Привеждане на движенията в синхрон с Вътрешното

Невъзможно е да постигнем някаква цел или успех в живота, ако не познаваме Себе си. Дори и да не сме много навътре в Същността си, то поне следва да поемем по такъв път, който да съответства на природата ни. Иначе, всеки може моментно да му се понрави пътя на някой друг, но по-добре е да вървим в своя си път и да вършим своята работа според това, което ни идва по природа, отколкото да следваме от съдбата на някой друг. Имам предвид, че умът ни често пъти може да е запленен от успехите и благоденствието на някой човек, но това да не е точно според природата ни.

Хората, които не са в единство със Себе си, често се лутат и се чудят с какво точно да се захванат. За всичко е така, ако не сте Центрирани в Същността си ще слушате какво ви казват другите и ще вършите всичко според техните съвети. 

А когато сме реално продължение на Вътрешната си Същност, няма колебаене, няма съмнения и няма страх от трудности, или че нещо не може да бъде постигнато. Духът, които е центъра на съществото ни, много точно може да ни направлява и да ни дава необходимите сили и усет, за да реализираме целта си. 

Един е човек на изкуството, друг е търговец, трети – интелектуалец. Най-различни са хората и всеки е добре да е на своето място. Това, което обединява всички ни, е Вътрешната ни Същност. Независимо какви ссте и с какво се занимавате, е правилно, да отделяте време за свързване с Истинската си Природа. 

Знам, има хора, на които не им се нрави седящата медитация, тъй като те са по-темпераментни, динамични и имат нужда да са в движение. Погрешно е схващането, че седящата медитация е единственият начин за връзка с Вътрешното. Движението също може да бъде не по-лоша медитация от седенето върху възглавничката. При двигателната медитация няма нищо по-различно от статичната, защото ако умът следва Вътрешното, медитацията ще е налице и то тя ще е с най-добро качество. 

В действителност, положението на тялото не е от решаващо значение за една медитация. Някои са склонни да обръщат много внимание върху правилната стойка. Не, не, че не е важно да имаме правилна стойка, защото така няма да поражда излишно физическо напрежение, но най-важното е какво правим с ума си. Знаем, че е добре да сме в единство през цялото време на деня. Движейки се по най-различен начин, ние няма как да оставаме в една и съща позиция. Така че, следва да обърнем внимание какво правим с ума си, а не дали непременно сме с изправен гръбначен стълб или правилно свити колене.

Медитацията в движение е същата, както и при седене. Тъй като има хора, които са заети, те могат да практикуват медитация в движение. 

Първият етап от медиацията е да осъзнавате всяко свое движение, но истинската медитация е, когато можете да следваш импулсите, идващи от Вътрешното. Според това какъв е човек по професия и как протича ежедневието му, той може да практикува според спецификата на работата си. Ако работата му е свързана с вървене, то може да се опита да приведе крачките и движенията на тялото при ходене да са в едно с Вътрешната си Същност. Това става не като правите бързи или бавни крачки, а като се стремите крачките ви да са единни с Вътрешния ви Ритъм.

Ако работата на човек е да стои пред компютър, той може да медитира, ако каквото и да прави се опитва да не излиза от импулсите, които се излъчват от Духа му. Например, в различни моменти от деня можете да забавите хода на работата си и да се опитате да я вършите така, както е Ритъмът Отвътре. В това време на синхрон с Вътрешното, умът може да започне да скача от една тема в друга и да преминава от едно чувство в друго. По време на синхронизиране и единство с Вътрешното, умът се игнорира. Не обръщате внимание на мислите, няма значение дали те са резонни или не. Важно е само да сте в Едно с Природата си, умът дори да не да утихва веднага, няма да има избор и продължавайки единството си, той ще се успокои.

Един може да върши нещата повече с краката си – тогава ще е подходящо той да синхронизира действията на краката с Вътрешното. 

Друг може да работи повече с ръцете си, тогава ще привежда в единство с Вътрешното ръцете си. Каквито са дейностите ви в ежедневието, такива следва да бъдат и частите на тялото, които приоритетно се синхронизират с Духа.

Не е задължително винаги да правите само седяща медитация, но и тя също може да бъде поддържана, защото много от времето преминава в пътуване и можете да го използвате да медитирате. 

Въобще всеки може да нагоди практиката според това, какво изисква ежедневието му. Ясно е, че не всеки има време да стои сутрин 1 час и вечер 1 час в медитация. Можете символично да постоявате по няколко минути или повече в зависимост от времето ви, и след това да продължите да медитирате в действие – по време на движението. 

Ако усетът и синхронът с Вътрешното още не ви се отдават, преминете към наблюдаването на ума и не въвличането си в него. Така или иначе, ако се стараете и ако сте несломими в стремежа си към медитативна практика, време винаги ще има, защото така или иначе, в покой или движение, вие винаги носите със себе си Вътрешната си Природа.

Обичайната класическа медитация е следната: 

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще изплуват в съзнанието ви. Не им отдавате значение, не ги развивате, не ги спирате и не ги заменяте. Нищо не правите с мислите си, освен да внимавате да не им давате участието си и да не се въвличате в тях. Така, постепенно с времето, умът ви ще навлезе в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската ви Природа, ще се слеете с Нея и ще Я последвате.

Този, който е единен със Себе си, той единен с Пустотата, той не може да сгреши и не си създава карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, за да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

2 thoughts on “Привеждане на движенията в синхрон с Вътрешното”

  1. Suivre le téléphone portable – Application de suivi cachée qui enregistre l’emplacement, les SMS, l’audio des appels, WhatsApp, Facebook, photo, caméra, activité Internet. Idéal pour le contrôle parental et la surveillance des employés. Suivre le Téléphone Gratuitement – Logiciel de Surveillance en Ligne.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *