Храна и Здраве

За да сме живи и здрави зависи от това дали сме в единство с Първоизточника. Също зависи от нас самите как използваме и съхраняваме тялото си. Знаете, че еднояйчните близнаци имат една и съща ДНК, но те съвсем не са абсолютно еднакви. Еднакви са телата им – на външен вид, приличат си, но… това, което всеки от тях носи вътре в себе си е индивидуално и уникално.

Съществува една заблуда, че ако клонираме човек и той ще бъде абсолютно еднакъв във всичките му копия. Криви сметки са това. 

Може да създадем едни и същи тела като ги клонираме, но няма как да пресъздадем Духа, който е в тях. Едно и също тяло като ДНК информация ще има различна продължителност на живота и всичко зависи от това дали сме го съхранявали или амортизирали.

Когато човек е в единство със Същността си, той предава това единство – тази хармония и върху тялото и функциите му, а ако частично сме единни то това също частично ще се отрази на тялото ни. Това е единият важен аспект.

Другото важно нещо е как ние използваме, как пазим и как се отнасяме към тялото си. Някои от нас са устойчиви към натоварвания или лошо третиране на тялото, устойчиви са към едни неща, а към други са уязвими. За различните хора всичко се отразява по различен начин и е различно и като въздействие, но това не означава, че няма закономерност.

Ако пушим или употребяваме алкохол, това е лошо третиране. Да, има хора, които лесно понасят никотина или по-бързо се очистват от него, а други не могат. Различни сме като тела, различни сме и като Дух, макар да сме неразделно обединени в единното Цяло.

Тялото е като един автомобил. Ако вземем два еднакви автомобила, и ако се отнасяме към тях еднакво, те биха имали относително еднакво дълъг живот. Но естествено, ако пазим единия автомобил, поддържаме го, сменяме му консумативите и го профилактираме, той ще ни служи дълги години. И обратно – ако се отнасяме нехайно и пренебрежително към другия автомобил, то той може да се скапе много бързо и постоянно да се нуждае от ремонти.

Същото се получава и с нашето физическо тяло. Ако се грижим за него, съхраняваме го и го използваме правилно, то ние ще сме здрави и почти няма да има нужда да търсим медицинска помощ. То ще ни служи вярно дълги години – до дълбока старост.

Какво правим ние в наши дни?! Ами как какво, ядем каквото ни предложат и рекламират по медиите, купуваме всичко – щом е в магазина значи е годно и не се съобразяваме с нищо друго освен с цената му и апетита си. И какво се получава? 

Там има едни Е-та, което означава Европа и срещу Е-тата с тире има цифри. Ако се заинтересуваме какви химикали съдържат храните, ще видим, че някои от тях са направо отрови или канцерогенни – способстващи образуването на туморни образувания и рак.

Ще ни кажат, че те са в такива минимални количества, че няма опасност от заболяване. Само че тези минимални количества, приемани всеки ден с храната, се натрупват в телата ни и стават критични – складират се в клетките и в един неочакван момент се проявяват според токсините – може да е рак, може да е стесняване на кръвоносните съдове, може да са проблеми с дишането и прочие.

Ето, затова не бива да се правят големи компромиси с храната. Някои сега ще кажат: “Ами какво да ядем, то всичко е отровно..?” “Каквото и да правим от отровите не можем да избягаме”

Може да не можем да избягаме и съвсем да ги отстраним, но можем значително да ги намалим и така ще съхраним здравето си!

Важно е, както мислим за другите неща – за работа, за кариера, задължения, така да имаме грижа и за това какво попада в стомасите и какво се складира в клетките ни. Само от нас зависи дали ще запазим телата си здрави.

Също е важно, в каква среда пребиваваме и дали позволяваме енергиите, които ни заобикалят да попадат в нас и да ни владеят. Не е за пренебрегване в какво състояние е ума ни и какви мисли и емоции го обладават.

Ако позволяваме в ума ни да се настанят депресивни, потискащи, тревожни мисли, то тези мисли генерират енергия, която ще отрови и физическото ни тяло по същия начин, както това се получава с приетата токсична храна! Дори може и много по-силно да поразят и да въздействат върху физическото ни тяло мислите и емоциите. 

Не бива да позволяваме това да се случва в никакъв случай! Това също би уязвило и повредило здравето ни и то доста драстично.

Научете се да медитирате, защото това е начинът своевременно да можете да се очиствате от тези вмешателства на външните енергии и влиянията им в мисленето ви, които ще генерират отровна енергия във вас и които ще отключат различни болести. Това може да ви причини инсулт, инфаркт, разни разстройства на ендокринната система – диабет, импотентност и много други коварни заболявания..

Когато медитирате вие само наблюдавате ума си. Научавате се да го гледате, но без да участвате в мислите, без да им отдавате значение и без да им позволявате те да ви въвличат в тях. Не се опитвайте да спрете ума си, нито да го моделирате като замествате една мисъл с друга. Необходимо е само да наблюдавате ума си, но без да се захващате за мислите, без да се отдавате на емоциите и двигателните подтици. Само ги наблюдавайте, но не ги развивайте. 

Когато съумеете да останете незасегнати от мислите, те постепенно ще утихнат и умът ви ще се успокои. Ще стане пуст, безмълвен, умиротворен и добронамерен към всичко. Тогава ще можете да влезете в Истинската си Природа и да я отразявате чрез ума си, чрез емоциите си и чрез действията си.

Този, който следва Истинската си Природа, той е слят с Безграничния и Го следва!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да можете да постигате важните си цели!

3 thoughts on “Храна и Здраве”

  1. Анонимен

    Благодаря Ви Правя опити за медитация ,незнам да ли е успешна Нужно е практика

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *