Енергийна и Медитативна Техника за Лечение на Тялото чрез Свързване с Вътрешната си Същност

На повърхността на Духа всичко е различно. Съществуват най-различни религии, вярвания, традиции, свещенослужения, етноси и всичко още каквото се сетите.

В дълбочината на Духа всичко се слива в Едно неделимо Цяло. Когато навлезем в Същността на Духовното ще установим, че То е неделимо, всеобхватно и Единно. Различните начини, с които всички подхождат или му служат, са само външната проява на нещата.

Знам сега, че ще има хора, които може да възнегодуват и да кажат: “Как можеш да ме сравняваш с някой неверник или нечист човек…?”

Нищо не сравняваме, просто казвам самата истина. Нека всеки да направи опит и да достигне до Същността си Вътре в Себе си, нека да се слее с Нея, да я следва и ще достигне точно до това заключение. Отвън ние сме различни, разединени и често пъти в противоборство, но навътре в Духа противоречия няма. Една добре изпълнена духовна техника ще ви покаже точно това.

Ако примерно, през изминалата част от живота си сме разстроили по някакъв начин тялото си – органите, нервната система, функциите му и прочие и искаме да ги хармонизираме, т.е. да ги приведем в баланс и в състояние на добро здраве, то ние би трябвало да ги свържем с Вътрешната си Същност.

Да, има най-различни начини да възстановим здравето си, но сега говорим как може да направим това чрез Изначалното в нас. Разбира се, техниките за които сега ще говорим, следва да се упражняват редовно и последователно, ако искаме те да работят безотказно и качествено. 

Първото нещо, което би било добре да направим, е да успокоим ума си, той да утихне, да стане пуст, умиротворен, спокоен, за да не пречи на връзката ни с Вътрешната ни Същност.

Щом умът ни се е успокоил и след като навлезем в Пустотата на ума – в състоянието, което поражда живота, след това чрез концентрацията на ума си ние сливаме съответната част или център от тялото си с Пустотата и така ги хармонизираме. В смисъл, когато навлезем в Духа, всичко придобива и се завръща в Изначалното си състояние.

Нека да ви кажа как става това чисто практически:

Ако имам болна част от тялото си, примерно, някакво възпаление в крака – в петата си.

Първо, следва да направя медитацията си и да успокоя ума си. Това не винаги става бързо, особено ако не си опитен в медитацията, но така или иначе с практиката на медитацията това ще се получи в някаква степен. Спокойният ум е услужлив, мощен и обхватен. Насочвате го към болната част от тялото си, в нашия случай петата.

Концентрирате петата си в Пустотата на ума и задържате така концентрацията си, т.е. държите чрез концентрацията си петата в Пустото Изначално състояние на ума.

Ако изпълните тази техника усърдно и с достатъчна концентрация, то тази болна част от тялото ви ще започне да се хармонизира – да се привежда в баланса, който Пустотата – Духът притежава и на който е присъща хармонията.

Така, без да използвате някакви допълнителни лекарствени средства можете да се приведете в хармонията на Духа. Ако трябва да опиша цялата техника, то тя е значително по-разширена, но нищо – и това е в състояние да ви свърши работа и да възстанови здравето ви.

Няма значение, каква религия човек изповядва – дали е християнин, мюсюлманин, от юдейска религия, будист или някакъв друг. Анатомията и физиологията ни е една и съща, колкото и външно – по характер, традиции, жертвоприношения и вярвания да се различаваме. Духът вътре в нас е Един и същ и хармонизирането също е за всички едно.

Този вид терапия е възможна за абсолютно всички без оглед на националност, етнос, на принадлежност към определена религия или каквито и да са други различия. Както казах по-горе различията са само повърхностни, а в дълбочина Духът ни е неделим. 

Много е мощна тази техника, защото ако някой може да излекува петата си всякак (такъв пример дадох), то има болести, при които съвременната медицина е абсолютно безпомощна и ако приложите хармонизацията както подобава, то вие може да възстановите здравето си, напук на всички теории, логики и световния опит.

Нека да ви припомня основната медитация за успокояване на ума:

Наблюдавате ума си, но без да участвате в мислите, които ще ви спохождат. Само гледате всичко, което произтича в ума ви, но без да го развивате и без да му отдавате значение. Щом не се въвличате в мислите, те постепенно ще утихнат и умът ви ще стане пуст, умиротворен добронамерен. Това е състоянието, в което ще можете да влезете в Истинската си Природа и да я последвате. Не бива да се опитвате да моделирате ума си, защото това е ново вмешателство в него. Вашето естествено състояние си го има Изначално и вие не бива да го променяте, а само не следва да му вмешателствате и да му пречите. Така ще можете да вървите в Пътя на Истинската си Природа.

Този, който следва Вътрешния си Път, той следва ходовете на Небето и не може да сгреши.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна техника и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да можете да сте Себе си и да постигате важните си цели!

3 thoughts on “Енергийна и Медитативна Техника за Лечение на Тялото чрез Свързване с Вътрешната си Същност”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *