Търсене на духовността

Колкото и да търсите духовността, няма да я намерите никъде другаде освен в Себе си. Може би ще я видите в някой друг, но така или иначе, това ще е само един пример за духовност.

За да упражнявате духовност в истинския смисъл на думата, може само ако сте в Такт и следвате вашата Вътрешна Същност. Да, има свещени писания, свещени книги или свещенослужения, но ако сами не участвате и ако не сте слети с духа си, всичко това ще е само един отблясък от Истината.

Какво ако прочета всичко написано за духовния живот. И какво ако спазвам стриктно и съм праволинеен в съблюдаването чак до самозабрава в дадените закони, заповеди, правила.

Да, разбира се, че чрез тях ще се приближа до духа. Чрез тях ще се очиствам от покварата, но все пак истинската духовност е, когато в мислите си, в емоциите си, в действията си и въобще целия живот не се различава от Първоизточника вътре в самите нас.

Нека да си представим, че ходим на училище и всичко, което ни е преподадено от учителите, го знаем, обаче не можем ни най-малко да го прилагаме в живота.

И каква полза ще имаме ние от тези заучени знания? Никаква. Само ще размятаме едни дипломи, за да впечатляваме света около нас, без да можем да направим нещо полезно за него.

Затова е добре да се знае, че всичко научено – свещени писания, уроци, свещенодействия, ще са в силата си, само ако изпълняваме наученото в тях в единен Синхрон с Вътрешната си Природа.

Венецът – дипломирането в духовността, е когато сме слети и сме в Единство с Истинската си Същност. Тогава няма да има нужда от свещения писания, свещенослужения и жертвоприношения, тъй като бидейки водени от Духа, всеки ще черпи вода от извора – от Първоизточника.

Той е в абсолютно всеки от нас, необходимо е само да се завърнем в Него. Така че слушайте, четете, възприемайте опита на духовните хора, учители, адепти, но знайте, че океанът от духовност във вас е безграничен и е много нелепо, човек да учи отвън неща, които той носи със себе си от вечността. Научените отвън неща са само пътепоказател, за да намерите вашата Истинска Същност. Оттам нататък указания, карти, упътвания и GPS нe са ви нужни, защото този, който знае пътя за дома, не търси помощ за да го намери.

Пожелавам ви упорита медитативна практика!

3 thoughts on “Търсене на духовността”

  1. As razões mais comuns para a infidelidade entre casais são a infidelidade e a falta de confiança. Em uma época sem telefones celulares ou internet, questões de desconfiança e deslealdade eram menos problemáticas do que são hoje.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *