Фината Биоенергия (Невидимата Жизнена Енергия)

Лошо нещо е невежеството, но най-лошо е, когато е по отношение на Духа. Тъй като Вътрешната енергия е невидима, а и лесно не се поддава на изследване, за много от хората тя не съществува. 

Добро е само това, което накрая завършва добре. И ето, някой го заболяла главата, обяснението е: “А, нищо, сигурно нещо там с нервите”. Някой без каквато и да е обяснима причина се е почувствал зле – “А, нищо, ще ми мине, то е просто така”. Или пък ей така изведнъж ти се е сринала ендокринната система или имунната защита – пак обяснението е: “Ами то сигурно е от времето”.

Фината биоенергия, приятели, стои в основата на целия живот. На много хора това никак не им харесва, защото в основата на целия живот би следвало да стои рационалното човешко мислене. Да, нека да стои, но не бива се забравя кой поддържа този свят.

Това е като да гледате в различни измерения. Всъщност то, измерението, си е само едно, но поради факта, че ние хората присъстваме само в едни граници – едни точно определени рамки, считаме, че другите неща са в други измерения. 

Да, други светове са, защото ние присъстваме само в някакъв аспект от света – от-до. Слухът, зрението, ароматите, вкусът ни или рецепторите ни са усещане на тялото също са от-до. Умът ни също е съвсем ограничен и като диапазон на трептения и като способности да обработваме информация.

И така, ние не сме в състояние нито да чуваме звуци под и над границите на слуховия си орган. Не сме в състояние да виждаме светлината под и над възможностите на очите си. Не можем да уловим миризми, които са под и над обонятелните ни способности.

Заради ограничението си в трептенията на ума, ние не можем да присъстваме във времето под и над нашето си обичайно измерение – секундата си е секунда, макар че, ако отидем отвъд възможностите на ума, тя може да се окаже еон – невъобразим, голям период от време. Или пък за нашето човешко устройство и възприятия един милион или милиард години са толкова много време, че в действителност умът ни почти отказва ги осъзнае дори само в представите ни.

Още много неща има, до които нашата наука дори не се е докоснала, но има време и това ще стане някой ден.

Думата ми днес е за невидимата жизнена енергия, която на Изток наричат с различни имена, защото макар за нас тя да е една, реално е различна в зависимост от това с какви вибрации е и какви функции в тялото изпълнява.

Мисълта създава невидима енергия, която също е обусловена от нашите умове. Колкото по-фина е една енергия, толкова тя може да доминира над другите видове енергии. Например, в тялото има много видове невидими енергии, някои от които са по-груби, а някой по-тънки. 

Най-фина и като начало на всички енергии, е енергията на Духа. Това, което Духът създаде като енергиен образец или матрица, чрез никоя друга енергия това не може да се постигне.

Има груби физически енергии, има по-фини емоционални или ментални енергии. Има астрални енергии. Всички те могат да създават полета и да инициират различни матрици, които пък след това, чрез серии от верижни реакции, да се проявят и във физическия ни свят. Ако вие чрез мисълта си създадете един първообраз на това, което трябва да се случи, то после по непринуден начин и чрез дадените физически закони ще се реализира.

Това е същото като нашия свят. Ние съществуваме в едно измерение, но ако частиците – молекулите, атомите и субатомните частици бъдат променени, те ще се отразят на живота ни и в нашата физическа реалност.

Същото е с енергиите – ако нещо бъде създадено в духовния – най-финия свят, то след това то ще се отрази във всички последващи измерения.

И така, ние чрез телата си създаваме енергия. Същото правим и с емоциите, и с мислите, и с енергията си в астрала, в етера. А посветените в духовното създават матрицата на последващите събития в духовния свят. Така те могат да влияят на всички останали енергии и съответно светове.

Дълго стана обяснението, но не може без него. Иначе няма да знаете, за какво иде реч.

Когато някой генерира енергия с емоциите си, те въздействат, но са подвластни на по-фините енергии създадени от ума. Когато някой генерира енергия с ума си, те въздействат, но пък са подвластни на по-фините енергии. Когато някой въздейства в астралните полета или пък в етера, те въздействат мощно, но пък са подвластни на духовните първообрази. 

А когато някой е свързан с Абсолюта – Духа си, той генерира енергии, но те не са подвластни на никой и на нищо. Те не зависят нито от физическите енергии, нито от емоционалните полета, нито от менталните, нито от астралните, нито от причинните, нито от етерните, нито от каквото и да е.

Духовните енергии могат да използват всички тези аспекти на реалността, но те не им са подвластни. Когато някой отправи към вас някаква енергия – било тя физическа, емоционална, ментална, астрална или друга, то тя може да въздейства само и единствено, ако вие не сте единни и не присъствате в духовното си тяло. Но ако присъствате там, те ще са безпомощни да ви навредят, независимо колко хора, егрегори или там клъстери от общества ще насочват силите си срещу вас. Подобно е ако чрез въздуха или вятъра се опитваш да въздействаш на субатомни частици – резултатът ще е комичен.

Нали разбрахте, това са различни сектори на съществуването. Ако някой примерно, отправи проклятие, то ще бъде в аспекта на астралното поле или на причинния свят, но то не може да достигне духовното, тъй като енергията и съществуването му е на по-грубо ниво.

Ако някой иска да ви навреди чрез някакво заклинание или биоенергийно въздействие, то пак енергията, която той би изпратил, започва от средата на верижната реакция – все едно да задейства домино, което събаря следващото, а вие чрез духовното да стоите и да контролирате гравитацията. Така ще можете да управлявате съдбата на враговете си. Всъщност, вие няма да имате врагове, а просто ще управлявате живота си.

Ако някой е решил да генерира енергия срещу вас като използва енергията идваща от на различни материи – животни, растения, камъни или други, то той няма как да успее, тъй като, ако вие стоите в Същността на Нещата – Духа си, ще можете да управлявате дори това, което е насочено срещу вас.

И така, приятели, ето ви техниката, с която можете да се слеете в едно с Духа си:

Първият етап е медитацията – когато наблюдавате ума си и не се въвличате в мислите, емоциите, подтиците. Щом не им давате силите си, умът ви ще утихне и ще навлезете в Пустото “Пространство” на Духа си. 

След като на влезете в Духа си, тогава стоейки в него, ще можете да разтворите всеки център от тялото си – чакра, орган, функция. Ще можете да разтваряте и външни обекти, енергии, матрици и други същности.

Сливайки вътрешните си центрове с Първоизточника, вие ще ги хармонизирате, т.е. ще ги коригирате да са такива, каквито ги е дала Майката Природа първоначално.

Сливайки външните обекти, вие ще можете да ги слеете, очистите, разградите и хармонизирате така, както е разумно според Духа. Излишните и нечистите съставки на енергията ще можете да изхвърлите.

Така ще сте в състояние да преобразите и да управлявате едно въздействие срещу вас – заклинание, проклятие, матрица и др., според както имате нужда и според както Духът ви насочва.

Накратко, техниката започва с медитация и след като успокоите ума си, преминавате в единство с Духа. Чрез Него обработвате и управлявате енергията на определените обекти или енергийни матрици. Когато сте в Духа, не се притеснявайте нито от заклинания, нито от проклятия, нито от въздействия, нито от каквито и да било други енергийни направи.

Затова всеки ден наблягам на медитацията, защото тя е основата на всяка друга техника или практика – медитацията е да можете да навлезете и да се слеете с Духа си. От вашето усърдие и постоянството ви в медитативните практики, зависят и уменията ви да неутрализирате или да създавате определена енергийна насоченост.

Знам, знам, че повечето от начинаещите си представят, че след като някой навлезе в просветлението и там завършва пътя. Не, не се лъжете, оттам започва Истинския Път, който ще ви дава знания и умения да оперирате с енергиите на света! Иначе ще можете само да се отдавате на благопожелания и безплодни опити да поправите, излекувате земята или променяте света. Истината е в моженето, а не в безсилните желания.

Практикувайте, за да сте способни, успешни, да въздействате благотворно и вярно в излекуването на Майката Природа и Земята.

Пожелавам ви успешна медитативна практика!

www.neddimov.com

4 thoughts on “Фината Биоенергия (Невидимата Жизнена Енергия)”

  1. Благодаря, Нед! Всеки ден насочваш вниманието ни към различни акценти от цялостното учение. Назовавам го така, защото знанията се обогатяват с нова информация и натрупвайки достатъчен обем от нея, с повторение на основния акцент, обучаващият се получава силна мотивация да продължи. Методът ти на преподаване е повече от удачен, не натоварващ, подпомагащ, обогатяващ и необходим за мен. Благодаря, ти! Бъди!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *