Намеса в енергетиката ви

Животът в съвременното ни ежедневие е напрегнат и изпълнен с предизвикателства от всякакъв тип. Не е лесно да можеш да отстояваш вътрешния си мир, особено, ако не се познават техниките за медитация и очистване на ума и енергията в тялото. На едно обикновено кафе да седне човек и то може да се случи да е като изпитание. Някой не се съобразил с личното ти пространство и волно или неволно нахлува в него. 

Примерно, ако се случи да е наблъскано с маси и столовете да опират един в друг, това си е нарушаване и навлизане в личното пространство и аурата на човек. Има различни видове хора, едни са чувствителни и веднага ще се съобразят – ще се отдръпнат или извинят. Има и други, които няма нищо да забележат, а дори и да забележат, че са ви навлезли в личното пространство, просто не ги интересува и ще продължават да стоят вмешателствайки ви, разчитайки на дебелокожието си. 

Разбира се, има и такива хора, за които да са наблизо до други хора си е чиста печалба. Уж неволно те пробиват защитата ви – аурата ви, също може да се опитат да се слеят с вашата енергия или пък да черпят от нея. Това е само един аспект на намеса във вътрешния ви мир. 

Някои вдигат излишен шум, викат, ръкомахат и имат такова поведение, с което целят да по някакъв начин да ви потиснат и да се опитат да поставят в подчинена позиция – да доминират – това може да е дори, като оставят невръстните си дечица да правят, каквото им дойде на ум.

Въобще има най-различни начини за въздействие и вмешателство върху психиката и енергията ви. 

Култивираният човек не се смущава от нищо. Не му пука дали някой щял да се опита да навлезе в личното му пространство, защото владеейки медитативните техники, той няма да позволи да му бъде вмешателствано, дори ако някой приближи драстично или се опита да черпи от енергията му. Щом сте осъзнати и в готовност да усилите медитацията си, никой няма шанс да се сбъднат пъклените му планове.

Още докато някой приближи или дори се опита случайно или уж случайно да ви допре физически, вие включвайки медитацията си, няма да позволите на неговата енергия да ви раздразни или нервира, защото ако той успее да направи това, това ще го улесни да мине през енергийната ви защита. 

Осъзнавайки, че някой се намесва в енергията ви, ще е добре да пускате всички мисли на раздразнение, на нервност и неприязън.., т.е. няма да позволявате те да обсебват съзнанието ви и да занимават ума ви. 

Ако съумеете да останете неповлияни, незасегнати от неговото присъствие, то ще знаете, че наглите опити да ви се въздейства, не успяват. Да, опити ще има, но успех – не!

Най-добрата защита в такива ситуации е медитативната ви техника за наблюдение на ума и невъвличане в него. Невъвличане в раздразнителност от крясъците в ушите ви, непукизъм от това, че ви блъскат и удрят физически (те няма да ви убият, просто се опитват да ви извадят от равновесие). Невъзмутимост от агресивното, безпардонното, наглото и арогантното поведение спрямо вас. Пак казвам, независимо дали това е неволно от някои – от деца или несъобразителни хора, или е нарочно планирано и изпълнено за да ви вбеси…

Когато останете наблюдаващи, неучастващи и незахващащи се с атаките срещу вас, ще забележите, че след като минат моментите на нервност, на раздразнителност и възмущение, ще дойде момент на забавление. 

В смисъл, когато някой се опитва да ви въздейства, а не може, става доста забавно и във вас ще се настани едно приятно чувство на разхлабеност и спокойствие. Удоволствието ще дойде от това, че сте несмутими, и че всичките им действия за безполезни и безпомощни да ви извадят от състоянието на стабилност на психиката, а още повече да постигнат целите си – да ви вбесят и да ви принудят да викате, да се карате и да им обясняват морала, ценностните системи, правилата и как е културно или некултурно да се държи човек. 

Въобще не бива да ви интересуват нито правила, нито закони, нито обноски, нито права. Просто стоите и пускате всичко да идва, да стои толкова, колкото си пожелае и да отмине. Това да е вашето отношение. Ще видите, че щом не им се връзвате, те ще се почувстват съвсем безпомощни и жалки, макар вие никога да не сте целяли това! Нито ще успеят да ви нервират, нито да ви раздразнят, нито да черпят от енергията ви, нито да ви внушат или вмешателстват по какъвто и да е начин! Така работи медитацията – изисква, разбира се, тренировки за да сте устойчиви и да не се въвличате. 

Наглед медитацията е невзрачна и не кой знае колко внушителна, но на практика е могъща, особено когато сте я усъвършенствали да я прилагате в ежедневието си!

Не бива да се подценяват вмешателствата отвън, защото те могат да повлияят на психиката ви, на здравето ви и на цялостното ви мислене. Някои ще се опитват да ви внушат идеите си, други да ви натрапят мисленето си, трети да представят техните си интереси като ваши. 

Медитацията и единството с Истинската ви Природа ще разпознае всяко вмешателство и ще го неутрализира по подходящия за него начин. 

Нека сега пак да ви напиша техниката за медитация, за да си я припомните и затвърдите:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще изплуват в съзнанието ви. Само ще ги гледате без да участвате в тях, без да ги развивате или да ги оценявате. Просто ще ги оставяте да идват, да стоят и да отминават – точно по начина, по който ще гледате и евентуалните външни вмешателства. Всъщност, няма външни и вътрешни вмешателства, само ние в умовете си ги определяме като такива. Щом не се въвличате в ума – мислите си, те постепенно ще отслабнат, ще утихнат и умът ви ще се успокои. 

Така вие ще имате един пуст, но същевременно могъщ и на ваше разположение ум, с който ще можете да си служите. Ще можете да го насочвате накъдето си пожелаете и ще оперирате с него така, както ви е удобно (а не той да ви води и да ви хвърля в заблуди и да ви изчерпва силите). Пустият, добронамерен, умиротворен и добросърдечен ум ще ви позволи да познавате и да отразявате вашата Истинска Природа такава, каквато е! Този, който следва Истинската си Природа, той върви в Пътя на Небето и не може да сгреши или да си създава карма.

Пожелавам ви упорита, всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си и да сте в състояние да постигате определените си цели!

6 thoughts on “Намеса в енергетиката ви”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *