Къщата на Драконовото дихание

Не би било зле да подредим хаоса в главите си, но не – не, както като политиците го говорят, защото всички те говорят едно, мислят друго, а съвсем различно правят, въобразявайки си, че този свят няма Господар!

Подреждането на хаоса в главите ни като човешки същества е задължителено, защото ако оставим умовете ни да са разхвърлени или нестабилни, това би означавало да пропаднем и да се изгубим в първата ни сполетяла критична ситуация.

Разбира се, че преди всичко би следвало да имаме Пустотата в себе си и чрез Нея да въведем и ред в главите си.Ето, например, когато говорим за дишането, трябва да знаем, че има поне два вида главно енергийно дишане.

И още нещо искам да вметна тук. 
Знанията, които получаваме би било добре да получаваме от Пустотата, чрез медитация. Защото знанията получени от книги са повърхностни знания, откъслечни и лишени от живот. Имам предвид, че едно е да знаеш нещо, което си научил от книгите или пък преразказано от някой, а съвсем друго е да го вземеш от Извора или да го съобразиш с Него – тогава няма пропуски и с малко думи можеш да се опишат много неща.

В самото начало на моята практика като йогин, черпех знания от книгите – доколкото ги имаше в онова време на тъма и информационно затъмнение.Впоследствие, посвещавайки си почти цялото време на това да открия Същността, изоставих книгите и сега ще ви кажа защо това е правилно, когато искате да разберете истинската Реалност.

Когато четете книги, вие само вземате виждането на някой друг, но не присъствате в Същността на нещата и така изграждате стереотипи и концепции на базата на преразказаното и чуждия опит.

А когато навлезете чрез медитация в Себе си, тогава от Себе си – от Изначалната Пустота започвате да практикувате така, както вашият Дух го прави директно.Техниките, които ежедневно практикувам, почти всички са произтекли от моята медитация – от дълбоката Същност на Нещата.

Казвам ви това, за да заимствате техниките и различните енергийни практики, но само за да ги възпроизведете чрез вашата си дълбока Същност.

Например, работейки върху медитацията си през годините неведнъж съм откривал, че това което правя и е дошло директно от медитация, отдавна съществува в йогийските практики.Естествено, че в йога най-често се преподава от учител на ученик, но никак не е изключено някой да черпи техниките си директно от Извора на Сътворението.

Преди много години установих, че едно такова упражнение е енергийното дишане, което аз тогава наричах „Диханието на Дракона“, после се оказа, че в йога съществува от хиляди години и се нарича „Уджай.“В действителност, Драконовото дишане изцяло съм научил от дълбоката медитация – от единството в Същността на Нещата.

Защо е толкова важно „Диханието на Дракона“ или „Уджай“?

Защото нито един йогин не би могъл да генерира мощна енергия без него!Да, можеш да генерираш и енергия чрез съзнанието си, но съзнанието пък също ще трябва да го заредиш и ако нямаш Драконовото дишане, това ще става много бавно, немощно и най-често безсмислено.

Представете си, че се налага спешно да концентрирате вътрешната си енергия върху даден център от тялото си или пък вън от тялото, за да можете да овладеете някаква критична ситуация.

Да речем, че в тялото ви е нахлул някакъв вирус или пък змия е инжектирала отровата си. Ако вие си служите с обичайната интензивност на Вътрешната енергия, то почти сигурно би означавало вирусът, инфекцията, натрапникът да се разрасне в тялото ви или пък отровата да стигне до вътрешните ви органи и да ги порази.

Ето, ако вие се опитате чрез обичайната лека медитативна техника да противодействате на агресията в тялото си, ще сте обречени на сигурна болест или смърт.

Но ако чрез Драконовото си дишане, концентрирате мощна енергия, вие ще убиете вируса може би за минути или часове.Същото ще стане, ако концентрирате дихателната си – Драконова енергия върху отровата – тогава вие можете работейки чрез Духа си и съзнанието да превърнете токсичното действие от ухапването в безопасно вещество или субстанция.Затова ви казвам, че Диханието на Дракона, т.е. в йога е Уджай, е жизнено необходимо, особено в това време на повсеместна зараза, вмешателства и страдания.Диханието на Дракона можем да го разгледаме в два етапа.

Когато блокираме леко дишането си в основата на гърлото си, се чува един звук на леко хъркане (има го на видео в група Дзен – напишете уджай и ще ви излезе)

При вдишване, в белите дробове се получава състояние на леко отрицателно налягане, което способства, за да усвоите повече жизнена енергия – прана. При вдишване йогинът зарежда с енергия тялото, която концентрира в някой център или „морето на енергията“ в областта на корема – пъпа.Така в него има изобилие на енергия, с която да си служи.

При издишване, в белите дробове се получава лека компресия – налягане, което пък йогинът насочва към проблемния участък – център, орган или обект извън тялото.

Разбира се, доброто здраве не е нито в акумулирането на многото енергия, нито в прекаленото и отдаване. Истинското здраве е в хармонията на енергията, която се управлява от човек посредством Духа – чрез медитация.

Прилагайки Драконовото дихание, може да направите почти всичко, тъй като вътрешната енергия обединява всички други видове енергия – можете да изхвърлите излишъка на енергия или да си набавите, колкото ви е необходима. Чрез Вътрешната енергия можете дори да трансформирате, да създадете или да унищожите нещо, което е проблем за здравето ви или живота ви.Уджай, т.е. Драконовото Дихание е най-могъщата дихателна техника, която може да превърне дихателната ви сила в определен вид енергия или действие.

Има и други техники, но без нея е немислимо използването на концентрирана енергия, с която да си послужите в името на здравето или благоденствието ви.

Друга важна дихателна техника е лекото, невидимо, недоловимо дишане по време на медитация – него съм го именувал “Ангелско дихание”.

То пък ще ви даде успокоението, покоя, мира, блаженството и неограничено време за медитацияАнгелското дихание е толкова леко и неуловимо дишане, че го сравнявам с това, ако поставим перце пред ноздрите си, косъмчетата му да не се раздвижат. Толкова е леко и недоловимо, че все едно го няма.

Този вид дишане е също велико!

Защото постепенно и неусетно във вас ще започне катарзис на тялото и психиката и най-важното при практикуването му, ще избегнете или ще минимизирате кризите свързани с очистването.

“Ангелското дишане”, освен че действа на фино енергийно ниво, то работи и по рефлекторен път. Намалявайки интензивността на дишането, съответно ще намалее и дейността в тялото ви. Ако страдате от учестен пулс или аритмия, и ако сте упорити в практиката му, то ще постави сърдечната ви дейност в естествения и ритъм. Ще успокои психиката ви и ще възстанови изхабените ви от стрес нерви.

Разбрахте ме, нали?!

Две дихателни практики ви обясних днес – описвал съм ги и през годините, но не съм сигурен, дали сте оценили реалната им стойност.

“Драконовото дихание” и “Ангелското дишане” са в основата на цялото йогийско дишане.

Първото е мощно, силно, поразяващо, унищожително за вируси, зарази, паразити, възпаления и други болестни състояния.

Второто ви въвежда в мира, покоя, благоденствието и блаженството на Истинската ви Природа. То пък изглажда белезите от злия живот, който сте имали в миналото. Възстановява тялото, психиката, нервите, функциите на организма ви.

Стига за днес, че стана много дълго, но да не забравите!

Истински полезните и работещи практики трябва да пречупите и да осъзнаете чрез вашата Вътрешна Същност!

Погледнато с очите на несведущите, древните йогини са вършели „чудеса“, подобно на извънземни.

Да, чудеса са, но само за не познаващите законите и възможностите на Вселената и Майката Природа. И същевременно ежедневие за тези, които могат да си служат с жизнената енергия.

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика и умело да си служите с дихателните и енергийните техники!

5 thoughts on “Къщата на Драконовото дихание”

  1. Monitoruj telefon z dowolnego miejsca i zobacz, co dzieje się na telefonie docelowym. Będziesz mógł monitorować i przechowywać dzienniki połączeń, wiadomości, działania społecznościowe, obrazy, filmy, WhatsApp i więcej. Monitorowanie w czasie rzeczywistym telefonów, nie jest wymagana wiedza techniczna, nie jest wymagane rootowanie. https://www.mycellspy.com/pl/tutorials/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *