Интерпретация на действителността от ума

На повърхността на ума съществуват различия. В него има приятели, има врагове, има различни същества, има и премеждия. Колкото по-дълбоко в Себе си отива човек, толкова различията повече избледняват. В обичайния живот има предизвикателства, изкушения, демони, дяволи, сатани и различни други духове. Навлезе ли човек в Себе си, всички те изчезват. 

Да, вътре в дълбоката Същност няма нито противници, нито врагове, нито съблазни. Всички тези демонични проявления са само, когато сме в разединения ум. Ето, опитайте да медитирате, но не за малко или повърхностно и ще видите, че в един момент всичко ще избледнее и ще се изгуби. И това не е някаква илюзия. По-скоро илюзията е, че има нещо отделно, различно от самите нас. 

Има хора, които губят от ценното си време в живота, за да се борят с демони. Няма демони, има неосъзнато Себе. Има пренасяне на вниманието в повърхността на нещата. 

Страховете са нещо неосъзнато, гневът също е разединен ум – различаващ се от Вътрешната Същност. Сънищата, кошмарите, които ни се присънват, са заради повърхностния ум. В действителност, ако човек е единен със своята Природа, ще може да усеща всичко такова, каквото е – непроменено и незаменено с познати, непознати или причудливи образи и символи. 

Заради интерпретацията на действителността от ума, ние сънуваме. Когато умът се успокои, сънищата престават. Един човек, който е с успокоен в Същността си ум , не сънува. Той и няма нужда от сънища и интерпретациите им, защото интуицията му го съпътства навсякъде и няма нужда да замества реалността с образи и символи. 

Когато се отправим навътре в Същността ще видим, че всичко, което ни се случва – противниците, приятелите, животът, са реално продължение на самите нас. Когато имаме врагове означава, че имаме нещо което не съответства точно на Същността и по този начин животът прави ходове да ни коригира. Когато сме придружени от приятели, също – животът ни подкрепя в трудностите. А когато имаме трудности, това е само, за да се очистим, да се калим и да заемем мястото си според Истинската ни Природа. 

Не бива човек да се плаши от нищо. Ето, опитайте да медитирате и щом напреднете с техниката ще разберете, че влизайки дълбоко в Същността си, няма нищо, което да ви се противопоставя – изчезват всякакви зли духове, противници и врагове. Всички те избледняват и се превръщат в спокойна част от вас самите. Враговете спират да са врагове и заемат мястото като съветници във вас. Демоните престават да ви тормозят, защото са обезсилени от единството си с вас. Сатаната прекратява изкушенията и атаките си срещу вас, защото изчезват причините, които са го мотивирали да ви напада. Избледняват психическите и дори физическите болки, защото смисълът за тяхното съществуване се изгубва. 

Там, в Същността, няма болести, няма противоречия, няма карма, защото в Нея всичко е на точното си място и няма нужда от корекции, поправяне или вземане на изпити. Самото пребиваване в Себе си е самодостатъчно, за да установите, че то е вземане на всеки друг изпит.

Когато ви обзема паника – това условно можем да приемем, че е един демон. Но когато овладеете привързаността, страхът – коренът който я поражда, тя ще изчезне сякаш никога не я е имало. Или когато сте разкъсвани от противоречия и конфликти с някой друг, независимо на каква основа, това си е чиста проба раздвояване на ума.

Щом се сетите да навлезете чрез медитацията дълбоко в Истинската си Същност, ще узнаете точното място и начинът да прекратите сблъсъците, без значение, дали те са само ментални или са и на физическо ниво. Често се възмущаваме заради някоя несправедливост. Един бил алчен, друг бил мошеник, трети жесток, четвърти похотлив… Никакво значение няма кой какъв е. Ако сте единни със своята Вътрешна Природа, ще заемете своето място и то няма да е накърнено или обсебено от никой. Просто имайки непосредствена връзка със Себе си, ще направите необходимите ходове, за да сте недосегаеми от хората, властта, събитията, обстоятелствата.

Когато човек е единен с Вътрешното, той е търпелив, разбиращ, осъзнаващ причините за всички събития или порочността, зависимостта на отделните хора. Това го прави не нападателен, не осъждащ, а стремящ се да бъде в помощ. 

Дори отношението към някой, който иска да ви навреди, следва да бъде произтичащо от Вътрешната Същност. Примерно, напоследък е актуално безпокойството за вредните ваксини. Ако обаче можем да се върнем в дълбокото си Себе, ще сме наясно, че никой не може да насили, да принуди Цялото да се съгласи с неговата цел. Единното Цяло много бързо може да неутрализира всички тенденции, планове или реални заплахи. Всичко, което ни сполетява, има някаква основателна причина и тя е нашето осъзнаване и завръщане в Първоизточника. Щом пристигнем в Дома си, всичко друго ще отпадне – ще изчезне като възможност. Ще се разтворят в небитието болестите, конфликтите, противоречията, нетърпението и непоносимостта. Всички те са причинени от неовладените желания – привързаността и отвращенията.

Противопоставянията, омразата, ненавистта, разделението са само на повърхността на ума, навлезем ли дълбоко в Себе си, всички те се превръщат в хармония, разбирателство, в съзвучие с добротата и реалността.

Естествено, за да е в състояние човек напълно и постоянно да пребивава в Себе си, е нужда дългогодишна и постоянна медитативна практика. Това не може да стане за кратко време, но неминуемо ще се случи, ако е търпелив и работи методично.

Когато медитираме, ние само наблюдаваме ума си, но без да се захващаме с мислите, които ще се появяват, не се борим с тези мисли, не ги развиваме, не ги гоним и не им отдаваме значение. Просто стоим и наблюдаваме ума си, без да вземаме участие в него. Не се въвличаме в мислите, емоциите, подтиците към действия. Стоейки така, като не се фиксираме в ума, той постепенно ще утихне и ще навлезе в естественото, пусто, безмълвно и умиротворено състояние на Истинската си Природа. 

Този, който следва Себе си, той следва ходовете на Безграничното, затова той не греши и не си създава карма. 

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, да сте в добро здраве и да можете да постигате определените си цели!

4 thoughts on “Интерпретация на действителността от ума”

  1. How to track the location of the other person’s phone without their knowledge? You will be able to track and monitor text messages, phone calls, location history and much more. Free Remote Tracking and Recording of Husband’s Phone Cell Phone Spy. Best Apps to Download for Free to Spy on Another Phone.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *