Внушения

Всички неща са невидими в началото. Мислите са невидими, идеите са невидими, а за енергията, която ги предхожда да не говорим. 

За да реализираме нещо, за да го материализираме винаги се тръгва от почти нищо. Когато отправяме пожелание към някой, ние всъщност му отправяме енергия – мисъл, с която един вид предпоставяме нещата. Даже и не се замисляме, че това е вид въздействие – формиране и насочване на енергия, било то като направляваме ума му или като му даваме от нашата вътрешна сила.

С всички неща е така – в началото те са нематериални. Ако пожелаем на някой да е добре, макар и с неголяма сила, ние му даваме насока на мисленето, а и енергийна подкрепа. А ако му желаем лоши неща, то пак е определен вид въздействие. Насочваме го към не добри преживявания и с енергията си го тласкаме в тази посока.

Понякога в главата ни може да се въртят мисли за несполука или предстоящи не добри моменти и не се ли очистим своевременно от тях, то те неминуемо ще ни въздействат в определена степен и с някаква сила. Някои мисли са с много голяма енергия и ако са изречени на глас, а дори и да не са на глас, те могат да променят енергията и психиката директно. Също, мисленето, подтиците за действия, а и самите постъпки.

Когато стане въпрос за такъв вид въздействие, хората си представят, че всичко зависи от реципиента, т.е. от човека който приема тези мисли. Казват, че това е само внушение и по този начин някак подценяват едно такова влияние или енергийна обработка.

Какво означава “внушение”? Ами то и буквално се подразбира, че това е един вид влизане, вмешателство. Само, че това вмешателство е придружено и с енергия и в този смисъл не са само думите, които въздействат. 

Може някой да си мисли, че ако не обърне внимание на внушението и то ще е неспособно да му въздейства. Това не е така, защото когато се прави внушение, се въздейства и енергийно и не зависи много от това дали му се поддавате или не. 

Да, важно е да не помагате на внушението и да не го приемате и така вие ще му противодействате с някаква сила, но дали ще е достатъчна това зависи от силата на въздействието. 

Въздейства се на подсъзнанието и много не е от значение, дали чрез съзнанието си ще му се противопоставите. Понякога може манипулацията да е точно за това – за да се противопоставите, за да се активира и да влезе в действие! 

Затова не е добре да се ходи по гледачки и врачки, защото вие там се отваряте енергийно и подсъзнателно. Още повече, ако врачката успее да и спечели доверието ви, вие ставате почти безкритични към всичко, която тя ви говори. По този начин тя може така да проектира неща в подсъзнанието и да ви внуши “събития” за години напред. Така се програмира психиката ви, подсъзнанието ви, и вие ще изпълните всяко “предсказание”, която тя е “видяла”. Всъщност, тя кодира в подсъзнанието ви определен вид поведение или действие и вие несъзнателно, но много упорито го следвате и правите то да се сбъдне напълно в бъдеще.

Ако ви каже, че: “Ще срещнете висок човек, който ще ви помогне”, вие ще се насочвате и ще търсите точно такива хора. Или ако ви каже: “Ще се ожените след две години”, то вие подсъзнателно ще преследвате това и ще направите и невъзможното, но ще изпълните “предсказанието.”

Не се отваряйте към такъв вид манипулации и въздействия. Колкото и да изглежда невзрачно едно пожелание, “благословия”, предсказание или орисване, те понякога те имат колосално влияние върху подсъзнанието ви и съвсем не са безобидни. Това е чиста психология и програмиране на подсъзнанието ви!

Не ви препоръчваме да ходите при такива хора, особено ако знаете, че не са съвсем изрядни нравствено и моралът им е под съмнение. Разбира се, има и свети, чисти хора, които по този начин могат да ви помогнат, но всичко зависи от това дали те наистина са божи хора или само се преструват.

Нещата в началото са незабележими, защото са на фино, тънко, на невидимо ниво, но това не означава, че са фикция. Една отправена по този начин енергия може да порази психиката за много години напред, че и да остави следа и последствия в поколенията ви. 

Мислите, емоциите и енергията, която ги съпътства понякога, е много мощна, могъща и с това не бива да си правите шега, нито да използвате тези методи за забавление. Това е все едно да вложиш определена програма или приложение в компютъра си. Нали се сещате, че той ще работи по начина, по който вие сте го предопределили и предпоставили.

Същото е и с човешката психика и подсъзнание. Не си играйте с тях – нито със собствената си психика, нито с психиката на другите хора.

Защо ви казвам всичко това? Хайде да познаете, можете ли?!! Ами, защото искам да ви дам още веднъж техниката за очистване на подсъзнанието и психиката ви от всякакъв вид манипулации, въздействия, внушения и програмиране. 

Само от вас зависи да се очиствате своевременно докато тези вид влияние не са изградили трайни стереотипи в психиката ви. И дори да са изградили стереотипи, пак можете да ги изчистите, но става малко по-трудно и по-бавно… Подобно е на вкоренени лоши навици, от които ще можете да отървете, но ще ви трябва постоянство и самодисциплина! 

Силата на техниката ви зависи от това, доколко и как сте я натренирали и имате ли сила в нея. Ако сте постоянни и съвестни в медитативната си практика ще имате мощ и възможности да се справяте с всичко. Ако ли не, всичко ще зависи доколко сте се упражнявали.

И така, когато медитирате вие наблюдавате ума си, но без да вземате участие в мислите, които ще изплуват и ще се появяват в него. Няма да отдавате значение на мислите, нито ще се опитвате да ги изхвърляте от ума си. Не се настройвайте нито положително към добрите мисли, нито отрицателно към лошите мисли. Не се опитвайте да спирате ума или да го моделирате по какъвто и да е начин. Просто го наблюдавайте и не се захващайте с мислите.

Ако сте упорити и последователни, постепенно умът ви ще утихва и ще се успокоява. Така ще дойде до състояние, в което умът ви ще стане пуст, безмълвен, умиротворен и добронамерен. Това е естественото състояние на ума, в което той ще може да приема всичко такова, каквото е – непроменено и идващо от вашата Истинска Природа. Така вие ще следвате и ще станете Себе си. Такива, каквито изначално Сте – незасегнати и неповлияни от вмешателствата на живота.

Този, който следва Себе си, той следва ходовете на Безграничния и не може да бъде манипулиран или отклонен от Същността си!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники за да сте Себе си, да можете да отстоявате важните за вас позиции и да постигате целите си! 

2 thoughts on “Внушения”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *