Дихателна техника и Енергийна техника за прилагане на Вътрешната енергия

Енергията е в основата на всички процеси във Вселената. Човешкото тяло също не прави изключение. Ако я няма фината, тънка, невидима, недоловима енергия, нито една клетка не би могла да съществува – нито ще може да живее, а какво остава да изпълнява функциите си и да комуникира с ума и с останалите клетки в тялото. 

Всички ние притежаваме Вътрешна енергия и от нас зависи, дали ще я съхраняваме и дали ще я поддържаме в хармония, дали ще усъвършенстваме способността си да я увеличаваме и използваме. 

Знаем, че докато сме в човешки тела, никой от нас не е съвършен и е съвсем естествено понякога да се правят грешки. Вчера говорихме за правилното хранене и за природосъобразния начин на живот. Съмнение няма в това, че е добре да съблюдаваме тези правила, дадени ни от Майката Природа.

Понякога обаче, ние можем да се отклоним от добре поставения си режим и начин на хранене. Това може да го изисква ситуацията, хората с които живеем, работим или сме в тяхната среда. В такъв случай, когато не спазим принципите си, можем да коригираме или да неутрализираме грешките си чрез използване на Вътрешна енергия. 

Примерно, ако по някакви причини съм поел недобра или токсична храна, прилагането на Вътрешната енергия може да неутрализира тези отрови или вещества, които ще хвърлят в смут цялото ви тяло и организъм. 

Пак казвам, че е добре да си спазваме здравословното хранене и разумния начина живот, а да прилагаме неутрализирането на отровите само когато се налага. Не е добре ако изцяло изоставим природосъобразния живот и да вършим всичко чрез Вътрешната си енергия, защото потенциалът и е ограничен и ако използваме прекомерно вътрешните си сили, те ще се изчерпят. Разбира се, ние ще ги заредим отново, но затова също се изисква време и съответните усилия.

Техниката на за зареждане и прилагане е следната:

Долепяме стъпалата към земята. Добре е да сме стъпили директно върху пръстта, но ако нямаме условия за това, може и с обувките или дори вътре вкъщи. 

Важно е къде концентрираме ума си. В този случай е към Земята. Насочваме съзнанието си към Земята, прилепяме стъпалата и в комбинация с дишането си черпим сили от Нея: Едновременно с вдишването на въздух мислено изтегляме, черпим енергия от Земята. Бавно, без да се бърза. Колкото по-бавно вдишаме, толкова по-добре ще се зареждаме. Вдишваме и черпим. 

После следва втората фаза: Едновременно с издишването на въздух насочваме чрез ума си Вътрешната си енергия към определеното място, на което ще въздействаме. 

Примерно, ако това е стомашно-чревният тракт – искаме да неутрализираме някаква не добра храна или токсини, които вече сме поели по една или друга причина.

Издишваме към корема с мисълта да преобразуваме тази материя в по-неутрална, в по-безвредна. При издишването можете да визуализирате в ума си, да превърнете погълнатата храна в това, в което желаете – в чиста храна. 

Зависи от потенциала ви и от натренираността ви за прилагане на Вътрешната си енергия, но психиката ви може да генерира много голяма мощ, т.е. може реално да повлияе на дадено вещество и да го превърне в друго. 

Тъй като повечето от вас са неопитни в тези практики, дори и да не успеете нацяло да неутрализирате цялата погълната храна, достатъчно ще е поне малко да я промените, за да не ви въздейства тя и да не е вредна за органите ви.

Колкото по-дълго тренирате тази техника, толкова по-добри и по-големи ще са възможностите ви. 

Повтарям: Вдишвате и теглите енергия от Майката Земя, и издишвате в проблемното място и му въздействате според необходимостта ви – превръщате го в това в което желаете. 

Тази техника, която ви описвам, е съкратена, но въпреки това е много мощна и ефективна, стига да сте концентрирани, когато я изпълнявате, а също и да сте запазили психиката си силна, устойчива и спокойна, за да сте в състояние да изпълните техниката чрез нея.

За да е устойчива психиката ви е необходимо редовно да правите основната си медитация за успокояване на ума:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Не ги обсъждате в ума си, не развивате мислите и не им отдавате значение. 

Щом не се поддавате на набезите на мислите, които ще обсаждат ума ви, той ще утихне, ще стане спокоен, безмълвен, пуст и умиротворен. Така ще навлезете в безметежното състояние на Истинската си Природа, ще се слеете с Нея и ще я следвате.

Този, който следва Истинската си Природа, той върви в Пътя на Безграничния. Пътят на Вездесъщото Себе не води към грешки и не може да генерира карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, да сте здрави и да можете да постигате поставените си цели!

5 thoughts on “Дихателна техника и Енергийна техника за прилагане на Вътрешната енергия”

  1. Maintenant, la technologie de positionnement est largement utilisée. De nombreuses voitures et téléphones portables ont des fonctions de positionnement, et il existe également de nombreuses applications de positionnement. Lorsque votre téléphone est perdu, vous pouvez utiliser ces outils pour lancer rapidement des demandes de localisation. Comprendre comment localiser l’emplacement du téléphone, comment localiser le téléphone après sa perte? https://www.xtmove.com/fr/how-to-track-someones-phone-location-by-cell-phone-number-online-for-free/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *