Медитативна Техника за Връзка с Духа и зареждане с Духовна енергия

Освен енергиите, които приемаме чрез въздуха, водата, храната и директно от различни други източници – Слънцето, Земята, Луната, звездите, ние се нуждаем от енергията на Духа. Дори да имаме всички други енергии в изобилие, ако сме лишени от връзката с Духа, то целият ни организъм ще чувства недостиг на духовни сили. Това е един белезите на нашето време – бездуховността.

Когато изпитваме дефицит на енергията на Духа, ние всички знаем, какво се получава. Става така, че хората стават безволеви, дребнави, немощни психически и безхарактерни. Неспособни са да се изправят и да решават обикновени задачи и нямат силата да се противопоставят на каквото и да било, а какво остава да са изправени пред изпитания.

Въобще, физическата сила идва от храната, водата, въздуха. Енергията на инициативността и действията е плод на другите външни източници. А духовната сила произтича от Духа! 

Може да доставяте в тялото си всички витамини, белтъчини, въглехидрати, мазнини и необходимите минерали и така тялото ви може да е задоволено, но нямате ли връзка с Духа, вие ще сте едни малодушни, хилави душевно и слабохарактерни хора.

Сега, в наше време, ние сме свидетели на презадоволеност откъм храна, придобивки и всякакви удобства. Модерният начин на живот ни предоставя всичко в изобилие, само едно не може да ни предостави – връзката и прекия контакт с Духа! И какво се получава?

При мъжете често наблюдаваме едни големи тела, с едни огромни мускули, вени и жили изпъкнали по тях – тела на исполини, и в същото време същите тези хора са без дух – без психика, със сърца на дребни птици.

Да, химията, хранителните добавки, допингът, могат да ви дадат физически сили, но няма как от тях да получите силата на Духа. Силата на Духа можете да си я набавите само и единствено от Него – от Духа!

При жените също често виждаме едни красиви тела – оформени от фитнес, често пъти чрез оперативна намеса, а женствеността отсъства, няма я…, няма я женската сила, няма го женският вихър – женският ураган, който да те грабне и да те запрати в небитието. В смисъл, всичко е само физика, химия, медицина, козметика, но Духът го няма! 

Ето, това се получава, когато хората се отделят от Духа. Може да виждат, че държавата им се срутва, може да усещат, че почвата под краката им се изплъзва и че дните им са обречени, но нямат сила да се противопоставят, защото нямат силата на Духа!

Ако имат в себе си Духовна сила, може да са слаби физически, но ще обладават колосална мощ. Ще могат, както се казва в една дебела книга, да кажат на планината: “Вдигни се и се хвърли в морето…” и това ще се случи.

Това, приятели, не е фантастика, това е самата реалност. Нека да видим, какво се случва около нас. 

Как какво?!! Ами водят ги като телета на заколение, вървят безропотно към смъртта си и не можгат по никакъв начин да се противопоставят, да се опълчат и да избегнат фаталния си край.

Защо?!! Защото не са духовни хора и защото отдавна в името на оцеляването си са изоставили и Дух, и Вяра и Посвещението към Безграничния. Това е резултатът – да нямат Дух.

На нас ни казват кога да сме щастливи и кога да се радваме. Информират ни само за това, което им е удобно, за всичко останало мълчат, разбира се! Диктуват ни кое е правилно и кое неправилно. Управляват ни да сме толерантни към пороците си и да сме непримирими, нетърпими към естественото в нас – към добродетелите. Всичко е обърнато с главата надолу.

Защо?? Защото нямаме връзка с Вътрешната си Същност – с Духа, който е продължение на Необятното – на Създателя.

Чудим се защо сме настроени примиренчески и прекланяме глава пред всеки и пред всичко..??? Ами затова, защото в нас го няма потока от сила, който е присъщ на Духа.

Ето, до това води бездуховността – води към извращения, към пороци и в крайна сметка към унищожение. Духът – това е Животът и подредеността в нас. Нямаме ли Дух в себе си и Животът също ще си отиде, защото няма да има откъде да се зарежда, да се храни и да съществува..

Не случайно пиша толкова много за тези неща и то всяка сутрин. Правя това, за да може да извикам Духът вътре във всеки от вас, за да можете да подновите и да обновите връзката си с Него. Тогава ще имате сили за всичко. Характерът ви ще е силен, волята ви ще е силна, дисциплината ви ще е на ниво и в крайна сметка Животът във вас ще възкръсне!

Медитативната практика е начинът, чрез който можем да усилим и да възстановим потока от енергия, идващ от Духа! Редовната медитативна практика ще ви направи силни, устойчиви и истински. Ще ви вдъхне сили и ще ви даде енергия и желание да въведете ред в личния си, а и в обществения живот.

Когато медитираме, ние само наблюдаваме ума си, но не вземаме участие в мислите, които изплуват в него. Наблюдаваме мислите и не ги развиваме, нито ги оценяваме, нито им отдаваме значение. Не ги разделяме на добри и лоши, на позитивни и негативни. Стоейки така без да се захващаме за мислите, те ще утихнат. Умът ви ще стане добронамерен, умиротворен и пуст. Това състояние на безмълвност на ума ще ви даде връзката с Вътрешната ви Същност – с Духа.

Така ще можете да възобновите контакта с Истинската си Природа – ще станете силни, устойчиви и непобедими.

Този, който върви в едно с Духа си, той ходи в Пътя на Безграничния и не може да бъде подведен, манипулиран и не може да сгреши.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да можете да постигате определените си цели!

4 thoughts on “Медитативна Техника за Връзка с Духа и зареждане с Духовна енергия”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *