Духовната сила

Могъща е Духовната сила, защото Тя е в основата на целия живот. Ние хората почти сме забравили за Нея. Фокусирали сме се върху грубите материални неща, а за Извора на живота се сещаме рядко. При все, че всичко е произлязло от Извора, животът и безкрайните светове се поддържат и в крайна сметка отново се завръщат при Него – при Първоизточника.

В началото е само Пустотата и от Нея всичко се появява, живее според нейните Закони и накрая неминуемо всичко пак потъва в нея.

Свикнали сме да използваме нашите си груби човешки умове. От време на време се появява някой Джордано Бруно, някой Тесла или друг гений, който и ни превежда неща от отвъдното. Дава ни ги, но ние отново забравяме за Първоизточника и си спомняме само ползите и приложенията на тези открития.

В себе си ние имаме голяма психоенергийна мощ. Можем да неутрализираме дори свойствата на материята, а от друга страна можем и да ги създаваме или усилваме само чрез психичната си енергия. 

Това, което могат да направят билките, лекарствата или другите вещества, с които си помагаме, може да го направи нашата вътрешна сила и проектираната психична енергия. 

Как само сме свикнали да се увреждаме сами и после да казваме: “ами такава ми е била съдбата…”.Примерно, дълго време понасяме някаква тревога, притеснения или страх и в резултат на това, поради постоянно излъчваната от психиката ни специфична студена енергия, кръвоносните ни съдове се свиват, а след това се запушват. Много често ние отдаваме това, на чисто физически и химични процеси в тялото, но всъщност причината са нашите мисли и постоянни негативни настроения.

Ако дълго време някой изпитва страх, потиснатост, униние, то всичко това се отразява и на психофизическото ни тяло, като резултат той се разболява и последствията са ясни. Иска ни се да мислим, че това е само в резултат на неправилното хранене (аз в никакъв случай не подценявам правилното хранене!). Дори да сме изрядни в това отношение, психиката ни генерира енергия, която изпраща посредством нервната система до всички клетки на тялото и няма как да избегнем последствията на това въздействие. 

И обратно, ако психиката ни е стабилна, устойчива, непоклатима и в същото време умеем да боравим с Вътрешната си енергия и психичните си сили, то чрез тях, ние сме в състояние да преобърнем, да превърнем дори отровата в безвредно вещество. Можем много бързо да неутрализираме всякакъв вид възпаления, отравяния, инфекции и зарази в организма, и то само чрез мощните си психични сили. Сега, на някои това може да им се стори като фикция или като фантазия, но това е самата реалност.

Когато човек е в синхрон с Духовната си Същност и когато е упражнявал психичните си способности той може да направи неща, които за непосветените биха изглеждали като чудо. Да, чудо е, но и не е чудо, защото е закономерно и защото всеки, който се упражнява в това упорито, би могъл да го прилага. 

Какво чудо ще е тогава, ако едно нещо го може всеки и то когато си пожелае да го направи. Разбира се, ще спре да е чудо и ще се превърне в нормална практика и ежедневие.

Сега за най-малкото нещо и хората се хващат за антибиотиците, за обезболяващите, успокоителните и разните други фармацевтични продукти. Дано не ви се стори малко крайно, но за мен всички те са излишни. Да, може да ги има, но те да се използват в някакви крайни случаи и то за някой, който не е наясно със Себе си.

За мен те са ненужни, вредни, излишни и отровни. Отровни са, защото лекувайки ви от една болест, те ви натрисат куп други нови болести. Не веднага, разбира се, но приемате ли ги дълго време това със сигурност предстои. След това ще ви предпишат други лекарства, които ще лекуват новите болести, които пък ще поканят още други нови. Да не говорим, че качеството ви на живот се влошава и всичко се обезсмисля.

Във възможностите на прилагането на Вътрешната енергия и психичното ú моделиране е да се справи с всичко. Е, естествено, че всичко зависи от индивидуалните ви възможности и от сериозността на практиката ви.

Само да ви кажа, че ако владеете психичните си сили, ще можете без почти никакво усилие да се справяте с разните простудни и вирусни заболявания, за които сега вземате антибиотици, после пробиотици и не знам още какви “-отици” и глупости. Ще можете да се справяте с възпаления, алергии и други различни здравословни проблеми, стига да се упражнявате редовно и да не изоставяте медитативните си практики.

Ако на някой това му се струва невъзможно, ще му кажа да не живее в саксия или аквариум, а да погледне живота през милионите, милиардите години и да види, че това е било в основата на съхранението и поддържането на живота. Само в последните 50-на години фармацевтиката е обзела целия живот.

И най-после, ако ме познавате, ще знаете, че това не само, че е възможно, а е обикновено ежедневие.

Ако не съм нещо разсеян, изтощен или прекалено преуморен, няма как да можете да ме разболеете, дори да имате директната възможност да ме заразите с нещо или да ми се въздейства болестотворно. Мощната ми психична енергия, а не имунната ми защита, ще неутрализира веднага евентуалните зарази и така ще се очистя от вмешателствата на евентуалните заболявания. Който ме познава – знае, а и мога винаги, когато пожелаете да ви демонстрирам това.

Разбира се, тези техники и възможности изискват постоянство и упражняване, но така или иначе всеки е длъжен да се грижи за профилактиката на тялото си, ако не иска да обикаля по болници и да ходи от кабинет на кабинет – от оферта на оферта…

Нека сега пак да ви напомня основната медитативна техника, от която произлизат всички останали дихателни и енергийни техники:

Наблюдавате ума си, но без да отдавате значение и без да участвате в мислите. Стоите и наблюдавате, без да оценявате мислите, без да ги разделяте на добри и лоши, на приятни или неприятни, на позитивни или негативни. Стоите търпеливо и наблюдавате, без да бързате с резултата и без да изисквате всичко да се получи час по-скоро.

Не отхвърляйте негативните мисли, и не канете позитивните. Всички мисли следва да утихнат и да остане само пустият и безмълвен ум. Щом умът ви утихне, той ще стане спокоен, умиротворен и добронамерен към всички.

Това е състоянието, в което ще можете да познаете вашата Истинска природа, а се слеете с Нея и да Я следвате във всичко.

Този, който следва Истинската си Природа, той следва Законите на Безграничния и не може нито да сгреши или да си създава карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да можете да постигате важните за вас цели!

4 thoughts on “Духовната сила”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *