Какво е истинско здраве

Трудно е да се овладее ума, но пък си струва и то повече от всички други неща на света.

В началото е трудно да се справи човек, защото тежестта на вкоренените навици ще ви тласка към рутинния начин на мислене. Инерцията е трудно да бъде преустановена на часа, но ако работите по въпроса неуморно, постепенно и това ще се случи.

И когато това стане – когато превъзпитате ума си да стои спокойно в Същността си, после дори при най-големи провокации той ще остава спокоен и невъзмутим. Това е въпрос на натренираност на ума.

Отначало е ясно, че няма да се получава, но така или иначе, ако упорствате в практиките, в крайна сметка ще успеете и след това с изненада ще установите, че дори да сте подложени на провокации или изпитания, умът ви ще остава непоклатим.

От връзката на ума с Вътрешната Същност зависи и физическото ви здраве, защото щом имате умелото водене от Вътрешния Пилот, то вие ще намирате всички полезни ходове, включително и начина на живот и упътването към физическото ви здраве и форма.

Само че истинското и устойчиво здраве не идва единствено от физическите упражнения, а е продукт на цялостния начин на живот и синхрона с Майката Природа. Колко е жалко, че днес хората са забравили какво е истинско здраве.

Истинската физическа форма не е само в добре оформените мускули и симетричността им. Добре би било, ако човек е силен не само външно, но и вътрешно. Също е правилно не само външно да изглежда здрав, но и вътрешно – цялостно. Много малко в днешно време се обръща внимание на истинските неща.

Ето сега приближава увеличаването на заболеваемостта от коронавируса. Почти никой не говори за истинската, природната сила да се преодолее болестта. Никой не споменава правилния начин на хранене. Никой дума не обелва за правилно дишане и как човек е добре да живее за да е устойчив към заразата.

Имунизация, та имунизация трябвало и това е, нищо друго не е важно, само това! Много ще се изложат властите с тази политика, но трябва да мине време за да видят, че не в това е спасението.

Какъв трябва да бъде истински ценният подход, за засилване на имунната защита?

На първо място човек трябва да може да слуша организма си. Той много ясно ще ви подскаже, кое е полезно да се прави в такива случаи и кое не. Само че хората до такава степен са вторачени в брътвежите на ума, че няма как да чуят каквото и да е друго.

Медиите безспирно повтарят едни и същи неща като мантри, и ако човек няма стабилна, устойчива, непоколебима връзка с Изначалната си Същност със сигурност ще се озове в психоза. За всичко се отнася това – и за пандемията, и за здравето, и за живота, и за ценностната ни система, и въобще за съществуването.

Не можете да очаквате, че ако следвате интересите на някой друг, това да съвпадне и с вашите истински нужди.

За да е силна една имунна защита, преди всичко човек не бива да приема токсини с храната. Ако това е невъзможно изцяло, все пак е важно да не се прекалява.

Друг важен момент е храната да е богата на жизнена енергия, а тя може да е налице само ако продуктите са жизнени – пресни, т.е. необработени топлинно, химически и другояче.

Не на последно място е важно мисленето, защото, както знаете, мислите генерират енергия. Нарочно вкарват хората в истерия и после, защо били болни… Не може денонощно да ви плашат отвсякъде, че идва нещо страшно и да имате спокоен ум.

Всъщност може! Може, но ако практикувате медитативните си техники! Тогава ще пускате всички мисли, които идват, без да им отдавате значение и без да се въвличате в тях, независимо откъде идват. Те може да идват от вашето подсъзнание, а може да идват и от ефира отвън. Ако сте свикнали да не се повеждате по измамните увъртания и внушения, проблемът с мисленето ще е разрешен.

Особено, както ви казах в началото: Ако имате опит в медитативните практики, умът ви ще ви се подчинява без усилия, дори нещо повече – той автоматически ще се включва в медитацията и ще стои в Центъра си.

Веднъж като имате Вътрешното си Водене, ще бъдете неуязвими, защото могъщият Дух, който носите в себе си, ще ви пази и наставлява как да избягвате опасностите!

Тук важността се състои в това да следвате наистина Божествената си Същност, която е основата на вашето Същество, а не да се поддавате на моделирането на психиката си, на гласовете на желанията, горделивостта, страха, паниката или на другите вкоренени в психиката ви навици.

Който практикува редовно, безотказно и е дисциплиниран и безкомпромисен в медитативните си занимания, той със сигурност ще успее да следва своята Истинска Природа, т.е. ще е в състояние да преодолее всякакви кризи, било то идващи отвътре – от психиката му или отвън – от външния свят.

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

5 thoughts on “Какво е истинско здраве”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *