Външните внушения и Интуиция

Може да ви се стори странно, но хората не принадлежат на себе си. Те са в плен на внушените отвън стереотипи – мнения, визия за живота и света, навици, формиран начин на мислене, възпитание.

Затова често човек в един момент може да се закълне, че нещо ще прави или няма да прави, а след това да се обърне на 180 градуса. Това е така по няколко причини, най-честите са слаба воля или затова и че не е наясно със себе си.

Хубаво е, когато наистина знаем какво искаме и винаги да сме едни и същи, постоянни. Тялото и генетичното ни предразположение да имаме определен темперамент трудно могат да се преобърнат, но не е и невъзможно.

Ако във вас трайно се е настанила осъзнатостта, тогава няма нещо, което да е непостижимо, защото времето ще работи във ваша полза.

Много е лошо и тъпо човек да се води само от външните фактори. Ето, може да сте седяли в медитация и да сте решили нещо, но гледате телевизията, слушате радио или ви се натрапва чрез интернет точно обратното. Външните внушения са много силни и ако ние не сме достатъчно дълбоко захванати за Себе си и се поддадем на разни емоции, е много вероятно да направим неща против себе си или нещо съвсем различно от това, което интуицията ни е показала.

Слушайки Вътрешната си Природа, човек може да е решен към определени действия, но като започнат отвън да му внушават разни “философии”, ако не е постоянно стабилен във връзката със Същността си си, той ще се отклони. По тази причина най-важно от всичко е да сме стабилни в Единството със Себе си.

Може да си много умен и мъдър човек, но ако дойдат някои глупаци и започнат като мисирки един през друг да ти опяват и да ти внушават техните си проекции и интереси, и ако ти се отклониш, каква ще е ползата от това, че си умен. Знаеш нещата със сигурност, знаеш как да постъпиш и да живееш, но послушаш ли някой друг и поддадеш ли се на инфантилната емоционалност, ще загубиш.

Затова, приятели, учете се и тренирайте себе си да оставате непоклатими в това, което сте усетили и знаете чрез медитацията си – от дълбокото си Себе. После да не казвате: “Знаех си, че така ще стане, ама на…”

Като сте в Себе си – можете да слушате интуицията си и да последвате Вътрешните си ходове. Не правете нищо друго, освен да се водите от нея.

Точно това трябва да се тренира – да оставате неповлияни, неподвластни, непоколебими, когато следвате Вътрешната си Същност.

Медитирайте, за да успокоите ума си – да го направите тих, умиротворен, безмълвен. След това да можете да последвате – да се слеете и да бъдете едно Цяло с Вътрешната си Природа.

Тогава ще сте непобедими. Дори самият сатана да дойде – ще е безпомощен да ви навреди. Иначе просто е тъпо.

Ако знаете Истината, а последвате Лъжите и Илюзиите на суетния, истеричния, емоционалния маймунски ум, това ще е жалко и тъжно.

Практикувайте редовно медитацията си и бъдете в Едно със Себе си! Пожелавам ви упорита практика и дисциплина по пътя към Същността си!

4 thoughts on “Външните внушения и Интуиция”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *