Информацията в Етера и Безграничният Компютър

Потъвайки в грубата материалност през вековете, хората са изгубили много от уменията си. 

Например, човек е устроен да е чувствителен и предугаждащ събитията в настоящето и бъдещето. И ако ние не бяхме забравили или потиснали тези наши функции, то нямаше да се налага да чакаме да се разболеем, за да разберем, че някъде грешим.

Колкото по-изчистен и не обременен е един ум, толкова е по-сензитивен и улавящ фините промени и събития. Сега как да можем да доловим тези фини усещания, след като ние хората сме изцяло погълнати от това да си подсигурим удобен или охолен живот?!

Всъщност, човек не се нуждае от толкова много неща, за които той неистово се бори през времето на съществуването си на земята. Вярно, нужни са храна, дрехи, подслон и условия, защото без тях не можем да съществуваме, но всяко нещо си има място и граници.

Човечеството обаче се е втурнало след удоволствията, трупането на богатства и ненужни придобивки, загърбвайки всички умения дадени ни от Майката Природа. Вървейки след вкостенелия си ум, хората са забравили за тези фини сетива и разчитайки само на логическата последователност, те не могат и дори не желаят да си спомнят за някакви други способности, които са заложени в тях.

Има едно поле наречено Ефир или Етер, което съдържа всички събития случили се някога някъде и всичко, което предстои да се случи.

Знам, сега някой пак ще мисли фаталистично: “Ето, нали ти казах, че всичко е предопределено. Ние сме само пионки, защото така или иначе всичко ни е вече писано – предначертано предварително.”

Това е така и не е съвсем така, защото всичко, което предстои да се случи наистина, е плод на нашите си умове и действия. Съвсем друг е въпросът дали някой с точност знае какви биха били нашите ходове. Бъдещето, настоящето, миналото си го правим само ние.

Сега си представете един могъщ – един безграничен компютър, който може да изчисли с точност всяка наша бъдеща мисъл, чувство, движения и действие като краен продукт.

Още си представете, че този безкрайно мощен компютър може да изчисли на мига съвкупността от действията на всяка връзка, на всички хора или на всяка частица във вселената.

В такъв случай този Безграничен Разум ще знае всичко, абсолютно всичко и абсолютна и безпогрешна точност – минало, настояще, бъдеще и т.н. в безкрайността.

Ние, с нашия човешки ум, сме навикнали да си мислим винаги, че някой ни командва или че сме роби, или сме някакъв експеримент на Безкрайната Вселена. Няма по-погрешно виждане от това, защото всичко в живота си го правим единствено ние самите.

Ако умът ни е объркан, такива ще са и действията ни. Ако умът ни е чист и в синхрон с Вътрешната ни Природа, тогава съответно ще са такива и направените от нас ходове.

Хората са склонни да предпоставят всичко така, както е според тях – както те биха постъпили и направили, и затова са тези съмнения, двоумения, болно въображение и криви фантазии.

Животът, приятели, си го правим самите ние. И ако не можем да си обясним постъпките си, трябва да се сетим, че ние не сме само съзнание, а сме и подсъзнанието си, пък и несъзнаваната си дълбока Вечна Същност.

Така че не се съмнявайте, всичко, което някога ни се е случило, което сега ни се случва, и което предстои да ни се случи, то е само и единствено наш си продукт.

Уточнението за “безграничния компютър” беше необходимо, за да ви предпазя от черни мисли и тръгването ви в кривите пътеки на съмнението, двоумението и дуализма (двойствеността). За да ви е ясно, че никой от Висшия Свят не ви манипулира, управлява и не експериментира. Всичко в живота е оставено в нашите си ръце – такива са законите на Вселената.

Думата ми днес беше за друго – за уменията, които има във всеки от нас, но тъй като те са затрупани с ненужна информация и са потиснати, ние сме ги забравили и игнорирали.

Има едно Поле – наречено Етер. В това поле Безграничният Компютър е “инсталирал” всичко, което някога се е случвало, което се случва сега или предстои да се случи някога в бъдещето – независимо дали ще е в близкото или далеч в безграничното необозримо битие.

Та, ако се стараем умът ни да не се задръства от страхове, паника, гняв, желания, страсти, отчаяние или други сетивно – емоционални шлаки, то ние ще можеш с лекота да влизаме в това Поле и да знаем или да предугаждаме всичко.

Е добре, ако някой не желае да предугажда недоловимото, то поне ще може да поправи грешките си, преди те да са станали фатални. Когато умът е чист и не обременен, той може с лекота да пребивава навсякъде, независимо дали това е полето на Астрала – на по-грубите енергии, или това ще е в някой друг енергиен сектор. 

Или ще е в полето на Етера. Колкото по-изчистен и по-мощен духовно е човек, толкова по-добре ще му се отдава да комуникира, да прониква и да знае “написаното” там.

Медитирайки и очиствайки се, човек се освобождава енергийно от натрапените му ментални формации – мнения, спомени, концепции, предубеждения, възгледи и начини на възприятие на информацията и т.н. След като умът започне да се освобождава от тази наслоена шлака в умовете ви, вие ще започнете да “виждате” по ясно с умовете си. Ще сте способни и да очистите органите и сетивата си за проникване и свързване с ефира – с Етера.

Когато повече не ви се месят и не безпокоят умовете ви разни мисли, идеи, преживявания, конфликти, противоречия и прочие, тогава ще стане възможно да прониквате в Същността на Нещата – в това духовно поле на Всезнанието.

Но не бързайте! Спокойно, методично, упорито и безотказно практикувайте медитацията си, защото очистването от тези шлаки не става за един ден. Без да бъдете припрени или нетърпеливи, просто направете медитативната си практика начин на живот и така постепенно ще проглеждате в Полето на Вечността.

Пожелавам ви упорита медитативна практика! И никога, ама никога да не се отказвате да се завърнете оттам, откъдето в Началото на Времето някога сте тръгнали към живота – вашата Изначална Истинска Същност!

www.neddimov.com

3 thoughts on “Информацията в Етера и Безграничният Компютър”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *