Демонични мисли

Коварно работи умът понякога. Уж всичко е спокойно и върви леко, а в съзнанието ни се промъква някоя демонична мисъл. 

Ако човек навреме я регистрира, ще осъзнае, че това всъщност не е посоката, в която той е насочил ума си. Но за да имат почва такива мисли – да се появяват и да се развиват в нас, със сигурност сме ги предизвикали преди това. 

Щом някое желание ни убягва и дълго време не можем да го постигнем или ако сме попаднали в някаква ситуация, от която не можем да излезем и това ни внася дискомфорт, също е възможно да провокираме такива мисли в ума си. 

По най-различни поводи може да възникнат такива демонични мисли. Примерно: “Аз толкова добри неща съм направил, а ето, едно дребно мое желание не се удовлетворява и Вселената не ми помага…” или “На другите как им върви, въпреки че не са духовни, а на мен ми случват само лоши неща и съм неудачник, това е защото никой не чува молитвите ми…“

Най-неправилно е човек да започне да приглася и да развива такъв вид мисли. Защото това неминуемо ще доведе до по-голямо объркване, до недоволство, противоречия и бунт в ума ви. 

Нищо не бива да бъде по-напред като приоритет от единството с Духа ви. Ако поставите материалното благоденствие пред Духовното и ако не сполучвате в придобиването на материалното, вие може да обвините Духа, че не ви помага.

Ако имате някакво друго желание, пак можете да пренебрегнете Духовните правила и единството със Себе си, заради постигането на желанието.

Или ако имате някаква цел, която е по-напред в съзнанието ви от духовното, то вие ще искате да подчините Духа и ще се опитвате да го въвлечете в постигането на целта ви.

Би било добре да се знае, че никой, никога и по-никакъв начин не може да принуди Вездесъщото Себе да се подчини на капризите и желанията ви!

Да, има разни духове, които може да ви направят “услуга” и ще ви помогнат да осъществите някоя ваша цел, но после тази помощ ще ви излезе “солена”. Това са низши енергии, които само това чакат – да изроптаете, да започнете да се бунтувате, да хулите и злословите срещу Безграничното Небе. Щом намерят подходяща почва, те охотно и с готовност ще ви предложат “помощта си”. Ето, когато имате някаква не съвсем чиста идея или подобна “благоприятна” възможност, можете да тръгнете към постигането по някакъв недостоен, нечист, мерзък, порочен начин и така да влезете в клопката на зависимостите и пороците.

Каквото и да става, винаги на първо място човек трябва да държи Духа си и чак след като е в синхрон със Себе си, тогава може да се пристъпи към другите си задачи. Не може да се пренебрегне Духът, защото това ще доведе до много неочакван развой на събитията и проблеми, които не сме предвидили и няма как да предугадим.

Да се оставите на порочните мисли да ви владеят, да се впуснете да ги развивате, да ги толерирате, означава те да ви заведат в ада. От тях ще произтече безпокойство, недоволство, бунтуване и неразбиране. Те ще провокират във вас да се държите напук на всички закони във Вселената. 

Сещате се, че не може да навредите на Вселената по никакъв начин, само на себе си ще навредите и след това ще трябва дълго да пътувате, за да се завърнете в Себе си.

Някой бил виждал несправедливост в живота и… станал наркоман – голям протест! Като не може да постигне истинска нирвана, ще я “постигне” с дрога…

Друг срещал само противоречия и не виждал логика в Божественото и затова му станал противник – ходи навсякъде, хули, плюе и се запенва да обяснява как нямало логика в нищо.

Трети протестира, че не бил здрав и напук живее нездравословен живот – ами супер! Може би си мисли, че така ще разболее някой друг, а не себе си.

Четвърти бил прекалено жалостив към животните… Защо било имало такава жестока несправедливост??? И е готов да мята злостни думи, да крещи на всеослушание как светът бил нелогичен, без всякакъв разум, благородство и добродетелност…

Всякакви хора има с всякакви настроения и философии. Няма да им се вързвате и никак няма да е добре, ако им пригласяте. На никой друг няма да навредите така, освен на себе си. Така ще се отдалечавате все повече от Същността си и все повече ще потъвате в нещастието си – в Ада!

Практикуването на медитацията, ще ви помогне в овладяването на ума и за синхрона с Първоизточника. Когато медитираме, ние наблюдаваме ума си, но без да се захващаме с него. Внимаваме само да не участваме в мислите, да не им отдаваме значение, да не ги развиваме и да не ги моделираме. Само стоим и ги гледаме дотогава, докато те утихнат. 

Когато умът се успокои, той става пуст, безмълвен, умиротворен… Така ще знаете Истинската си Природа, ще се слеете с Нея и ще Я последвате навсякъде и винаги в живота си.

Този, който е в единство със Себе си, той върви в Пътя на Безграничния, той не може да сгреши или да си създава карма.

Пожелавам ви упорита, всекидневна медитативна практика и умело да прилагате дихателните и енергийни техники, за да сте Себе, да сте здрави и да постигате определените си цели!

5 thoughts on “Демонични мисли”

  1. Lorsque vous oubliez le mot de passe pour verrouiller l’écran, si vous n’entrez pas le mot de passe correct, il sera difficile de le déverrouiller et d’y accéder. Si vous trouvez que votre petit ami / petite amie est suspect, vous avez peut-être pensé à pirater son téléphone Samsung pour obtenir plus de preuves. Ici, nous vous fournirons la meilleure solution pour déchiffrer le mot de passe du téléphone mobile Samsung. https://www.xtmove.com/fr/how-to-track-samsung-phone-and-hack-password-without-them-knowing/

  2. urveillez votre téléphone de n’importe où et voyez ce qui se passe sur le téléphone cible. Vous serez en mesure de surveiller et de stocker des journaux d’appels, des messages, des activités sociales, des images, des vidéos, WhatsApp et plus. Surveillance en temps réel des téléphones, aucune connaissance technique n’est requise, aucune racine n’est requise.

  3. Елена Николова

    Здравей Нед,
    Благодаря за полезната статия! Имам един въпрос и се нуждая от твоето мнение:
    Когато сме в сложна ситуация и трябва да вземем решение, как да постъпим? Изключили сме / успокоили сме мислите в ума си, но трябва да претеглим факти, да установим липсващата информация, да начертаем стратегия, а в умът ни е тихо … Чакаме интуицията да ни подскаже или все пак включваме логиката? Или по някакъв начин съчетавам и двете заедно?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *