Дилеми няма

Кой би се отказал да има една или няколко възможности повече? Особено, когато човек е изправен пред някоя дилема.

Всъщност, дилеми няма, има само объркване на ума. Ако погледнем с “очите” на Духа, ще видим и ще знаем, че дилеми никога не е имало. Само ограниченията пораждат дилеми, а иначе всичко, абсолютно всичко е решимо, и един край идва само за да постави някакво ново начало.

Така функционира човешкият ум – има определени знания и на базата на тях той сравнява, изключва, комбинира, заключава, анализира, синтезира, само за да може накрая да даде някакво разумно решение.

Тъй, обаче всичко е на основата на познатото, на предвидимото, на обозримото от ума. В действителност, светът е безкраен и неговите варианти са безгранични.

Ние българите имаме една малко рязка поговорка: “Допрял слепчо до стена, дотук свят за него.” Тълкуванието, разбира се, не се отнася до физически незрящи хора, а става въпрос за невъзможността човек да проникне, да провиди, да мине отвъд възможностите си, за да знае какви са реалните възможности в безкрайния свят.

Може да се каже, че ние хората, сме стигнали до такава задънена улица, до такова откъсване от Духа и ограниченост на ума, че всички ние сме “слепчовци”. И ето, човечеството всячески се опитва да намери изход от пандемията, обхванала целия свят.

По начало тази болест или зараза КОВИД 19, е много противоречива. Нея хем я има, хем я няма. Ако кажем, че я има, ще видим, че почти никой не е загинал само от нея, защото тя поразява преди всичко хора със съпътстващи заболявания. Ако пък кажем, че болестта я няма, ще установим, че много хора са починали вследствие на нея.

Ако решим да я игнорираме, няма да ни се получи, защото ако не лично на нас, то тя ще порази жестоко някой от близките или познатите ни. Ако пък решим да се съобразяваме с нея и да се изолираме, ще видим, че сме се отправили по пътя към икономическата криза, нищета и мизерия поради това, че светът ще престане да функционира, хората няма да работят и така ще дойде Гладът!

Ето ви една типична дилема, създадена от ограниченото човешко мислене. Какво да правим? Не става ни тъй, ни иначе…

До такива изводи се стига само, когато човек се откъсне от Създателя и започне да разсъждава самосиндикално. Истински духовните хора знаят, че всичко, ама абсолютно всичко, се основава и извира от Духа.

А тези, които търсят решение на КОВИД проблема, имат огромното желание всичко да зависи само от тях. Духът щом не се вижда, значи го няма и няма смисъл въобще да бъде включван в съображенията.

Ами тя и гравитацията не се вижда, но не може да не се съобразяваме с нея, пък и без нея светът е немислим.

Бездуховност се шири днес по света, бездуховност, безпринципност и безобразие.

Колкото и да съм толерантен към различните сексуални виждания и колкото да съм съгласен, че всеки сам е редно да определи себе си какъв иска да е сексуално, не мога да не се възпротивя на противоестествените закони, които се прокарват.

И всъщност тук не е важно моето лично мнение, а е от съществено значение как тези неща следва да се тълкуват според Духа.

Сега някой ще каже пак: “Той, Духът, не се вижда и никой не знае какво е Неговото мнение за тези неща, така че и ти не ни казвай какво мисли Духът!”

Който практикува медитация дълго време знае, че формирането на Големият Ум, т.е. Чистото Съзнание в ума идва тогава, когато не се държим нито за едно мнение. Няма мое мнение, няма твое мнение, няма плурализъм или обществено приемливо мнение.

Медитацията е това състояние, в което медитиращият, след като не се въвлича в нито една концепция, разбиране, философия, интереси, превързаност, гледище и прочие, става абсолютно неутрален – непредубеден и неповлиян от мненията – личните, на обкръжението в което живее и на света изобщо.

И когато човек стои достатъчно дълго време в медитация, т.е. без да се въвлича в нито една мисъл, нито едно мнение, нито една философия, спомени или други брътвежи на ума, той влиза в състоянието на Чистото Съзнание – “Пустотата”. Точно от Пустотата произлиза всичко, поддържа се и накрая всичко се завръща в Нея.

Законите на Пустотата са ненарушими, ненакърними, не променими, неоспорими.

Как да разберат съвременните медицински “светила”, че ние хората сме абсолютно безсилни да управляваме света.

Не, не сме безсилни, всесилни сме, ако управляваме света чрез Духа, чрез Пустотата.

Ако следваме Нейните закони и Път, тогава ще сме недосегаеми за болестите, за природните бедствия, за катаклизмите или каквито и да било други опасности.

Малоумни са съвременните противоепидемични мерки, глупави и безмислени са, защото те не бият в целта на епидемията, а именно, че Невидимият свят е започнал да ни вразумява насила, тъй като ние не вземаме от дума и знаци.

Замърсяването на Майката Природа, безобразията в морално-етично отношение, откъсването на хората от Духа, безскрупулността на човечеството, са истинската причина за пандемията, обхванала света!

А мерките са изолация, маски, ваксини и още други подобни малоумия. Ами само до там може да достигне един откъснат от Духовността ум.

Ами, добре, хайде дошло е времето да видим Истината. Ако ваксините успеят да потушат пандемията и предстоящите катаклизми, това ще означава, че днешните мои думи ще са фалшиви и неистинни. Но ако пандемията продължи да се засилва и да окупира света, и ако страданията в света се увеличават и ако влизаме от една безизходица в друга, тогава хората би следвало дълбоко да се замислят и да започнат да се завъръщат към Първоизточника!

Духовните хора знаят, че връзката с Духа е от първостепенно значение и че всичко друго би следвало да е Негово продължение. Затова всеки ден говоря за медитация и нейното прилагане, защото медитацията е техниката за възстановяване на връзката със Себе си – с Духа.

Приятели, практикувайте медитацията си и когато сте единни със Себе си – Изначалната си Природа, бъдете спокойни, защото тогава никой и нищо няма да може да надделее над вас. Никой няма да може да ви управлява против волята ви или да ви победи.

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

5 thoughts on “Дилеми няма”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *