Ако искате да сте здрави и силни

Всеки човек си има и силни и слаби черти. Колкото хора, толкова различни характери.

Когато се отправим към търсене на Истината обаче, следва да знаем своите слабости, защото най-много се улисваме и сме отвличани от Същността чрез тях. Някой го вълнуват повече парите, други се увличат по страстите, трети са по-горделиви, четвърти са се отдали само и единствено да подсигурят поколението си, пети с хазарт и т.н., но ако искаме да работим, за да направим слабите си страни силни, това не става само с четене или повтаряне на заучени фрази.

Медитирайки и работейки върху себе си, постепенно ние правим така, че да станем напълно независими. В смисъл, за да няма човек слабо място, неговата отправна точка винаги би следвало да е неговият Център. Тогава, колкото и злите сили (били те енергийни, вътрешни, външни) да са силни и изкусителни, ако стоите в Себе си – в Центъра си, те ще бъдат безсилни да ви подведат да сгрешите.

За вас не бива да има нищо по-важно от това да сте Себе си си и да се водите от Истинската си Природа. В такъв случай дори и самият дявол да ви посети, той няма да може да ви изведе от Същността ви – ще бъде неспособен и безсилен да ви навреди.

Хората, често пъти се заблуждават, че ако работят върху себе си и злите сили, ще ги оставят на мира. Не, те никога няма да ви оставят на мира, а вие следва така да тренирате медитативните техники, че да не им оставите никакъв шанс да ви променят в злонамерена посока. Съвременният свят е така покварен, така замърсен и наситен с ментални боклуци, че ако някой иска да бъде съвсем чист, то той трябва да стане отшелник, но и да стане, пак не е много сигурно, че там в усамотението ще бъде оставен на мира от енергийните вмешателства.

Най-сигурният начин да победите злонамерените набези на външния, енергийния или астралния свят, е да се научите да побеждавате.

Сега знам, че някои пацифисти пак ще кажат: “Ама ние няма с кого да воюваме, нямаме противници, нямаме врагове, всичко е любов, защо ни караш да се борим с каквото и да било?”

Имаше една хубава притча за вълкът и агнето, което му мътело водата, въпреки че то било по-надолу по потока и било невъзможно да му пречи. Това, че някой е добронамерен и благ, не означава, че няма сили, които да му завидят или да искат да прокарат техните си интереси и да го използват според плановете си.

Още повече, че светът е психически, ментално замърсен и така или иначе това се отразява пагубно на много хора. Колко много хора в днешно време страдат от панически атаки, обсесивни разстройства, депресия и всякакви други неблагоприятни, нездравословни психични състояния.

Това е така, защото хората не знаят как да се пазят и как да неутрализират вредните вмешателства рефлектиращи от замърсяванията на съвременния свят.

Кои са враговете ли? Ами врагове могат да бъдат нашите грешки към тялото, към психиката, към външния свят. Неприятели са болестите, омразата, алчността, гнева, горделивостта, зависимостите, привързаността, отвращенията, прекомерните желания, слабоволието, липсата на дисциплина и прочие.

Големи и трайни поражения могат да ни нанесат тези неприятели. Затова, човек следва да знае как да се справя с тях, как да ги неутрализира така, че те да не представляват опасност и да не могат да му нанесат вреда. Иначе, ако разчита, че враговете сами ще го оставят на мира, това е едно голямо заблуждение.

Правилото е:

Не разчитайте, че този вид противници ще си отидат сами или че ще са толкова благородни, че ще се самоосъзнаят и ще ви се извинят.

Ако искате да сте здрави и силни, работете неуморно, за го постигнете.

Когато направите медитацията си начин на живот, т.е. медитирате в определено време всеки ден и след това прилагате уменията си в ежедневието, ще бъдете недосегаеми за злите сили, независимо дали те имат енергийна, духовна или материална същност.

Психичната енергия, която се съхранява и генерира чрез медитативната практика е мощна сила, на която никой противник не може да устои. Могъщата ви Вътрешна Безгранична Буда Природа, знае как да ви защити и как да обезсили всяка атака срещу вас.

Единственото нещо, което се изисква от вас е да Я следвате и да сте в единство с Нея! Това вие ще постигнете като медитирате и се сливате със Себе си в тренировките, в ежедневието – в живота.

Следете постовете тук, в група Дзен, защото така най-лесно ще можете да усвоите и да затвърдите медитативните си практики!

Пожелавам ви упорити и успешни медитативни тренировки!

4 thoughts on “Ако искате да сте здрави и силни”

  1. Les raisons les plus courantes de l’infidélité entre couples sont l’infidélité et le manque de confiance. À une époque sans téléphones portables ni Internet, les problèmes de méfiance et de déloyauté étaient moins problématiques qu’ils ne le sont aujourd’hui.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *