Влизане в ефира

Винаги намирам тема, за която да пиша и тя да е актуална. И това е така, защото животът, макар и един и същ, винаги е различен, особено, когато гледате на него с очите на Духа си.

Ето, днес в планината има гъста мъгла и няма нищо интересно, което да се види, а и в края на седмицата съм си отделил дни за усамотение, така че нищо ново не се е случило, за което да говорим.

Но влизайки в ефира – невидимото информационно поле, което прониква във всички кътчета и частици на Вселената, разбирате безброй неща. Става ви ясно как хората се лутат в безизходица и се хващат като удавници за сламка за всякакви измислени и измамни спасения.

Прояснява ви се също, че колкото и те да са се отдалечили от Духа, все пак имат ориентация за Него и все повече хора имат желание да се завърнат в Себе си. Виждате, че колкото и светът да е покварен, извратен, безсърдечен и отчужден от Духа, отново и отново, пак и пак се прокрадват тенденции за Пътя на Духовното.

Ако се върнем, примерно, назад към осемдесетте години на миналия век, ще си спомним, че светът беше много по-бездуховен, макар главните религии да бяха по-актуални и действащи. Ако тогава някой направеше грешка да проговори за правилно хранене, веднага щеше да бъде обявен от всички най-малкото за странен, особен тип човек.

Ако се заговореше, че заводите замърсяват въздуха, водите, природата, никой нямаше да ви обърне сериозно внимание. Ако ли пък отворите дума за Духа, олеле.., това направо си беше за психиатрия – “отивай да се прегледаш да ти изпишат някакви лекарства”.

Ето че лека-полека хората вървят към истината и това е необратим процес. Няма друг вариант – или хората ще се завърнат към Първоизточника, или ще се самоунищожим като цивилизация. Така е ставало винаги, когато човечеството се е извращавало и не е зачитало законите на Духа!

В Дао има поговорка, която казва: “Когато човек нарушава законите на Дао, тогава при него идват бедност и глад… Който постъпва според Дао е вечен, а който нарушава законите на Дао – умира преждевременно …”

И колкото и лекарства или ваксини да бъдат измислени, ако човечеството не се съобразява със законите на Безкрая, спасението ще е само мираж.

Въобще, сбъркана работа са съвременните подходи за излизането от кризата и спасението. Имаме пандемия, а човечеството мисли как да победи тази болест, без да му идва на ума, че истинският противник не е болестта, а отклоняването ни от законите на Първоизточника.

Идват мизерия и глад, а хората вместо да се замислят защо идва този бич върху тях, те се презапасяват с продукти и търсят всякаква сигурност във фантазиите и измишльотините си.

Никакво значение няма дали човек е християнин, мюсюлманин, юдей, будист, индус, или друга от някаква друга религия законите на Единното Цяло са един и същи – абсолютно еднакви. Това, което разделя и разединява различните религии, е човешката суета, ограниченост, невежество.

Ние имаме една земя, едно слънце, едно устройство на човешките органи, функции, здраве, а имаме толкова много разделения между хората. Всъщност, Истината си е само една, различни са само човешките интереси.

Едно нещо обаче трябва всички да знаят със сигурност и то е, че:

Над всички интереси стои Духа.

Над всички приоритети е Безграничното и Неговия Път.

Над всички човешки пътища е Пътят на Изначалната ни Същност. Не можете да поставяте преди Изначалното никакви национални идеи, нито каквито и да са комерсиални цели, нито религиозни, нито етнически, нито цели под какъвто и да било друг признак. 

Първото и незаменимо правило винаги е било да следваме Духовния Път. След него вече може да се построяват различните приоритети, но Пътят на Духа следва да бъде недосегаем, ненакърним, не заобиколим, безпрекословен.

Ето така се получава в днешно време, някой все нещо иска. Един иска богатство, друг се е вманиачил в нацията си, трети – в религията си, без да се сети, че всичко на този свят се подчинява, произлиза и накрая пак се завръща в Пустотата – в Духа.

Тенденцията, по която вече вървим, не може да бъде променена или заобиколена, защото нещата, които се случват в днешно време са проекция на това, което Духът е предопределил за човечеството.

Никакви ваксини няма да ви спасят, защото от едно ще се отървете, но друго ще ви връхлети. Не можете да бъдете по-интелигентни от Духа. Няма как да го надиграете с вашите финтове, колкото и гениални да ви се струват.

Бедността можете да е победите, само ако се завърнете към Духовното – към повеленията на Създателя. Нещастията, катастрофите, природните бедствия, също ще спохождат човечеството и то няма да намери покой, докато не се завърне и не започне да почита Пътя на Духа.

Много още можем да говорим по тези теми, но е излишно, защото този който е буден, чувствителен, готов, ще чуе и муха като бръмне. А този, който е сляп и глух и тъпан да му биеш няма да чуе нищо. Ще си мисли, че това са просто някакви досадни мисли.

Пожелавам ви упорита медитативна практика, за да можете по-лесно да долавяте “гласът на Безграничната Вселена” и да не се отделяте от ходовете на Духа!

www.neddimov.com

3 thoughts on “Влизане в ефира”

  1. Monitor phone from anywhere and see what’s happening on target phone. You will be able to monitor and store call logs, messages, social activities , images , videos, whatsapp and more. Real-time monitoring of phones, No technical knowledge is required, no root is required.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *