Карма терапия

Дзен е да си в синхрон с единното Цяло. То, Цялото, е вечно, неделимо и работещо като един Организъм. Както не можеш да си намразиш, примерно, единия крак или някаква част от тялото си, така не би трябвало да намразваш, който и да е и каквото и да е друго на този свят.

Да, съгласен съм, че понякога или често имаме нужда от корекции и те не бива да бъдат подминавани. Ако единият ми крайник е контузен или имам някакви проблеми с него, разбира се, че би трябвало да го лекувам. Ако е слаб би следвало да го тренирам или ако има някакви други дефекти, то и ще се наложи те да бъдат третирани по някакъв подходящ начин. Но в никакъв случай ние не бихме искали да се разделим с крайника.

По същият начин е добре да постъпваме и с хората около нас. Не е правилно да се изпада в крайности и да се отнасяме към другите все едно, че те са излишни или ненужни. Няма нищо ненужно във Вселената, може да има някой или някои неща, които не са на мястото си, но те би било добре да се поправят и то по подходящия, правилния за това начин, а не да се отричат, отхвърлят, ненавиждат или мразят.

Всички ние сме като един организъм и нашето мислене, емоционалността ни и действията ни на първо място би било правилно да са подчинени на това – на Цялото и на единния Всеобщ Организъм, на който всички ние сме частици. Всички останали претенции или стремежи е необходимо да следват този приоритет.

Не може да поставяме националните идеи преди Същността си. Защо?

Ами много просто, нашата Същност е вечна, непроменима, неунищожима… Тя може да се превъплъщава във времето в най-различни тела, да играе различни образи, роли или да влиза различни форми.

Днес, в този живот, може да си от една националност, а в следващото си превъплъщение да си в друга. Разбира се, всеки може да отстоява каквито си иска позиции и убеждения, но това не бива да се забравя. Не бива да се забравя, че първо ние произлизаме от Единното Неделимо Цяло и непременно и със сигурност ще се завърнем пак в Него.

Не можем, не бива и не трябва да поставяме никакви пристрастия, възгледи, идеологии преди принадлежността си към Единното Цяло.

Някой бил фен на нещо си – няма лошо – нека всеки да следва неговия си мироглед, но и нека да не забравяме откъде сме тръгнали и къде ще се завърнем. Нека да си спомним кои по начало сме всъщност ние!

Да осъзнаем, че преди всичко ние принадлежим на Безграничната Вселена и на Майката Природа и едва след това ние имаме различни нации, етноси, религии, интереси, разни отбори и клубове, пристрастия и прочие.

Този, който направи грешката да постави каквото и да е друго пред Изначалното, то той неизбежно ще попадне под закона на Кармата. 

Ако някой смята, че да принадлежиш към някаква общност, колектив, кръг от хора или че има някакви интереси, които да са по-важни от Първоизточника, то той се заблуждава жестоко и за да се осъзнае, ще му бъде назначено лечение…

Терапията ще я проведе д-р Карма и тя ще продължи дотогава, докато умът му започне да разбира, че неговите корени, неговото изначално състояние е Божественото, а не е с някаква друга насоченост – причисляване към концепция, идеи, мнения, философии, интереси и т.н.

Това е много важно, защото този Всеобщ Организъм следва да бъде здрав. Щом някоя част от Него страда, тя неминуемо ще бъде подложена на терапия и дано не е много късно, защото ако другите терапии са неуспешни, ще се пристъпи към ампутация.

Така, щом последва другото превъплъщение – друг живот, третирането ще продължи до пълното осъзнаване и завръщането на ума в истинския му дом. Той, Истинският Дом, е винаги във Вездесъщото Себе. Ако приемем, че нещо друго е домът ни, то ние бихме били дезориентирани, объркани, изгубили ума си хора – болни клетки или органи от Единното Цяло, които що по що трябва да бъде излекувано. Законите на Безкрая са неумолими.

Да, Безкрайната Изначална Вселена е любов, но същевременно и неизменим, ненакърним, ненарушим ред и закони, които ги поддържат и съблюдават. Редът така или иначе ще бъде възстановен, но как и на каква цена зависи от нас самите.

Нека сега пак да ви кажа техниката за медитация, защото чрез нея по най-лесния начин можем да се завърнем в Истинската ни Природа:

Когато медитираме, ние наблюдаваме ума си. Гледаме как мислите се появяват, как стоят или се опитват да обземат ума и как изчезват. Не се намесваме в мислите, не ги развиваме, не участваме в тях и не им отдаваме значение, а само ги наблюдаваме дотогава, докато те утихнат и отшумят. Не е правилно да моделираме ума – мислите, емоциите, подтиците си, а само да внимаваме в тях, да не ни въвлекат във вихрите си.

Също, не бива да се бърза или да очаквате с нетърпение резултата от медитацията. Зареждате се с безгранично търпение и практикувате. Най-добре би било, ако направите медитацията си начин на живот. Практикувате си и забравяте, че има друг начин на живот освен практиката.

Запомнете, че медитативната практика е за вас, не сте задължени към никой да я правите, а всичко това е във ваш интерес – за да можете да завърнете ума си в собствения му Дом!

Този, който следва Вътрешната си Природа, той върви в Пътя на Изначалното Състояние – той не може да греши или да генерира карма!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да можете да реализирате предначертаните си цели!

4 thoughts on “Карма терапия”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *