Пътя на Безграничния, той не може да сгреши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте здрави и да можте да постигате определените си цели!

7 thoughts on “Осъзнаване и оздравяване на човечеството”

  1. За мен е не само чест,че те познавам,а огромно щастие! Поклон ЧОВЕКО!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *