Влюбване

Хората са създадени в два пола – мъжки и женски. Когато са в хармония и при общуване, енергията се обменя и така мъжката енергия се смекчава, става по-мека, по-фина и умерена. Жените пък, получавайки енергия от мъжа, добиват повече сигурност, увереност, устойчивост.

Трудно е в един кратък пост, да се опишат характеристиките и на двата пола, но е добре да се знае, че при контакт и при полов акт се обменя енергия. На половите органи има енергийни канали, т.е. техните окончания и по този начин става сливането на енергия от единия към другия. Затова, не е добре, хората да имат случайни полови контакти. Освен всички венерически болести, които могат да се предадат, има и чисто енергиен обмен. Всъщност връзката между мъж и жена е живителна, зарежда с енергия, балансира и обновява жизнените сили, но тази връзка би трябвало да бъде чиста и подходяща. 

Безразборните полови контакти, които се показват по медиите, са предпоставка за епидемии, болести и зарази. Енергийният обмен, който се получава при тях обаче би могъл да бъде много по-опасен от чисто плътския. Защо? Защото това е подобно да пускаш в къщата си непознати хора, които могат да направят всичко с теб. Може да те обсебят, може да въздействат и да се отразят върху енергията, психиката, върху правилното функциониране на нервната система и въобще върху мисленето ти. После някои ще се чудят защо ума им не може да се отърси от мисленето си за някои.

Всъщност допускането на енергията на някой да влезе в твоя поток от енергия може да стане не само по полов път, това може да стане и чисто енергийно от разстояние… Точно това е влюбването – да поканиш или да допуснеш някой да влезе енергийно в теб. Така той или тя влизат енергийно в теб започват да циркулират в твоята енергия. Направиш ли това, то следва да знаеш, че това въздействие върху нервите и психиката ти е по-силно и от наркотик. Знам, знам, че сега ще кажете, че “това е природа и не може да се избяга от влюбването”!

И е така и не е съвсем така, защото едно е да си влюбен, а съвсем различно е да се поддадеш на някаква слабост вътре в теб и тази слабост да управлява емоциите ти, чувствата ти, мисленето ти, действията ти и цялата ти съдба!

Да се влюбиш е от природата – това е инстинктът за продължаването на рода и слава Богу, че го има! За друго е думата ми днес – за манипулацията, обработката и използването на привличането и привързването към другия пол.

Когато всичко е взаимно е прекрасно, но когато това се употребява за нечисти намерения и цели е недостойно, подло, коварно и много опасно. Нагледали сме се на получаване на материални облаги по този начин, наслушали сме се на недостойни случки, при които единият е бил смъртно влюбен в другия, а той го е имал само за да получи някаква облага.

На половите органи има пръстени от енергийни канали, чрез които се осъществява енергообмен. Подобни енергийни канали има и в очите на човек. Има ги на ръцете, на краката, на ушите, по кожата. Чрез тях също се осъществява енергообмен и ние сме в една постоянно енерговръзка с околния свят и хората. Това е една много обширна тема, която никак не бих могъл да изчерпя в една малка статия, но поне ще се опитам да кажа най-важните моменти.

Не е добре да допускате енергията на който и да е да влиза дълбоко във вас. Когато нямате интимен контакт, това е много по-лесно отколкото близкото общуване. Ако нямате намерение или не сте сигурни дали ще живеете дълго с този човек, не би било редно и полезно за вас да имате полов контакт. Тъй като това е като да отвориш “вратите на крепостта”, т.е. да пуснеш някой в незащитената си територия! Помислете си затова сами!

Друг важен момент, който влюбчивите хора често допускат е, да са отворени сетивно и чрез ума си за околния свят и особено за обекти, към които са предразположени или им харесват. Колкото и да си падате по някой, не е добре да го пускате енергийно – чрез отворите в очите си, слуха си, носа, кожата си… или ума си.Считайте това, като да отвориш дома си за някой, който не познаваш! 

Това не бива да става веднага, след като някой ви допадне, защото сами разбирате, че той може да е манипулатор, може да е съвсем за кратко и да ви нанесе такива поражения, каквито някой не би могъл да направи дори с оръжие. Да, общувайте си, но стойте затворени мислено и чрез очите си, и чрез слуха и ушите си, чрез кожата си, ума си… Не бъдете лековерни и прекалено сговорчиви, за да не плачете вие после цял живот, а покрай вас и близките ви.

Казах ви как се процедира в такива случаи, просто стоите резервирани дотогава, докато не се убедите, че човекът който сте решили да пуснете “в дома си” е вашият човек,т.е. да е истинският. По-добре да се забавите, отколкото да направите грешка, която после няма да можете да поправите.

Най-добрата защита от такива намеси е медитацията:

Когато медитирате вие наблюдавате ума си – мислите, емоциите, чувствата си, подтиците си и евентуалните идеи, които ще ви идват в главата относно този човек, за който говорихме. Но вие не бива да се захващате с никоя от мислите, не бива да тръгвате след никоя от емоциите или чувствата, а само да ги наблюдавате дотогава, докато те се успокоят, утихнат и станат послушни и спокойни. 

Този медитативен тренинг е много важен, защото ако го имате много бързо ще можете да туширате едно такова влияние или желание за вмешателство отвън. По този начин ще бъдете непоклатими и неуязвими тъй, като няма да се поддавате, а само ще стоите неутрални, докато това въздействие утихне. Тогава ще можете трезво да решите дали тази връзка ви е необходима, дали е почтена и да оцените възможните ползи и вреди от нея! 

Когато умът ви утихне, той ще стане пуст, безмълвен, умиротворен и проницателен! Така ще можете да се слеете с вашата Истинска Природа, ще Я познавате и ще Я следвате.

Този, който може да следва Истинската си Природа, е неуязвим – не може да бъде подведен, манипулиран, не може да му бъде вмешателствано или внушено нещо, което Природата му не желае!

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да постигате важните си цели!

4 thoughts on “Влюбване”

  1. Благодаря за подробния анализ!
    За съжаление повечето хора дори не искат да се замислят върху тези истини… 🙏

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *