Енергийни облаци и контрол чрез медитативната практика

Вашият вътрешен мир изисква да сте будни, внимателни и активни в запазването му! 

През времето, когато няма атаки срещу вас – емоционални, ментални, физически или енергийни, би следвало да имате едно леко, ненатрапващо се и не обременяващо наблюдение върху ума си!

В момента, когато усетите, че има някакво разбалансиране, е добре да задействате концентрацията си в не въвличане в ума, за да не се изгубите в нахлуващата ментална бъркотия.

Пожелавам ви упорита и разчетена според силите ви медитативна практика! 

            Не бива човек да е черноглед и да си представя, че целият свят е целенасочено враждебен към него. Но същевременно не бива да сме и шарани и да си мислим, че всички са добронамерени и ни мислят непременно най-доброто. 

Не, светът е шарен – един ще ви мисли едно, друг ще ви мисли друго. Но, така или иначе, влизайки в комуникация със света около вас – било то физически, било то енергийно, мисловно и т.н., трябва да знаете, че вие се замърсявате. 

Особено ако влезете в някакъв енергиен облак, енергия, тогава във вас може да се прокраднат мисли, от които чак да ви е страх, че сте си ги помислили. Няма нищо страшно, не се притеснявайте, не всички мисли са ваши. Мислите се индуцират от енергията, от най-различен вид енергия. И ако сте попаднали в такава енергия, може да индуцирате, може да се появят във вас разни мисли. Не се плашете от мислите, не се страхувайте от тях. Казвате: “Аха, ето една крива мисъл, която минава през ума ви”. Нищо повече.

През цялото време е добре да имате един бегъл поглед върху ума си. Защо да го имате? Защото когато се появи една такава мисъл вследствие на енергия, на комуникация, на сливане с външна енергия или пък от подсъзнанието, ако вие я уловите навреме, ще можете навреме да я неутрализирате като не се въвличате в нея.

Ако обаче нямате този бегъл поглед, това наблюдение, тази будност, тогава ще се появи някоя мисъл, ще тръгне да развива теориите си, вариантите си, и вие ще се усетите чак когато сте изпаднали в черната дупка, породена от тази мисъл. Затова този бегъл поглед, той трябва да бъде бегъл, защото не бива да ви натоварва, не бива да ви напряга, не бива да ви отнема силите. 

Източните учители го казват така: “една крава, затворена в широк двор”. По същият начин е ума – не бива веригата за врата да бъде много силно стегната, защото така отнемате свободата на ума. От друга страна не бива пък съвсем да го изпуснете, защото ако я няма оградата в широкия двор, кравата ще се изгуби.

Така е с ума. Имате един бегъл поглед върху ума си, наблюдавате го, без да форсирате. В моментите когато трябва да неутрализирате някаква натрапчива мисъл, някаква породена емоция или истерия, тогава можете да засилите концентрацията си, за да внимавате в невъвличането си в ума. По този начин е контролът.

Внимавате да не се въвличате в мисълта, а не се опитвате да го контролирате както е обичайното значение на контрола. Контролът в медитативната практика е когато вие регистрирате мисълта и не се въвличате, не участвате в нея. Не я оборвате, не я гоните, просто не се въвличате. 

По този начин, когато във вас възникне през деня някаква емоция, или истерия, или паника, просто наблюдавайте, усилете вниманието дотогава, докато потушите тази мисъл или това състояние. След което пак приложете това бегло внимание.

Общият фон е едно бегло внимание върху ума. Момента, в който ви атакува нещо – било то от подсъзнанието, било то от въпшния свят, било то физически, било то енергийно, тогава можете да усилите вниманието си за невъвличане в ума дотогава, докато той утихне. 

Щом утихне, пак намаляте до степен да наблюдавате ума, просто да регистрирате, съвсем леко, деже не усилие, просто бегло внимание. Имате, един вид, едно на ум. Така, когато дойде мисъл страшна, провокирана тя от медиите, например че COVID ще дойде с нов щам и ще убие всички, наблюдавате и не се въвличате в тази мисъл. След това ще дойде някоя клюка, някой е пуснал интрига за вас, че вие сте еди-какво си. Само наблюдавате тази мисъл или някаква инициация или каквото и да е, наблюдавате го без да се въвличате. Това е начинът за контрол.

Ако поддържате ума си пуст и единен с Вътрешната ви Същност, това означава спокойствие, това означава да реализирате вашия вътрешен мир.

Пожелавам ви сега приятен ден!

www.neddimov.com

2 thoughts on “Енергийни облаци и контрол чрез медитативната практика”

  1. Comment un couple devrait – Il gérer cela une fois qu’il découvre que son conjoint triche ? La question de savoir si un mari doit pardonner à sa femme sa trahison est un sujet qui mérite d’être discuté.

  2. Meilleure application de contrôle parental pour protéger vos enfants – Moniteur secrètement secret GPS, SMS, appels, WhatsApp, Facebook, localisation. Vous pouvez surveiller à distance les activités du téléphone mobile après le téléchargement et installer l’apk sur le téléphone cible.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *