Енергийно Въздействие и Обратен Удар

Случвало се е да ме питате, дали трябва да се наказва или пък да се прощава?

Разбира се, че и двата подхода са инструменти на кармата, която служи на Първоизточника – на Духа. Само че ако искате да накажете някой, първо трябва да можете да му простите. Единствено тогава наказанието би било качествено и на място.

Нека сега това Дзен твърдение да не ви звучи извратено и е по-добре човек да вникне в нещата преди да изстреля стрелите на недоволството си.

Като цяло човек е правилно да се учи от съдбата. Да, ако няма вещ учител до себе си, то госпожа Съдба или казано на по-източен език – госпожа Карма е винаги до него.

Не може хората да се правят на по-мъдри, по-разбиращи и благородни от Нейно Величество Кармата. Хората в днешно време доста са се отдалечили от Майката Природа. Отдалечили са се от Огъня – от живия огън, и така са се лишили от енергията му, която може да изгори всички огорчения, омерзениe, обиди, сривове или енергийни замърсявания. Достатъчно би било човек, когато се върне от деня с някакви подобни енергийни “подаръци”, да се взре продължително време в жарта – в огъня. Така чрез очите (които са като свързващи енергийни контакти) сливайки вашата енергия с енергията на огъня, той скоро би изгорил всички тези нечисти замърсявания и във вас по естествен начин би се настанило спокойствието.

Имайки енергийните практики, няма да имате нужда от лексотани, диазепами, разни ксанакси и всякакви други боклуци, за да пребивавате в мир. Просто хората са изгубили връзката си с Майката Природа, която е в Огъня. Отделили са се съвременните хора от Небето!

Ако сте гневни, бесни, яростни на някой, би било достатъчно да се разходите по полето и в местата, където можете да погледате Небесната шир. Ако е вечер, пак е супер, защото вглеждайки се в звездите, вие ще можете да направите контакт с очите с Безкрайната Вселена и скоро ще разсеете гнева, яростта, бесовете си, защото имайки контакт с Нея чрез очите, ще разтворите тези пагубни сили във вас и лесно ще въведете естественото спокойствие в ума си.

Ето пак заради прекъснатата връзка с Майката Природа, енергията, която би следвало да разсеете в Небесата, ще се концентрира в някой от органите, съдовете, функциите на тялото ви и ще ви порази, понякога фатално!

Прекъснали са хората общуването с Гората, с Планината, с Водата – реките, моретата, океаните. Ако сте депресирани, би било достатъчно да се поразходите или да се потопите в тях и в Майката Природа и Тя ще вземе наслаганите от ежедневието негативи. Така вместо да бъдете обземани от здравни неразположения, болести, нервност, вие ще имате истински подарък от Нея – здраве, сили, силни инстинкти – интуиция и свеж ум.

Дори едни обикновени камъни – скали, могат да ви дадат твърдост да не се предавате. Тревите, билките, различните растения пък ще ви подарят част от тяхната си Същност.

Ако знаете как да ги използвате, те са неизчерпаем източник на различни видове енергии. Може да е твърдост, а може гъвкавост. Може да са различни емоции, чувства или обладаване на такива хармонични сили, които не можете да намерите в никое лекарство или изкуствена дрога.

Още повече комбинацията между различни вещества ще ви даде енергетиката, която ви е нужда за да постигнете мир вътре в самите вас или да порменяте обектите навън в обкръжаващата среда. Само би трябвало да имате познанията, които пък биха били безполезни, ако само ги четете в книгите или ги слушате. Най-добрите знания идват от медитацията – от Духа.

И така, сега ще се върна на първия въпрос! Ако трябва някой да го накажете, вие би следвало да познавате различните енергии в Природата и да можете да си служите с тях. Но ако искате да не попадате под ударите на госпожа Карма, би трябвало да действате в единство с Духа си. Тогава няма да има обратен удар от направеното енергийно въздействие.

Сега ще ви кажа едно правило, когато във вас се надига порив да накажете някой!

Най-първото нещо, което е правилно, е да медитирате дотогава, докато умът ви се умиротвори напълно. Това би означавало, да ви стане все едно, дали ще накажете някой или няма да го накажете.

Ако не сте изпълнили това правило, е възможно вие да предизвикате обратен удар, т.е. когато въздействате енергийно, това впоследствие може да рефлектира и върху вас.

Та така, първото нещо е да се умиротворите до такава степен, че да простите на дадения човек или там животно или друг обект – дух или някаква енергийна същност. Щом имате умиротворението, вие ще се свържете с Първоизточника и чрез Него ще можете да осъществите въдворяването на ред или справедливост.

Истинските Магове работят по този начин. Иначе, ако се действа “всеядно”, ще приличаме на свине, на невежи, на духовни слепци.

Ето го смисълът, ако искате наистина да сътворите наказание или могъщо енергийно въздействие срещу определен обект, човек или друго, първо задължително трябва да можете да му простите. Така наказанието ще е наистина вещо, професионално и ще води към осъзнаване на този, който е престъпил законите. Щом наказвате някой в единство с Първоизточника, то това ще е не само във ваша полза, но и ще е най-полезно за самия наказан.

Иначе, ако вършите неща само от гняв и заслепени от фалшива справедливост, ще постигнете някакви последици, които няма да са достатъчни, нито като наказание, нито пък ще обслужат изцяло вашите интереси.

Въобще, ако искате да сте здрави, успешни, резултатни ще се наложи да се върнете към Майката Природа. И нека да не ви звучи противоречиво фразата: “Напред към прогреса и новите технологии, но същевременно и назад към природата.”

Това, което липсва на съвременната наука са древните знания за природните енергии, извличането им, прилагането и реализирането им чрез енергията на Природата..

Много още неща ми идват да ви кажа: за енергиите, за видовете сили, които се съдържат различните природни източници, но ще продължим някой друг път!

Пожелавам ви упорита и неотклонна медитативна практика!

3 thoughts on “Енергийно Въздействие и Обратен Удар”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *