Истинската медитативна практика

Медитативните техники са много лесни и удобни за практикуване, но само ако следвате правилната методика. Някой сега ще възкликне: “Ами, то няма кой знае какво за обяснение, това аз си го правя от години и ми е естествено състояние.”

Така е, когато човек не се е отклонил много от Себе си, техниките му изглеждат прости, естествени, непринудени. Но ако се е отклонил от Себе си и се е отдалечил от Първоначалното състояние на Духа, тогава става трудно. Има много места, на които можеш да се объркаш. А започнеш ли да налучкваш как да практикуваш, то бъдете сигурни, че вече сте сбъркали и тенденциите не са добри.

Медитацията е непринудено състояние, но ако сте се изгубили, тя става непосилна за практикуване и се превръща в много объркваща и усилна техника. Няма да говоря сега за другите техники, но бъдете сигурни, че ако не следвате точната методика, ще се оплетете като пате в кълчища и лесно няма да излезете от това положение. Има ентусиасти, които имат желание направо да пристъпят към овладяване на енергията и директно започват практиката Кундалини.

Не ми се ще да ви плаша, но ако се захванете директно с някоя енергийна техника, или с влизане, бродене и въздействие в астрала, с които не сте наясно и нямате директното ръководство от адепт, почти със 100 % сигурност ще се провалите.

Защо е така ли? Ще се опитам накратко да ви обясня.

Заемете ли се с тази непосилна задача има няколко варианта и те са или да имате много, ама наистина много силна вяра и отдаденост към Безграничния, или другият вариант е да имате опитен утвърден през годините учител.

Без да сте способни и опитни, ако пристъпите да се занимавате направо с енергийни въздействия и като навлезете в енергийният астрален свят, в който има най-различни същности, енергии, характери, интереси и т.н., вие рискувате здравето и живота си. Отделно са терзанията, които ще ви съпътстват.

Ако нямате и не сте пуснали стабилни корени в Изначалната си Природа или ако не се държите безотказно за учителя, вие наистина ще си навлечете сериозни неприятности.

Думата неприятности не е много точна, защото когато човек остане на произвола на случайни енергии и същества, няма как да излезе невредим от тази ситуация. Тогава ще ви връхлитат гневни духове, прелъстителни енергии, измамни видения и един неподготвен човек ще бъде тотално смазан психически, енергийно и впоследствие физически.

Ще бъдете подхванати и манипулирани жестоко от такива енергийни характери, че попадането ви в Ада на изтезанията ще стане ежедневие. Трудно, много трудно се излиза от такова влияние.

Може да си служите с тях, само ако сте много опитни и сигурни в Силите, с които работите. Затова ви казвам да не експериментирате и да не се захващате със случайно попаднали ви техники, тайнства, магьосничества. Независимо дали те са медитативни, енергийни или бродене в астрала.

Основната медитативна техника тук, в група Дзен, я казваме ежедневно и тя е да не се въвличате, да не участвате, да не се захващате с нито една от мислите, които преминават през съзнанието ви. Също да не се повеждате по гласове, картини, обонятелни, вкусови или тактилни усещания. Те, както и различни спомени и ситуации от миналото, ще се опитват да ви занимават, но вие ще се отнасяте с тях като с мисли по време на медитативната си практика, а именно – да не се фиксирате върху тях.

Още повече, може да ви дойде в ума, че вече сте напреднали и да се появят идеи за някакви свръх умения. Правилно е да не се увличате и да не се занимавате с тях. Може да имате видения или ръководство от някой невидим “учител”. Правилното отношение е да не го последвате.

Имате си Дух, към който да се концентрирате и никой друг не е уместно да ви води, нито да ви заставя да правите каквото и да е. 

Истинската медитативна практика не преследва ефектите, не копнее за фойерверки, не припада за някакви свръх умения или чудеса. Истинската медитативна практика, означава очистване на ума от тези идеи, от мисли, спомени, представи, въображение, копнежи по това или онова.

Когато наблюдавате ума си, без да вземате участие в него, постепенно мислите ще отслабват и ще изчезнат, за да отстъпят място на Пустото Изначално Състояние на Вашата Истинска Природа.

И трябва да знаете, че ако съумеете да се слеете и да поддържате единството с Нея, то тогава няма да има сила на света, която да може да ви победи, да ви манипулира, внушава, мами или експлоатира.

Тогава ще можете да слезете в дъното на Ада и със сигурност ще бъдете невредими и недосегаеми за всичко което той предлага – изкушения, съблазни, подкупване, заплахи, манипулации, болки, страдания, мъчения и прочие.

Имайки Единство с Изначалната си Същност, в действителност ще сте продължение на Безграничния – ще имате Неговата сила, умения, знания и проникновеност и ще можете да пристъпите към овладяването на енергиите, които желаете.

Пожелавам ви упорита, но и правилна медитативна практика!

www.neddimov.com

3 thoughts on “Истинската медитативна практика”

  1. Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *