За единството със Себе си, което определя природосъобразния живот, води към освобождаването на ума и прекратяването на робския начин на мислене

Природосъобразният живот е този начин на живот, който е най-близко до Майката Природа. Едно от нещата, присъщи за него, са да се консумират храни, които са растителни, свежи са и са отгледани в чиста среда – сред природата. Това са плодове, зеленчуци, ядки, варива. Може и месо, но все пак не толкова често, колкото то се консумира в съвременния начин на живот – от време на време и съвсем не всеки ден.

Добре е да се ограничи консумацията на млечните храни и яйца. Задължително е да се избягват промишлено преработени храни и тези, в които има изкуствено прибавени химически вещества.

Едно от най-важните неща е човек да има правилна мярка за всичко. В никакъв случай не е добре да се преяжда, защото вместо да повиши енергията в тялото, прехранването ще ви претовари и ще отнеме силите ви.

Друг важен момент е човек ежедневно да прекарва поне няколко часа сред природата, а през почивните дни през цялото време да е или в гора, планина, поле, море и прочие и това да е и зиме, и лете. 

Зимно време не бива да стоим много близо до печките и електроуредите и е добре постепенно да свикнем да не се навличаме с прекалено много дрехи. Студът е много полезен, когато е с мярка, така е и с горещините. А мярката е според възможностите ни и когато свикнем и се адаптираме да живеем в по-сурови условия, тогава нито студът, нито горещините ще ни тормозят.

Полезно е също да се ходи бос. Сега е лято и е подходящо да се научим, да свикнем с прекия контакт на ходилата ни със земята.

И най-важното нещо! За да водим природосъобразен живот е задължително да познаваме Вътрешната си природа и да се водим от интуицията си.

Практикувайки медитативните техники, усещането на Вътрешния Пилот ще ви води по правилните пътеки – през живота, по подходящия за вас индивидуален начин. Може да се каже, че да водиш живот в едно с Майката Природа е добре да водиш живот в едно със Собствената си Природа.

Само да не се заблудите! Да се водите от лошите си навици, не е природосъобразен живот. Да се лутате в зависимостите си също не е природосъобразен живот. Да обслужвате пороците си няма нищо общо с природосъобразния живот. И да се водите от разцентрования си, тревожен, обременен, депресивен ум никак не е природосъобразно.

Ако човек има намерение наистина да е в единен ритъм с Майката Природа, той следва да се приведе в Ритъм със Себе си – с Вътрешната си Същност, т.е. да практикува медитативните техники, за да се слее със Себе си и да действа в едно със Същността си. 

Само така няма да се страхува, че може да бъде нападат от разни болести или външни паразитни вмешателства. Така той няма да се поддава на обработката, внушенията и манипулациите на разни кръгове, които имат за цел да го изплашат и подчинят. Само по този начин човек ще може да следва волята на Безграничната си Същност.

2 thoughts on “За единството със Себе си, което определя природосъобразния живот, води към освобождаването на ума и прекратяването на робския начин на мислене”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *