За натрапените излишни лекарства, за неправилното и безсмислено “лечение”

По-голямата част от болестите, заради които вземате лекарства, биха си отишли от само себе си, ако човек имаше волята и постоянството да води природосъобразен живот. 

Голям процент от хората след 40-50 годишна възраст започват редовен прием на лекарства за нормализиране на високото артериално налягане, заради проблеми с простатата, запушване на артериите на коронарните съдове, аритмии, диабет, повишен пулс, безсъние, нервни кризи, паник атаки, проблемите с черния дроб, жлъчката, психични проблеми – депресии, биполярни разстройства… и още каквото се сетите. 

А да се нагълтате с антибиотици си приема като нещо съвсем нормално и в реда на нещата. После пък неизбежно започваш пробиотиците, щото били много полезни… 

Платените от фармацевтични компании медии до такава степен са промили мозъците на хората, че все едно ако не се вземат лекарства, хората няма да продължат да живеят или аха… всеки момент ще предадат богу дух..

Естествено е, че щом хората не спазват законите на Майката Природа, те да се увреждат здравето си и да се разболяват. Естествено е също, че щом те започнат да живеят природосъобразно, здравето им ще се възстанови и ще възвърне нормалните си стойности.

Вместо редовно да се казва на хората да не приемат толкова много сол, защото тя повишава кръвното налягане, се рекламират лекарства, които трябва да се приемат до края на живота дори по-редовно от наркомани.

Вместо да се обяснява, че повишената консумация на захар уврежда сърцето, води до аритмии и повишен пулс, “благородно” се предписват лекарства.

Повишеното приемане на мазнини, дори и на растителни мазнини, пък тормози лимфната система и потиска имунната защита. 

А неовладеният стрес отключва диабет, хормонални проблеми, паник атаки, нервни и психични сривове, които могат да бъдат отстранени с един по-сериозен хранителен режим, с поведение за завръщане към Майката Природа и с постоянна медитативна практика, която да регулира нервната система, да възвърне вътрешния енергиен баланс, да възстанови работата на жлеззите с вътрешна секреция и да укрепне организма.

Вместо да бъдат оценени грешките в поведението на хората, в храненето, във взаимоотношенията с другите и откъсването от природата, веднага се предписват лекарства, които да се вземат завинаги и са своего рода доживотна присъда. 

Да не говорим, че като отидеш на лекар, той започва да лекува отделните органи като все едно, че те не са свързани с останалата част на тялото. Не се лекува тялото като цяло, а се разделя и се разглежда на отделни части.

И доверчивите хорица отиват на лекар като при самия Господ. Каквото им каже лекарят, го гледат в очите, слушат го и изпълняват безпрекословно и съвестно дотогава, докато се наложи да потърсят и някой друг “специалист”, който да поеме щафетата.

Ей хора, ако не се опомним и ако не се завърнем към Първоизточника, страданията ще стават все по-големи и все по-неизбежни. Ето сега ви говорят, че Коронавирусът е много страшен и това се артикулира непрекъснато в медиите – повсеместно и по всяко време. Скоро ще ви внушат, че не може без ваксини и редовно поддържащи имунизации, които ще стартират една след друга и няма да имат край.

Ако не се вразумите и не се обърнете към Майката Природа и Първоизточника, ако не се вслушавате в интуицията си и безпристрастния вътрешен ритъм на Същността си, всеки, който има интерес, ще ви лъже, обработва, внушава, манипулира, каквото си пожелае.

Изходът е само един: Да се завърнем към навътре в Себе си към Истинската си Природа и да Я последваме винаги и във всичко. Само така ще можем да сме сигурни в спасението си.

Медитативните практики, които могат да ви освободят от илюзиите, заблудите, внушенията и манипулациите на съвременния свят ги говорим и обсъждаме в група Дзен. Ако човек предприеме завръщането към Себе си, той скоро ще прозре и ще се освободи от измамите на днешното време.

6 thoughts on “За натрапените излишни лекарства, за неправилното и безсмислено “лечение””

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *