Медитативна практика на живо

Много неща можем да пишем в интернет, но докато всеки не предприеме да се упражнява в медитация, няма да постигнем много.

За мен не е проблем да ви говоря за нещата, тъй като това е от моята практика и не е трудно да ви го напиша. Важното е всеки да практикува съвестно и редовно. Иначе нещата ще си останат само на думи и ползата ще е малка. 

Смятам в близко бъдеще да се организирам и да започнем медитативна практика на живо. Колкото и да пиша, разбирам, че от написаното могат да се възползва само една малка част от хората. Техниките, за които говорим за несвойствени и чужди за нашия начин на възприятия. Особено трудно е за хората, които са болни – депресирани, потиснати, с паник атаки… 

Едно е да ви ги пиша всеки ден, а съвсем друго е да ви ги показвам на живо и да виждате ползата от тях. Практиките са наистина много ефективни, мощни и с голямо приложение в живота, но само с писмени обяснения няма как да се научат. 

В процеса на работа изникват въпроси или всеки има различен начин на разбиране и често пъти е необходимо само малко да се наблегне на нещо за да се получи желания ефект.

Едни техники могат да укрепят психиката, други могат да ви върнат здравите нерви, оттам и физическото ви здраве – да ви възстановят правилното функциониране на имунната ви защита. 

Иначе усещам, че зацикляме само в говорене. Пак ви казвам, аз няма да спра да обяснявам техниките и тук във ФБ, но все пак би било добре да могат да бъдат видени на живо. Как беше онази поговорка: “По-добре един път да видиш, отколкото сто пъти да чуеш.” 

Не е проблем и сто и хиляда пъти да ви обясня, но лично на мен ми харесва, когато срещна някой и той ми каже: “Правя си нещата, които си ми показал. Вече съм здрав. Онези работи, които ме тормозеха вече съм ги забравил…” 

Това за мен е наистина удоволствие. Така, че ще продължавам да ви пиша, но малко по-накратко, а ще обърнем внимание на практическите занимания!

Нека сега да ви напомня правилния начин на медитиране:

Наблюдаваме ума си, но без да се захващаме с мислите, които ще изплуват в съзнанието ни. Не им отдаваме значение, не ги развиваме, не ги отхвърляме, не ги каним и не ги подбираме. Внимаваме да не участваме в мислите. Не се въвличаме в спомени, в стари разговори, в разни отношения и прочие. Само наблюдаваме ума си дотогава, докато той се успокои и навлезе в спокойното, умиротворено и безмълвно състояние. Така ще можете да знаете Истинската си Природа, да се слеете с Нея и да я последвате!

Този, който следва Себе си, той следва Пътя на Безграничната Вселена! 

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, а и да можете да постигате определените си цели!

5 thoughts on “Медитативна практика на живо”

  1. Познаваш в дълбочина проблемите на човешкото същество, Нед. Методично, усърдно, последователно и отговорно, с цялата си загриженост за спасение на човешкия род и Земята водиш ежедневна просветителна, здравословна, спасителна кампания. Така я определям, за по-възприемчиво понятие. Поел си най-хуманната кауза и вярвам, че ще води до успешно изцеление. Благодаря от душа, Нед!

  2. Толкова дълбоко, сте вникнали в същността Ни!
    Адмирации за практиките на живо. Ще чакам с нетърпение.
    Благодаря! 🙏❤️

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *