Действие на Психичната Енергия

Много вбесени хора имаше вчера, защото написах, че масовата медитация е непродуктивна. Всякакви хора направо ме кълняха и плюеха – от голобради младежи до беловласи старци в напреднала възраст: “Как може, ти отнемаш вярата на хората” или “Я виж какво казват квантовите физици, ти какъв си, че ще говориш…”, “Като не знаеш, прочети това, виж какво пишат светилата, малко да се образоваш…” и още изобилие от напористи съвети.

Всъщност това, което казах е, че не обичам духовните масови и водени медитации и прояви, тъй като те са за аматьори. И да има някакъв ефект от тяхното занимание, той е слаб, немощен и не си струва шума, който се вдига.

А за тези, които са притеснени, че аз няма да взема участие в масовото мероприятие, ще кажа: “Не се безпокойте, в последните няколко десетилетия почти нямам пропуск да не медитирам по това време. И когато и да си организирате подобно парти, аз така или иначе ще участвам. Не, не затова, че сме се уговорили с вас, а затова, че никога не пропускам сутрешната си медитация. Може да е свиреп студ с десетки градуси под нулата – нищо, там съм. Може да е ураганен вятър – нищо, какво от това – на линия съм. Може да е дъжд, който да ме прогизва до мозъка на костите – няма значение – просто в това часово време аз съм там – сред природата, и никога не пропускам медитация – нито двигателна, нито статична. Това го знаят всички, които ме познават. Просто “имам нотариален акт за собственост на плажа” (шегувам се) и в това време аз живея там – до морето или в планината.

Не се притеснявайте, че ще изпусна вашият ден за медитация, защото аз никога не изпускам нито един ден, независимо дали на вас ви се отваря портал или ви се затваря и без значение дали някоя планета съвпада с уговорката или не, няма проблем.

Също не се притеснявайте, че ще изпусна точния ви уговорен час. Няма страшно, аз съм там винаги поне един час преди вашето уговорено време, до два часа след това. Така, че имаме съвпадение, ще съм “на хорото” – както едно момче разпалено ме уговаряше.

Когато и да се разберете да медитирате групово, така или иначе аз ще медитирам, няма как да се разминем! Договорились!

И някой друг път във времето, ако се уговорите, няма нужда да ме информирате, нито за ден нито за час, защото както ви казах, не съм пропускал медитация от много години – повече от годините на земята на момчето с мъдрите съвети.

Успокойте се и вместо да се въодушевявате и превъзбуждате от предприетата благородна проява, би било полезно да изслушате Вътрешната си Природа по този въпрос. Да, Буда Природата ви със сигурност ще ви напомни някоя Дзен поговорка, като например: “Тишината говори, а врявата няма звук.” Толкова по този така наболял проблем.

Относно техниките за енергийно въздействие върху психиката или дори върху неодушевени предмети и обекти, в това няма спор. Ако те са изработени и отправени от адепт, със сигурност и неотменимо те действат. Те могат както да лекуват, така и да разболяват. Също могат както да възвръщат към живота, така и могат да отнемат – да прекратяват живот.

За науката е трудно да докаже въздействието заради това, че психичната енергия, когато е инициирана и отправена, не винаги действа пряко или директно. Когато едно мощно биополе е насочено към дадена цел, то притежава интелигентност, подобно на компютърна програма. Тъй като енергията действа на съвсем фино ниво, да се забележи активността му е много трудно и почти невъзможно. Обичайно то проучва слабите и силните страни на обекта, към който е отправено и действа с фини, но неизбежни атаки.

Примерно, ако някой е гневен – то може малко да прибави към гнева му (зависи с каква насоченост, цел и характер е биополето). Ако някой се е възгордял, полето може съвсем малко да добави към тази гордост, но това да стане в някакъв съдбоносен за него момент. Или ако трябва да въздейства върху някаква болест, то, познавайки я докрай, парира действието и работата ú, и пристъпва към възстановяване на щетите от нея.

Въобще психическата енергия, когато е излъчена, работи на съвсем фино, невидимо ниво и въздействайки, създава подобно на ефекта на доминото. Като мултиплицира безброй верижни реакции, тя последователно върви към постигането на целта си. Може да не се забелязва нейното действие, може да ни се струва, че няма никакъв ефект от оперирането с психична енергия, но това не е така.

Затова на науката не и се отдава да докаже влиянието ú – защото тя е интелигентна и променя действията си според обстоятелствата и характера на обектите. На науката, за да докаже едно откритие, и е необходимо повторяемост, т.е. събитията да протичат по един и същи начин. Обяснения, логика, надеждност на експериментите. Не, няма как да се получи такъв експеримент, затова, защото не може да има зададени еднакви условия, за да се направи неоспорим извод и доказателство.

Енергията може да бъде инструмент както на Духа, така и на определени хора.  Подобно на готвенето на ястие, в което поставяте продукти, варите или печете, добавяте подправки, сол, пипер…, по същия начин работят адептите, които си служат с енергия. В зависимост от това, какво им е необходимо – какво да зададат на енергийното поле, те също вземат определени продукти от разни енергийни източници, обработват ги, смесват ги и приготвят необходимият им енергиен коктейл. Задават му цел и го насочват към определения човек или обект.

Ето това е кратко описание на работата с Психическа – вътрешна енергия.

На много от вас това може да им се струва нелепо и ненадеждно, но всъщност хората от древни времена са открили тези методи и често са си служили с тях.

Много мощно средство е психиката на всеки човек, но стига тя да не се обръща срещу самия него. Когато изпадне в безпокойство, в депресия, самосъжаление, обезсърчение, тогава собствената ни психика ни причинява неволи, беди и страдания. Кой страдал от автоимунно заболяване, кой от някакви хормонални смущения, от туморни образувания, много пъти за това е виновна собствената ни психика.

Всъщност не психиката ни е виновна, а ние самите, затова защото сме позволили тя да бъде съсипана и да не функционира нормално. Своевременно тя следва да бъде възстановявана и поддържана.

За тази цел медитативните практики са силно препоръчителни. Ето ви отново основната техника за медитация:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват.

Не бива да се опитвате насила да спрете ума си да не мисли!

Не е добре да искате да променяте или да моделирате мислите си!

Не ги развивайте и не им отдавайте значение.

Просто наблюдавате мислите и не участвате в тях. Също внимавате те да не ви въвличат в мислене. Така, постепенно във времето, умът ви ще утихва и ще навлизате в естественото, пусто и безмълвно състояние на Истинската ви Природа. Ще се слеете с Нея и ще Я последвате навсякъде.

Този, който следва Себе си, той следва Пътя на Безграничния, той не може да сгреши и не си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

5 thoughts on “Действие на Психичната Енергия”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *