Въвличане в мислите на собствения или на чужд ум

Тренирайте ума си ежедневно и ще видите, че практиката ще ви се отблагодари хилядократно. 

Лесно е човек да се обезсърчи, лесно е да си каже, че не му се получава, да се отчае, да се откаже, но от това никой друг няма да има вреда освен вие самите.

Няма да се поддавате на въздействието на външните фактори точно така, както по време на медитация не се поддавате на вашите мисли. Може някой да ви охули, одумва, ругае, да ви хока и се кара, но е добре да знаете, че това е само неговият разцентрован ум. 

Дали ще се въвлечете в мисленето на собствения си ум или ще тръгнете да се занимавате с ума и постъпките на някой друг, това е едно и също. 

Може някой да ви ласкае, да ви хвали или да ви се възхищава истински – хубаво, но ако тръгнете след подобно отношение, това пак е въвличане в ума. Без значение дали е от собствения ум или след ума на някой друг.

Пускате, пускате, пускате всички подобни мисли да идват, да стоят и да си отиват.

Сега ще зададете въпроса: “Ама как така, ние нищо няма да правим и те ще ни се качат на главата…, а ние да стои и нищо да не правим, така ли?”

Не, не става въпрос да имате овчедушно отношение, робско мислене, да сте свити или да сте настроени примиренчески. Става въпрос да не се поддавате на първичната, първобитна импулсивност на ума – на нашия или на чуждия.

Когато човек може да запази спокойствието си, той по-лесно ще може да улавя Вътрешния си Ритъм идващ от Истинската ни Природа. А ходовете, които са продължение на Същността ни, са мъдри, неотразими и всепобеждаващи. 

Казвам само да не се съгласявате и да реагирате първосигнално заради раздразнението, навика, отмъстителността и издевателството над нервите ви. И това не е заради някой друг или заради някакъв там… писан някъде закон или правило.

Това е само, за да сте печеливши от дадената ситуация, а вие ще спечелите само, ако се водите от ходовете на Вътрешната си Природа – на интуицията си.

Не слушайте, не се съгласявайте и не се поддавайте на объркания си, тревожен, отмъстителен и реактивен ум. Слушайте и се водете от Вътрешното си Себе и така винаги ще сте победители.

Няма да пиша дълги постове, защото ще ги съчетавам с видео и вместо да обяснявам с думи, ще го правя с действия.

Сега ви пращам изгрева от планината, щото някой може да си помисли, че съм го изпуснал тази сутрин. Нищо подобно, това не ми се е случвало от няколко десетки години, така че критиците ми ще трябва да намерят някой друг повод за обсъждане. 

Шегувам се и често го правя, не бива да се засягате от това. Колкото и човек да е недоверчив, когато се сблъска с истината, не му остава нищо друго освен да я приеме.

5 thoughts on “Въвличане в мислите на собствения или на чужд ум”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *