Ползата от практиката

Половинчатата медитативна практика дава половинчат резултат. Не може да се практикува от време на време и да разчитаме, че техниката ни е готова, за да ни бъде в помощ, било то, когато очистваме ума си в седяща медитация или при прилагането и в ежедневието.

Щом се захванем с нещо, би било добре да го доведем до край. Иначе няма смисъл да започваме.

Медитацията не е нещо абстрактно или отвлечено от реалния живот. Миямото Мусаши има една много полезна мисъл, която казва: “Пътят е в тренировките… Не прави нищо, което няма стойност.”

Да, не прави нищо, което няма стойност! Сега може в интернет да срещате много обяснения за различни видове техники, но много от нещата там са фалшиви или половинчати. 

Медитацията, за която ви пиша е издържала проверките на времето. Тя е древна, хилядолетна и преминала всички изпитания.

Упражнявайки се в медитацията за наблюдение на ума и не въвличане в него, вие научавате как умът ви функционира. Виждате как мислите възникват от само себе си и как отминават пак от само себе си. Още щом започнете да я практикувате, разбирате, че тя е полезна чисто практически. Не е някаква теория или философия, която да ви сваля звезди от небето, а всъщност, да не става за нищо.

Много такива теории и половинчати техники ще срещнете в интернет пространството, от хора желаещи бърза печалба, а може и от луди. Не се поддавайте, практикувайте си класическата медитация за наблюдение на ума и не се увличайте от красиви приказки и помпозни фрази. Практика му е майката, практика! Иначе, всеки може да попрочете оттук оттам и да желае да блесне.

Не правете нищо без стойност. Вгледайте се в Себе си, пуснете всички мисли да идват и да отминават, без да участвате в тях. Отвътре – от Истинската ви Същност би било добре всичко да произтича – мисли, емоции, подтици, планове и прочие.

Омайници много, кой от кой знае повече, бил чул, бил видял… Знаете ли как се проверяват такива “гуру”?! Ами просто ги поставете до стената, като ги накарате да ви покажат нещо на практика. Ако думите им останат без практическо покритие, няма смисъл да им се доверявате! Не може някой да ви казва как да се лекувате, а самият той да е болен и да не може сам себе си да излекува. Не може някой да ви казва как се бил сливал с Безграничното, а да не е в състояние да преодолее обичайните си пороци, желанието за печалба или вредните си навици. Много лесно можете да установите дали някой просто говори по инерция или в действителност може нещо!

Не бъдете половинчати в практиката си – бъдете истински и практикувайте медитацията в цялата úпълнота (или Празнота, ако ви харесва повече). 

Ако човек няма реална полза от медитацията, а именно: да коригира психиката си; да преодолее навиците и зависимостите си; да подобри психичното и физическото си здраве; да може да минава отвъд обикновените човешки граници и възможности; да очиства ума си своевременно от вмешателствата на чуждите полета и енергии; да е в такт с Природата и особеностите на времето, в които тя често ни въвежда; да може да не се поддава на разни вируси, болести, и вмешателства; и още да се справя с особеностите на нашето време – на съвремието; и прочие.

Това е Истинската ни Природа. Тя ни е водила през вековете, през милионите години и благодарение на Нея ние сме оцелели и преживели несгодите, преминали сме през всички изпитания, и капризите на времето. Когато сме единни със Себе си, ние сме Единни с Безграничния и няма как нито да сме слаби, нито немощни, нито мрънкащи.

Всеки, който е в Едно с Необятното, следва да може да го покаже и в действителност.

3 thoughts on “Ползата от практиката”

  1. Vous pouvez utiliser un logiciel de gestion des parents pour guider et surveiller le comportement des enfants sur Internet. Avec l’aide des 10 logiciels de gestion parentale les plus intelligents suivants, vous pouvez suivre l’historique des appels de votre enfant, l’historique de navigation, l’accès au contenu dangereux, les applications qu’il installe, etc. https://www.xtmove.com/fr/free-track-app-for-parents-to-control-kids-phone/

  2. urveillez votre téléphone de n’importe où et voyez ce qui se passe sur le téléphone cible. Vous serez en mesure de surveiller et de stocker des journaux d’appels, des messages, des activités sociales, des images, des vidéos, WhatsApp et plus. Surveillance en temps réel des téléphones, aucune connaissance technique n’est requise, aucune racine n’est requise. https://www.mycellspy.com/fr/tutorials/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *