Пътят на Небето

Напоследък са актуални едни слухове, че видиш ли, нещата в бъдеще ще станат толкова лоши и че хората ще станат толкова зависими от новите технологии, изкуствения интелект и управляващите и че животът ще изгуби смисъл.

Ако човек се води по суетния си и тревожен ум, да така ще стане, че и още по-лошо. Обаче, ако хората се водят по своята Вътрешна Същност, ще разберат, че всичко ще е само от полза.

Да, разбира се, някой винаги може да иска да изопачи и да изкриви действителността в свои интерес, но ще успее само там където му минава номера. Този, който практикува медитация сериозно, задълбочено и редовно, знае че Изначалната Природа на човек е непобедима. Така той не се притеснява нито от това, че ще бъде поробен, нито че някой ще му налага нещо, нито пък че ще му се наложи да прави неща против себе си.

Едно време, още когато се зараждаше ФБ, се пускаха зловредни слухове, че това е една сатанинска програма, с която дяволът ще съблазнява хората така, че да ги подчини и управлява. Ами то винаги и навсякъде може да се направят такива заключения, точно както дяволът чете евангелието. Ето дори и най-светите книги могат да бъде изтълкувани погрешно.

Сега обаче се вижда, че това не е така. Ето, от колко години във ФБ, в група Дзен ние говорим само за светли, духовни и достойни неща. Обясняваме как хората могат да се освободят от психическите си проблеми – паническите атаки, ОКР, страхове, проблеми с нервите и стреса и прочие.

Оказва се, че ФБ съвсем не е сатанинска платформа, а е това, което ние сами си направим. Ако търсите глупости – глупости ще намерите. А ако търсите неща за самоусъвършенстване, за успокоение на ума, за баланс и хармония – ами точно това и ще намерите. Ако търсите Безграничния Дух – ами да, Него ще намирате винаги и навсякъде.

Кой ще им е крив на хората, ако ходят и се занимават с интриги, клюки, сплетни, скандали или конфликти?! Ами те самите ще са си виновни, разбира се. Щом търсите нещо, ще го намерите. А ако страните или се отклонявате от недостойните и мерзки неща, те също няма да могат да ви занимават или замърсят.

Търсите скандали – имате скандали. Сеете ветрове – жънете бури. Това е толкова древна и доказана истина, колкото света.

Ако практикуващият медитация и стремящ се към Духа си човек не се занимава с излишни или несвойствени за него неща, той ще получи точно това. Ще получи връзка с Вътрешната си Същност и ще избегне замърсяванията и отклоняванията от Същността си.

Знам, знам, сега някой ще възрази: “Ама ти хубаво ги говориш тези неща, но виждаш как сме принуждавани да имаме Зелени сертификати и как ни ограничават свободата, че сме станали несвободни и сме като роби! Що не кажеш на твоя Дух като е толкова силен да ни освободи от тези ограничения и тогава ще вървим в Неговия Път!”

Ех, приятели! Първо са практиките, следването, вървенето чрез Вътрешния Път. Пак ви казвам, няма власт, няма силни на деня или въобще някой, който да може да противостои на Вездесъщия Безграничен Разум.

Ако медитирате и се научите да слушате интуицията си – своята Вътрешна Истинска Природа, тогава ясно ще знаете как да се освободите от угнетенията и отнемането на свободата ви. Могъщата ви Буда Природа ще ви подскаже полезния ход, на който никаква власт не би могла да вземе контрамерки, да ви манипулира или пороби.

Този, който върви в Пътя на Небето е недосегаем, ненакърним е невъзможно да бъде владян или ограничаван. Независимо, какви опасности ще ви сполетят – дали ще са от злоупотреба с новите технологии, изкуствен интелект, дали ще са някакви други интереси или домогвания да бъдете овладени и манипулирани, никой не може да надхитри или да надиграе Безграничния Дух.

Ако вие медитирайки стигнете до Първоизточника и ако следвате своите вътрешни ходове, тогава никой няма да може да ви надделее, нито да ви победи, контролира, нито да ви зароби. 

Първата степен на медитация е да се успокои умът. След това идват други степени на сливане с Истинската ви Природа.

Безграничният Разум създал, контролиращ и съответно унищожаващ различните пространства, време, материя и светове, е вашата Вътрешна Природа. Ако се научите да не ѝ противоречите, да не сте в конфликт и да не се отклонявате от Нея, то тя ще ви води през пространството и времето, през трудности и препятствия, през неудачи и беди, без да може някой да ви се противопостави, да ви навреди или да осуети намеренията ви.

Този, който се води от своята Вътрешна Природа е непобедим и недосегаем. Никой не може да победи един несъпротивляващ на Безграничната Вселена човек. Това е така, защото когато сме единни с Първоизточника, ние действаме в такт с ходовете на Безграничната Вселена, а Тя е Началото, Живота и Края и е невъзможно да бъде манипулирана или да бъде осуетен Нейният План.

Е, разбира се, не е толкова лесно веднага да започнете да се водите от Вътрешната си Същност, но не е и невъзможно. Още повече, че когато практикувате редовно медитацията си, ще добивате умения и сили да не се отклонявате от Себе си, за да преминавате необезпокоявани през всичките препятствия, които животът и участниците в него ви предлагат. Небето и Земята ще преминат, но вечната ви Истинска Природа ще си остане винаги една и съща – непроменима, неунищожима, непобедима!

Просто практикувайте ежедневната си медитация, за да се водите от вътрешния си Пилот – така всичко ще ви бъде сигурно, достъпно и безопасно. 

Пожелавам ви упорита всекидневна медитативна практика!

www.neddimov.com

6 thoughts on “Пътят на Небето”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *