Инициации от Невидимия свят

Сега са дни на празници, но би било добре да се знае, че колкото човек повече се отклонява или не отстоява волята си, толкова волята му повече отслабва. Затова, независимо дали е делник, празник или много специален ден, практиката си е практика и не може да бъде игнорирана.

Щом се отклоним в практиката си, се отклоняваме и от Вътрешната си Същност. Това не би било така ярко забележимо, ако не живеехме в нечиста, нехармонична среда.

Съвременният свят е така замърсен и агресивен, че ако човек няма сигурни устои и воля, със сигурност рано или късно ще се поведе по пътищата на покварата му.

Ето например, ако се откъснем и не сме в синхрон с Вътрешната си Природа, то скоро ще усетим силни неразположения като: отслабване на волята; раздвоения в ума; склонност към критикуване и възмущения към всичко което ни заобикаля; обземане на ума от съмнения, гняв, самосъжаление, недоволство и постоянна претенциозност; противоречията и конфликтите ще са ежедневие и прочие.

Когато не сме целенасочено в Себе си, то все едно се оставяме на произвола на заобикалящия ни свят, на дисхармоничните енергии в ефира и съответно на тези, които имат интерес за обработването и манипулирането на ума ни. Те може да са с физически измерения, но може и да са невидими за човешките сетива и усет – егрегори, енергийно заредени матрици или същества от духовния свят.

За хората, които пребивават или признават само материалното измерение, такъв вид сили или проявления те ще си обясняват по техния си възможен начин – като някои от познатите им закони.

Всъщност обаче, нещата не тръгват от видимия свят. Много често те се инициират и се приготвят от невидимия свят. Така вследствие на една невидима зададена матрица, нещата се развиват и реализират в видимия и реален за нас свят.

Затова древните учители казват: “Бъдете винаги будни!”. Защото макар да няма реална видима заплаха или набези срещу нас, това не означава, че сме в безопасност. Ще бъдем в безопасност, ако навреме регистрираме и не даваме възможност на различните енергийни същности около нас да засаждат мисли в ума ни.

Ето например, стои си човек съвсем кротък, спокоен, без някакви зли намерения, а в главата му отникъде и неусетно се появяват някакви странни или глупави мисли. Ефирът, пространството, са замърсени от разни биополета или същности, които оказват недобро или направо зло влияние върху нас. И ако ние сме със замъглен ум, може да вземем тези чужди мисли или енергии за свои.

Ако ги приемем безрезервно, те ще избуят в ума ни и съответно ще дадат плода си. Не е добре, ако човек пуска в ума си всичко, което преминава или ни се предлага. После хората се чудят защо страдат от една или друга болест или неразположение. Ами затова, защото допускат в ума си и организма си подобни патогенни енергии, които след като се развият, дават злите си плодове.

Добре е, винаги и всеки ден без изключение да практикуваме центриране на ума в Същността му. Знаете – това става чрез медитация.

Добре е, независимо какъв празник или повод имаме, да наблюдаваме ума си, за да не позволим на патогенните енергии и техните производни – мисли, чувства, подтици да пуснат корени в ума ни.

Добре е винаги да знаем кое е най-важното нещо и какви да са приоритетите ни! – първото и най-важно нещо е да сме Себе си. Чак след това по важност идват празниците, веселбите, приятните срещи с близки хора, приятели, подаръци и т.н.

Усетите ли, че във вас възникват мисли на недоволство, на раздвоение, на завист, ревност, двоумение, страх или други подобни и неприсъщи за вашата Истинска Природа приумици, то знайте, че е време за медитация. Време, за да се центрирате и да сте в приведете в единство със Себе си.

Иначе би било много наивно: “Хайде сега е празник да се веселим и да се самозабравим, пък после ще видим как оправяме другите неща”

Не, приятели, не! Винаги и на първо място сте вие самите – вашата Истинска Дълбока Същност и след това всичко останало. Празниците ще отминат за няколко дни, но ако се оставите да потънете кармично или да се замърсите, може дълго време да носите последствията, а и страданията, заради невниманието си.

Медитирайте и се водете само от вашата Вътрешна Същност. Така ще знаете, че сте в безопасност и ще можете да се насладите и на празниците!

Пожелавам ви упорита и качествена медитативна практика.

2 thoughts on “Инициации от Невидимия свят”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *