Влиянието на Духа

Невидимо е влиянието на Духа върху Вселената и всичко в нея… 

Ние хората няма как да забележим Неговата дейност. Нашите сетива са съвсем ограничени и груби. Можем да виждаме оттук до там. Чуваме само в определен диапазон – над и под него не долавяме звуци. Усещаме и вкусваме само някои неща. 

А Духът е Безкраен, т.е. неописуем е и няма как с една или милиони думи да можем да изкажем, да изчерпим дефиницията си за Него и да го обясним. Човешкият ум също е съвсем недостатъчен да обхване Необятното.

Истинският начин да можем да разберем Цялото е Вътрешната ни Същност. Ако за един човек е непосилно да обиколи земята чрез краката си, тъй като е огромна и необхватна, то за силата на Вътрешната ни Природа не е пречка да направи това мигновено.

Едно са чисто физичните и химичните процеси, а съвсем друго са Силите на Изначалната ни Природа. Всичко започва, съществува и накрая завършва чрез Духа.

Живеейки, ние генерираме жизнена енергия, която оставя отпечатък върху всичко около нас и върху Вселената. Това ние правим най-силно чрез съзнанието си.

 Ако мислите ни са чисти, ние ще влияем по подобен начин и върху околните хора, и върху заобикалящата ни среда, и върху невидимата енергия, съставяща Вселената. 

Сега на някой може да му се стори като фантастика това, но ние чрез мислите и съзнанието си създаваме света. Ако имаме чисти, почтени и умиротворени мисли, по същият начин ще влияем и ще настройваме фината енергия, която твори и контролира живота. Ако сме меркантилни, непочтени, покварени и агресивни, по съответния начин ще влияем лошо, пагубно на света.

Физически може да не сме толкова значими за околния свят – да, ние работим и оставяме всичко създадено от нас. Но ако работим на духовно-енергийно ниво, нашето влияние върху средата ще е колосално. Несъизмерими са нещата между физическото и духовното ниво.

Когато човек отправя молитва към Бога, законът всъщност е такъв, че не Бог реализира намеренията му, а той с неговата енергия и усърдност в молитвите влияе върху енергийната основа на света и така нещата се сбъдват. Ако нямаш достатъчно енергия, настойчивост, усърдие и вяра да реализираш намеренията си, молитвите не се сбъдват.

Всички сме виждали вярващи хора, които повтарят многократно една молитва. Всъщност, те защо я повтарят толкова много пъти и така горещо?!

Ами ако е за да отиде при Господ, няма смисъл дори от молитва, защото той така или иначе знае, от какво се нуждаем. И нима има смисъл някой да му повтаря отново и отново една и съща молитва, та Той Господ нали не е глух? И нали не е някой, който ако му кажеш един път няма да се съгласи, но ако му стоиш на главата ще се умори от натяквания и ще склони! 

Това са само обикновени човешки представи за Господ. Безграничния Разум знае много по-добре от нас какво искаме, от какво имаме нужда, колко и как да ни даде!

Чрез молитвата, ние сами чрез психическата си енергия, която създава тази молитва сътворяваме и постигаме желанията си.

Същото и дори много повече може да се постигне и чрез медитация и директно генериране на енергия въздействие върху съответния обект или цел. Казвам “много повече”, тъй като когато човек знае какво точно е необходимо и как да го направи, той ще прилага силите си много по-целесъобразно и насочено. 

Древните майстори са правели това винаги, когато е имало нужда да се повлияе върху някоя власт или света. Не случайно се казва, че тези които реално управляват света, живеят в планините и чрез мощната си генерирана енергия влияят върху важните събития на времето.

Сега повече от всякога природата и планетата ни имат нужда от подкрепа, очистване и възстановяване. Всичко това е толкова необходимо, че не търпи изчакване и отсрочка във времето.

Вярвам, че ако повече хора се научат да медитират, да управляват и насочват Вътрешната си енергия, всички ние ще можем да отправим мощен духовно-енергиен заряд към всички тези хора, места и бизнес, които мислят само за собствените си финансови успехи за сметка на замърсяването и унищожението на планетата ни. Сигурен съм, че дори не толкова чак толкова много хора, концентрирайки се могат да извършат такива неща, които са непосилни дори за цели правителства. Правителствата управляват на физическо ниво, а духовните хора директно променят света с чрез насочената си енергия.

Сега ще ви постна и един клип, който съм ви пускал преди:

https://youtu.be/y97rBdSYbkg…

А сега нека отново да ви припомня основната медитация:

Наблюдавате ума си, но без да се захващате с мислите, които ще се появяват. Не бива да гоните лошите мисли или да каните добрите. Само внимавате да не се увлечете в мислите и да не участвате в тях. Не се опитвате да ги моделирате, не ги развивате и не им отдавате значение.

Щом не се въвличате в ума си, той постепенно ще утихне, ще стане спокоен и умиротворен. Ще навлезете в пустото, безмълвно и естествено изначално състояние на ума. Така ще познаете Истинската си Природа, ще се слеете, и ще бъдете в единство с Нея.

Този, който следва Вътрешната си Същност, той върви в Пътя на Безграничния, т.е. той не може да генерира карма.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе си, да сте здрави и да постигате определените си цели!

3 thoughts on “Влиянието на Духа”

  1. Ahora, la tecnología de posicionamiento se ha utilizado ampliamente. Muchos automóviles y teléfonos móviles tienen funciones de posicionamiento, y también hay muchas aplicaciones de posicionamiento. Cuando se pierde su teléfono, puede utilizar estas herramientas para iniciar rápidamente solicitudes de seguimiento de ubicación. ¿Entiende cómo ubicar la ubicación del teléfono, cómo ubicar el teléfono después de que se pierde? https://www.xtmove.com/es/how-to-track-someones-phone-location-by-cell-phone-number-online-for-free/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *