Глупостта на съвременния свят

Единното Цяло се грижи за всеки поотделно и същевременно за всички.

Ние – съвременните хора, сме свикнали да гледаме само от собствената си камбанария, неглижирайки всички други и всичко останало. Без да съзнаваме, че ние сме неразривно свързани с всички и всичко.

На тази логика се гради целия ни живот – ние да сме си добре, пък другото много не ни касае – не ни е еня! Сляп е такъв ум, който не вижда по-далеч от носа си.

Вчера стана въпрос за мечката, която ранила жена. Веднага “хуманния” човешки ум се възмути: “Как е възможно мечка да напада човек! Къде се е чуло и видяло такова нещо! Веднага мечката да се отстреля и всички други мечки, които минат покрай “местопрестъплението”!

Майката Природа е многолика! Понякога ще ни се покаже като буря, друг път като пожар, трети път като вълни.-. Безкрайни са проявленията И. Тя може да бъде и в образа на мечка.

Ние като човешки същества следва да сме единни със Себе си и от това единство да последва сливане с Майката Природа. Когато човек е в Такт със себе си, интуицията му е безупречна.

Вътрешната ни Същност много ясно ни посочва накъде да вървим и коя граница никога да не пристъпваме. Още повече, че Единното Цяло което прониква Безкрая е във всяко живо същество, във всеки камък, във всяко време, безвремие, пространство – абсолютно във всичко!

Ние – хоратаq с ограничения си ум гледаме на нещата откъслечно, епизодично и крайно ограничено. От тази позиция определяме нещата, решаваме, отсъждаме.

Разбира се, че понякога да убиеш животно или човек може да се окаже неизбежно.

В такива случаи – да! Какъв е проблемът – може веднага да се ликвидира опасността. Но да мислим себе си за вездесъщи, при положение, че влизаме в местообитанието на животните, е крайно ограничено като мислене и настройка.

Ако животното беше стръвница, би било уместно да се премахне, но случаят далеч не е такъв. При положение, че се сблъскаш с мечка стръвница, тя не само, че ще те рани, убие, изяде и ще останат само жалки остатъци дрехите ти.

Да, да, тук не става въпрос нито за една мечка или човек. Тук говорим за цялостния ни стереотип на мислене, подходи, действия. Ние хората се мислим за всесилни и че всички и всичко следва да ни се подчиняват.

Ето, сега човечеството е в ремисия от корона вируса. Да, ще ни се всички да се ваксинираме и веднъж завинаги да спре боледуването, но няма да се получи така!

Ще стане друго – ние хората не желаем да се съобразяваме с Майката Природа и тя ни дава знаци, че това не е добре. Тя, Майката Природа така ли прави с нас?!

При положение, че ние хората в момента сме далеч по-вредни и от “най-вредната мечка стръвница”! Олели сме се да унищожаваме и флората, и фауната, и океаните, и планините, и планетата земя, че и космоса напълнихме с боклуци, но Тя, Майката Природа, пак ни щади. А колко му е да се отърси от нас – просто ще разтръска “козината” си и чао с нас – хуманното и благо човечество!

Но хората с примитивен ум, въобще не са склонни да се занимават с това. По-лесно им е да кажат: “Щом някой не пречи – да се отстреля и толкоз!”

Казах, че тук не става въпрос за живота на едно растение, животно или човек! Тук говорим за живота като цяло и колко е деликатна Природата като внимателно ни показва, че грешим и че е време да се поправим.

Глупостта на съвременния свят е: “Ще живеем както си искаме, а това което не ни харесва ще го премахнем”!

Няма да можете да го премахнете, умни хора! Няма да можете и това тепърва има да го разбирате! Единственият изход от тази постоянно нагнетяваща се ситуация, е да се обърнем към Първоизточника вътре в нас. Да се слеем с Него и да го последваме във всичките си мисли, с целия си ум, сърце и действия. Само това ще е спасението и колкото по-рано и по-ясно го разберем, толкова по-щадящи към нас ще са знаците на Майката Природа.

Знам, знам, че на много “философи” това не им се иска да е истина, но ние вече “живеем в интересни времена и ще има да гледаме”, както се казва в едно китайско проклятие.

Единствено полезният ход, който имаме, е да се насочим към Безграничното, чрез Вътрешното, чрез Себе си, да следваме всеки импулс, който То ни дава. Само така ще можем да се освободим от внушенията, илюзиите, манипулациите над умовете ни и пагубните действия, които правим сами срещу себе си. Само така човечеството ще може да се спаси!

Спасението ще дойде като последваме Вътрешната си Изначална Същност!

Много още можем да говорим, но който разбира и това му е достатъчно. А за да сме в състояние да разбираме, да се сливаме, да следваме Себе си – Първоизточникът, е много полезно да се научим да медитираме. Да се научим и да сме упорити в по пътя към Себе си!

Така освобождавайки се от паразитния си ум, ще стане достъпно сливането и следването на Истинската ви Буда Природа!

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

6 thoughts on “Глупостта на съвременния свят”

  1. Najczęstszymi przyczynami niewierności między parami są niewierność i brak zaufania. W czasach bez telefonów komórkowych i Internetu kwestie nieufności i nielojalności były mniejszym problemem niż obecnie.

  2. Vous pouvez utiliser un logiciel de gestion des parents pour guider et surveiller le comportement des enfants sur Internet. Avec l’aide des 10 logiciels de gestion parentale les plus intelligents suivants, vous pouvez suivre l’historique des appels de votre enfant, l’historique de navigation, l’accès au contenu dangereux, les applications qu’il installe, etc.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *